Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Izaberite ikonu Mreža na desnoj strani trake zadataka, a zatim pomerite klizač Osvetljenost da biste podesili osvetljenost. (Ako klizač nije tamo, pogledajte odeljak "Beleške" u nastavku.)

Neki računari mogu da Windows podese osvetljenost ekrana u zavisnosti od trenutnih uslova osvetljenja. Da biste pronašli da li vaš računar podržava ovu opciju, izaberite Postavke >System>Display. Izaberite Stavku Svetlina, pogledajte polje za potvrdu Automatski promeni svetlinu kada se osvetljenje promeni, a zatim ga izaberite da biste koristili ovu funkciju. Ova automatska postavka vam pomaže da proverite da li je ekran dostupan gde god da se nalazite. Čak i ako ga koristite, i dalje možete da pomerite klizač Osvetljenost da biste fino podesili nivo svetlije za ugrađeni ekran. 

Možda ćete videti prikazano još jedno polje za potvrdu: Pomozite da se baterija poboljša optimizovanjem prikazanog sadržaja i osvetljenosti. Neki Windows mogu automatski da prilagode osvetljenost i kontrast ekrana na osnovu sadržaja koji je prikazan na ugrađenom ekranu. Više informacija potražite u članku Prilagodljiva svetlina i kontrast u programu Windows. 

Napomene: 

  • Možda neće videti klizač Osvetljenost na stonim računarima koji imaju eksterni monitor. Da biste promenili svetlinu na spoljnom monitoru, koristite dugmad na tom monitoru.

  • Ako nemate stoni računar, a klizač se ne pojavljuje ili ne radi, pokušajte da ažuriranje upravljačkog programa za ekran. Na traci zadataka izaberite stavku Pretraga, otkucajte Upravljač uređajima, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Upravljač uređajima. U upravljaču uređajima izaberite Video adapteri, a zatim izaberite video adapter. Pritisnite i držite ime video adaptera (ili kliknite desnim tasterom miša na ga, a zatim izaberite Ažuriraj upravljački program i pratite uputstva).

Izaberite centar aktivnosti na desnoj strani trake zadataka, a zatim pomerite klizač Osvetljenost da biste podesili svetlinu.   (Ako klizač nije tamo, pogledajte odeljak "Beleške" u nastavku.)alternativni tekst

Neki računari mogu da Windows podese osvetljenost ekrana u zavisnosti od trenutnih uslova osvetljenja. Da biste pronašli da li vaš računar podržava ovu opciju, izaberite stavku Postavke > System > Display. U okviru Osvetljenost i boja, pogledajte polje za potvrdu Automatski promeni svetlinu kada se osvetljenje promeni i potvrdite izbor u tom polju za potvrdu da biste koristili ovu funkciju. Ova automatska postavka vam pomaže da proverite da li je ekran dostupan gde god da se nalazite. Čak i ako ga koristite, i dalje možete da pomerite klizač Promeni osvetljenost za ugrađeni klizač za prikaz da biste fino podesili nivo osvetljenosti.

Napomene: 

  • Možda ne vidite klizač "Promena osvetljenosti" za ugrađeni klizač za prikaz na računarima na radnoj površini koji imaju eksterni monitor. Da biste promenili svetlinu na spoljnom monitoru, koristite dugmad na tom monitoru.

  • Klizač Za osvetljenost se pojavljuje u centru za Windows 10 verziji 1903. Da biste pronašli klizač za osvetljenost u prethodnim verzijama programa Windows 10, izaberite Postavke > System > Display , a zatim pomerite klizač Promena svetlije da biste podesili osvetljenost.

  • Ako nemate stoni računar, a klizač se ne pojavljuje ili ne radi, pokušajte da ažuriranje upravljačkog programa za ekran. U polje za pretragu na traci zadataka otkucajte Upravljač uređajima, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Upravljač uređajima. U upravljaču uređajima izaberite Video adapteri, a zatim izaberite video adapter. Pritisnite i držite ime video adaptera (ili kliknite desnim tasterom miša na ga, a zatim izaberite Ažuriraj upravljački program i pratite uputstva).

Promena osvetljenosti ekrana

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×