Rešavanje problema sa preuzimanjem vodiča u programu Windows Media Center

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Podrška za Windows 7 je završena 14. januara 2020.

Preporučujemo da se premestite na računar Windows 10 da biste nastavili da primate bezbednosne ispravke od korporacije Microsoft.

uči više

Evo rešenja za neke uobičajene probleme na koje možete naići prilikom preuzimanja informacija iz vodiča u programu Windows Media Center.

Povremeno, Windows Media Center možda neće moći da preuzme podatke iz vodiča. Ovo se obično dešava iz nekog od sledećih razloga:

 • Vaš računar nije povezan sa Internetom ili postoji problem sa vašim Internet postavkama.

 • Ako se računar povezuje sa Internetom pomoću pozivne veze, uverite se da je pozivna veza ispravno konfigurisana.

 • Server vodiča nije dostupan ili je privremeno nedostupan. Ako je podešavanje vodiča prethodno uspešno dovršeno, Windows Media Center će ponovo pokušati da je preuzme svakodnevno.

 • Dobavljač usluga vodiča nema informacije o vodiču za vašu lokaciju.

Ako je nekoliko kanala pogrešno, pokušajte da izaberete drugi skupa rasporeda vodiča u podešavanju vodiča. Ako samo nekoliko kanala prikaz nije ispravno i informacije o programu u vodiču, možete da uredite brojeve kanala, promenite rasporede ili dodate rasporede na kanal.

Da biste uredili brojeve kanala

 1. Na početnom ekranu pomerajte se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, Izaberite stavkuVodič, izaberite stavku Uredi kanale, a zatim izaberite stavku Uredi brojeve. Oznaka potvrde pored stavke Uredi brojeve označava da možete da uređujete kanale.

  Napomena: Uređivanje brojeva se neće pojaviti na ekranu uređivanje kanala ako primite PAL, SECAM ili DVB-T TV signale. Ako ne vidite dugme "Uredi brojeve" na ekranu, idite na proceduru pod nazivom "da biste promenili ili dodali rasporede na kanal (vazdušni digitalni TV, digitalna televizija televizije, PAL i DVB-T samo)" u nastavku ove teme.

 2. Izaberite stavku Vrati podrazumevane vrednosti da biste uklonili sve promene rasporede Vodiča.

  Kada izaberete stavku Vrati podrazumevanu vrednost, on uključuje sve dostupne kanale i vraća podrazumevana mapiranja rasporeda.

 3. Koristite tastere sa strelicama da biste se kretali kroz listu i pronašli broj kanala koji želite da promenite. Dok birate svaki kanal, umetnuti prozor prikazuje taj kanal.
  Slika prozora "umetnuti" 

  Slika prozora "umetnuti"

 4. Unesite novi broj kanala. Ako koristite tastaturu, proverite da li je uključen NumLock ključ.

  Dogodiće se nešto od sledećih stvari:

  • Novi broj kanala će biti prihvaжen.

  • Novi broj kanala će već postojati u rasporedu i bićete upitani da rešite neusaglašenost.

  Ako uređujete mnogo brojeva kanala, možete da izaberete Sortiranje liste da biste sortirali numerički po broju kanala i prikazali korigovane rasporede.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj da biste se vratili na postavke vodiča.

Da biste promenili ili dodali rasporede na kanal (vazdušni digitalni TV, digitalna kablovska televizija, PAL i DVB-T samo)

 1. Na početnom ekranu, pomerajte se do stavke Zadaci, izaberite stavku postavke , izaberitestavku Vodič, a zatim uradite nešto od sledećeg: settings

  • Izaberite stavku Uredi rasporede digitalnih TV programa Ako uređujete kanal koji je tip digitalnog TV signala.

  • Izaberite stavku Dodaj rasporede kanalu Ako uređujete kanal koji je tip signala Pal ili DVB-T.

 2. Izaberite kanal kojem želite da dodate ili promenite rasporede.

 3. Sa prikazane liste kliknite na odgovarajuće rasporede Vodiča za taj kanal. Nastavite da dodajete rasporede po potrebi.

 4. Nakon dovršavanja promena, izaberite stavku Sačuvaj da biste se vratili na postavke vodiča.

Izbor drugog skupa rasporeda vodiča

 1. Na početnom ekranu, pomerajte se do stavke Zadaci, izaberite stavku postavke , izaberitestavku Vodič, a zatim izaberite stavku settingsPodesi rasporede Vodiča.

 2. Izvršite uputstva da biste izabrali novu liniju za kanal.

  Ako niste sigurni koji dobavljač TV usluga treba da izabere, proverite mesečni račun za kablovsku za tu informaciju.

Informacije o vođice se preuzimaju periodično preko interneta iz navedenog dobavljača usluge vodiča. Obaveštavani ste da "podaci nisu dostupni" u vodiču ako:

 • Windows Media Center ne može da se poveže sa Internetom radi preuzimanja novih informacija vodiča, a informacije o vođicama koje su prethodno preuzete su oštećene ili istekle.

 • Informacije o vodiču nisu dostupne za vašu lokaciju iz dobavljača usluge rasporeda vodiča.

 • Office Vodič za elektroniku programa Microsoft (EPG) podešavate kao dobavljač televizije. Ova usluga je povučena u januaru 2020, tako da će vam biti potreban drugi TV lokator ako želite da primate informacije iz vodiča za TV programe.

Ako primite TV signal od dobavljača satelitske televizije i ne pretplatite se na lokalne kanale, TV rasporedi u vodiču verovatno neće sadržati lokalni paket kanala. Zato što su rasporede digitalnih TV sadržaja često izvedena iz lokalnih rasporeda, a ne da lokalno standardno uputstvo za TV u vodiču znači da nećete imati rasporede za ekvivalentne digitalne TV kanale.

Da biste dobili rasporede za digitalne TV kanale, možete ponovo da konfigurišete deo Vodiča koji se odnosi na standardni TV i da odaberete drugog dobavljača TV usluga koji obuhvata lokalne kanale. Dodavanjem lokalnih kanala, digitalni televizijski kanali će biti povezani sa odgovarajućim informacijama iz vodiča za lokalne kanale koji su sada uključeni u vodič.
 

Pokušajte da izaberete novi region, a zatim izaberite novi POŠTANSKI broj da biste videli da li ste dobili preciznije rasporede Vodiča, čak i ako nisu posebno navedeni za vaš region. Da biste promenili region i ZIP kôd, uradite sledeće:

 1. Na početnom ekranu, pomerajte se do stavke Zadaci, izaberite stavku postavke , izaberitestavku Vodič, a zatim izaberite stavku settingsPodesi rasporede Vodiča.

 2. Bićete upitani da potvrdite region. Izaberite stavku Ne, želim da izaberem drugi region, a zatim izvršite uputstva da biste izabrali drugi region.

  Dovršavanje konfiguracije vodiča novim izborom za rasporede Vodiča koji se mogu porediti sa kanalima koje primate.

Ako ste dobili obaveštenje o grešci 20, 21, 22, 23, 24, 25 ili 82, došlo je do greške tokom obrade koja je izazvala otkazivanje vodiča. Ponovo pokrenite računar, a zatim pokušajte da preuzmete ažurirane rasporede Vodiča. Ako računar konstantno ne uspeva da preuzme Vodič zbog greške u obradi, obratite se proizvođaču računara za pomoć.

Napomena: Za reprodukovanje i snimanje televizije uživo u programu Windows Media Center potreban je analogni ili digitalni TV tjuner. Ako računar nije došao uz TV karticu, možda ćete moći da je dodate.


Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×