Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Podrška za Internet Explorer je završena 15. juna 2022.

Internet Explorer 11 je trajno onemogućen putem ispravke za Microsoft Edge na određenim verzijama OS Windows 10. Ako bilo koji sajt koji posetite zahteva Internet Explorer 11, možete ga ponovo učitati u režimu Internet Explorer u pregledaču Microsoft Edge. Preporučujemo da koristite Microsoft Edge za brže, bezbednije i modernije iskustvo pregledanja veba.

Prvi koraci uz Microsoft Edge

Postavke privatnosti

Podešavanjem postavki privatnosti u programu Internet Explorer možete da utičete na to kako veb lokacije nadgledaju vašu aktivnost na mreži. Na primer, možete da odlučite koji kolačići su uskladišteni, odaberete kako i kada lokacije mogu da koriste informacije o lokaciji i blokirate neželjene iskačuće prozore.

Kolačići su male datoteke koje veb sajtovi stavljaju na računar radi skladištenje informacija o vama i vašim željenim postavkama. Kolačići mogu da načine vaš utisak pri pregledanju boljim tako što vam dozvoljavaju da zapamtite željene postavke ili da izbegavate prijavljivanje svaki put kada posetite određene lokacije. Međutim, neki kolačići mogu rizikujeti vašu privatnost praćenjem lokacija koje posećujete. Više informacija potražite u članku Brisanje kolačića i upravljanje kolačićima u programu Internet Explorer.

Kada je postavka Ne prati uključena, Internet Explorer će poslati zahtev "Ne prati" lokacijama koje posećujete i trećim stranama čiji se sadržaj hostuje na tim lokacijama kako bi znao da ne želite da se pratite. Više informacija potražite u članku Ne prati.

Pregledači skladište neke informacije – kao što je istorija pretrage – kako bi vam pomogli da poboljšate svoje iskustvo na vebu. Kada koristite InPrivate pregledanje, informacije kao što su lozinke, istorija pretrage i istorija stranica brišu se kada zatvorite karticu.

Da biste otvorili sesiju InPrivate pregledanja, kliknite desnim tasterom miša na ikonu programa Internet Explorer na traci zadataka i izaberite stavku Pokreni InPrivate pregledanje.

Da biste isključili dodatke u InPrivate sesijama pregledanja

 1. Otvorite radnu površinu, a zatim izaberite ikonu Internet Explorer na traci zadataka.

 2. Kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite Internet opcije.

 3. Na kartici Privatnost potvrdite izbor u polju za potvrdu Onemogući trake sa alatkama i proširenja kada se InPrivate pregledanje pokrene i kliknite na dugme U redu.

Usluge lokacije usluge lokacije traže vašu fizičku lokaciju kako bi poboljšale vaš utisak pri radu. Na primer, lokacija za mapiranje može da zahteva vašu fizičku lokaciju da centrirate mapu za vas. Internet Explorer će vas podsetiti kada lokacija želi da koristi vašu lokaciju. Kada se to dogodi, izaberite dozvoli jednom da biste lokaciji omogućili da koristi vašu lokaciju samo jednom. Ako želite da lokacija koristi vašu lokaciju svaki put kada je posetite, izaberite uvek dozvoli.

Da biste isključili deljenje lokacije

Ako ne želite da lokacije traže vašu fizičku lokaciju, možete da isključite deljenje lokacije. Evo kako:

 1. Otvorite Internet Explorer tako što biste izabrali ikonu Internet Explorer na traci zadataka.

 2. Kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite internet opcije.

 3. Na kartici Privatnost, u okviru Lokacijapotvrdite izbor u polju za potvrdu Nikada ne dozvoli veb lokacijama da zahtevaju vašu fizičku lokaciju.

Blokator iskačućih prozora ograničava ili blokira iskačuće prozore na lokacijama koje posećujete. Možete da odaberete nivo blokiranja obaveštenja koja želite, uključite ili isključite obaveštenja kada su iskačući prozori blokirani ili da napravite listu lokacija koje ne želite da blokirate. Postavke blokatora iskačućih prozora primenjuju se samo na Internet Explorer.

Uključivanje ili isključivanje blokatora iskačućih prozora

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite Internet opcije.

 2. Na kartici Privatnost, u okviru Blokator iskačućih prozora potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Uključi blokator iskačućih prozora, a zatim kliknite na dugme U redu.

Blokiranje svih iskačućih prozora

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite Internet opcije.

 2. Na kartici Privatnost, u okviru Blokator iskačućih prozoraizaberite stavku Postavke.

 3. U dijalogu Postavke blokatora iskačućih prozora, u okviru Nivo blokiranja postavite nivo blokiranja na Visok: Blokiranje svih iskačućih prozora (Ctrl + Alt za zamenu).

 4. Izaberite stavku Zatvori, a zatim izaberite U redu.

Isključivanje obaveštenja kada su iskačući prozori blokirani

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite Internet opcije.

 2. Na kartici Privatnost, u okviru Blokator iskačućih prozoraizaberite stavku Postavke.

 3. U dijalogu Postavke blokatora iskačućih prozora opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži traku sa obaveštenjima kada je iskačući prozor blokiran.

 4. Izaberite stavku Zatvori, a zatim izaberite U redu.

Zaštita od praćenja pomaže u sprečavanju slanja informacija o pregledanju nezavisnim dobavljačima sadržaja na sajtovima koje posećujete. Liste zaštite od praćenja možete da smatrate listom "nemojte da pozivate". Internet Explorer blokira svaki sadržaj nezavisnih dobavljača sa sajtova na listi i ograničava informacije koje te lokacije nezavisnih dobavljača mogu da prikupe o vama.

Bezbednosne zone

Promenom bezbednosnih postavki možete da prilagodite način na koji Internet Explorer pomaže u zaštiti računara od potencijalno štetnog ili zlonamernog veb sadržaja. Internet Explorer automatski dodeljuje svim veb lokacijama bezbednosnu zonu: Internet, Lokalni intranet, Pouzdane lokacije ili Ograničene lokacije. Svaka zona ima drugačiji podrazumevani nivo bezbednosti koji određuje koja vrsta sadržaja može da se blokira za tu lokaciju. U zavisnosti od nivoa bezbednosti lokacije, neki sadržaj se može blokirati dok ne odaberete da ga dozvolite, ActiveX kontrole se možda neće automatski pokrenuti ili ćete možda videti upite upozorenja na određenim lokacijama. Možete prilagoditi postavke za svaku zonu da biste odlučili koliko zaštitu želite ili ne želite.

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite Internet opcije.

 2. Izaberite karticu Bezbednost i prilagodite postavke bezbednosne zone na sledeće načine:

  • Da biste promenili postavke za bilo koju bezbednosnu zonu, izaberite ikonu zone, a zatim pomerite klizač na nivo bezbednosti koji želite.

  • Da biste kreirali sopstvene bezbednosne postavke za zonu, izaberite ikonu zone, a zatim izaberite stavku Prilagođeni nivo i odaberite postavke koje želite.

  • Da biste sve nivoe bezbednosti vratili na prvobitne postavke, kliknite na dugme Vrati sve zone na podrazumevani nivo.

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite Internet opcije.

 2. Izaberite karticu Bezbednost, odaberite jednu od ikona bezbednosne zone ( Lokalniintranet,Pouzdanelokacije ili Ograničene lokacije ),a zatim izaberite stavku Lokacije. Možete da dodate sajtove u zonu koju ste odabrali ili da izbrišete sajtove koje više ne želite u ovoj zoni.

 3. Ako ste u prethodnom koraku odabrali lokalni intranet, izaberite stavku Napredno, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Dodajte sajt. Unesite URL adresu u polje Dodaj ovu veb lokaciju u zonu, a zatim izaberite stavku Dodaj.

  • Uklonite sajt. U okviru Veb lokacije,izaberite URL koji želite da uklonite, a zatim izaberite Ukloni.

Poboljšani zaštićeni režim otežava pokretanje malvera u programu Internet Explorer.

Uključivanje ili isključivanje poboljšanog zaštićenog režima

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Na kartici Više opcija, u okviru Bezbednost potvrditeili opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući poboljšani zaštićeni režim, a zatim kliknite na dugme U redu. Potrebno je da ponovo pokrenete računar pre nego što ova postavka stupi na snagu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×