Neke aplikacije moraju da pristupe slikama, video zapisima ili dokumentima kako bi vam omogućile da iskoristite sve prednosti funkcionalnosti koje one pružaju. Na primer, ako koristite aplikaciju za uređivanje fotografija i video zapisa, aplikaciji će biti potreban pristup fotografijama i video zapisima koje želite da uredite. Aplikaciji će najverovatnije biti potrebno i mesto za skladištenje nove uređene verzije fotografije ili video zapisa. Ovo može da se primeni i na aplikacije koje takođe treba da pristupe dokumentima i da ih skladište.

Pošto ove lokacije za skladištenje datoteka mogu sadržati vaš lični sadržaj, želimo da imate kontrolu nad svim aplikacijama koje imaju pristup tim lokacijama za skladištenje slika, video zapisa i datoteka dokumenata.

Kako rade postavke pristupa slika, video zapisa i biblioteke dokumenata

Ako aplikacija zahteva pristup lokacijama za skladištenje datoteka, ona navodi te zahteve na stranici sa opisom proizvoda – kliknite na vezu Informacije o dozvolama da biste je pronašli. Pristup možete da odbijete u bilo kom trenutku. Evo kako:

  1. Uradite nešto od sledećeg:

    • U Windows 10 " Privatnost" i > Postavke > Privatnost.

    • U Windows 11 idite na Start > Postavke > Security & bezbednost.

  2. Odaberite stavku Dokumenti, Slikeili Video zapisi

Ako zabranite pristup biblioteci aplikaciji:

  • Windows kreirati jedinstvenu fasciklu u okviru biblioteke kojoj je aplikaciji potreban pristup. Ova fascikla je mesto gde će aplikacija uskladištiti sve svoje podatke. To će zaštititi vašu privatnost i sprečiti aplikaciju da vidi podatke izvan ove fascikle, kao i da omogući aplikaciji da nastavi sa radom. Na primer, ako koristite aplikaciju da biste uredili fotografiju i želite da sačuvate uređenu fotografiju, ali ste aplikaciji odbili dozvolu da piše u biblioteci slika, Windows će kreirati jedinstvenu fasciklu u biblioteci slika i aplikacija će imati pristup pisanje samo za tu određenu fasciklu.

  • Nećete moći da iskoristite punu prednosti funkcionalnosti te aplikacije. Neke aplikacije zahtevaju mogućnost da izvore sadržaj iz određene biblioteke kako bi ispravno funkcionisale. Ako zabranite pristup aplikaciji biblioteci, aplikacija možda neće raditi na očekivani način.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×