Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Podrška za Windows 7 se završila 14. januara 2020.

Preporučujemo da se prebacite na Windows 11 da biste nastavili da primate bezbednosne ispravke od korporacije Microsoft.

Saznajte više

Evo rešenja za neke uobičajene probleme na koje možete naići prilikom preuzimanja informacija vodiča u programu Windows Media Center.

Windows Media Center povremeno možda neće moći da preuzme podatke vodiča. To se obično dešava iz jednog od sledećih razloga:

 • Računar nije povezan sa internetom ili postoji problem sa internet postavkama.

 • Ako se računar povezuje sa internetom pomoću pozivne veze, proverite da li je pozivna veza ispravno konfigurisana.

 • Server vodiča nije dostupan ili je privremeno van funkcije. Ako je podešavanje vodiča prethodno uspešno dovršeno, Windows Media Center će pokušati da ga preuzme ponovo svakog dana.

 • Dobavljač usluge vodiča nema informacije vodiča za vašu lokaciju.

Ako je broj kanala netačan, pokušajte da izaberete drugi skup lista Vodič u okviru stavke Podešavanje vodiča. Ako samo nekoliko kanala prikazuje netačne informacije o mreži i programu u Vodiču, možete da uredite brojeve kanala, promenite liste ili dodate liste na kanal.

Da biste uredili brojeve kanala

 1. Na ekranu Početak pomerite se do stavke Zadaci, izaberite postavke, izaberite TV, izaberite Vođica , izaberite Uredi kanale , a zatim stavku Uredi brojeve. Oznaka potvrde pored stavke Uređivanje brojeva ukazuje na to da možete da uređujete kanale.

  Napomena: Uređivanje brojeva se neće pojaviti na ekranu Uređivanje kanala ako primate PAL, SECAM ili DVB-T TV signale. Ako ne vidite dugme Uredi brojeve na ekranu, idite na proceduru pod nazivom "Da biste promenili ili dodali liste na kanal (isključivo digitalni TV, digitalni kablovski TV, PAL i DVB-T)" u nastavku ove teme.

 2. Izaberite stavku Vrati na podrazumevano da biste uklonili sve promene izvršene na listama vodiča.

  Kada izaberete opciju Vrati podrazumevano, ona uključuje sve dostupne kanale i vraća podrazumevano mapiranje listi.

 3. Koristite tastere sa strelicama da biste se pomerali kroz listu i pronašli broj kanala koji želite da promenite. Dok birate svaki kanal, inset prozor prikazuje taj kanal.
  Slika prozora "umetnuti" 

  Picture of the inset window

 4. Unesite novi broj kanala. Ako koristite tastaturu, proverite da li je uključen taster NumLock.

  Dogodiće se nešto od sledećeg:

  • Novi broj kanala će biti prihvaćen.

  • Novi broj kanala već postoji na listama i od vas će se tražiti da otklonite neusaglašenost.

  Ako uređujete mnogo brojeva kanala, možete da izaberete stavku Sortiraj listu da biste sortirali listu numerički po broju kanala i prikazali korigovane liste.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste se vratili na postavke vođice.

Da biste promenili ili dodali liste na kanal (samo digitalni TV, digitalni kablovski TV, PAL i DVB-T)

 1. Na ekranu Početak pomerite se do stavke Zadaci, izaberite postavke, izaberite TV, izaberite Stavku Vodič, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Uredi digitalne liste TV-a ako uređujete kanal koji je tip digitalnog TV signala.

  • Izaberite stavku Dodaj liste na kanal ako uređujete kanal koji je PAL ili DVB-T TV tip signala.

 2. Izaberite kanal za koji želite da dodate ili promenite liste.

 3. Na prikazanoj listi kliknite na odgovarajuće liste Vodič za taj kanal. Nastavite da dodajete liste po potrebi.

 4. Kada dovršite promene, kliknite na dugme Sačuvaj da biste se vratili na postavke vodiča.

Da biste odabrali drugi skup lista "Vodič"

 1. Na ekranu Početak pomerite se do stavke Zadaci, izaberite postavke, izaberite TV, izaberite Stavku Vodič, a zatim stavku Podesi liste vođica.

 2. Pratite uputstva da biste izabrali novu liniju kanala.

  Ako niste sigurni kog dobavljača TV usluga da izaberete, proverite mesečni račun kabla za te informacije.

Informacije vodiča se periodično preuzimaju preko interneta od dobavljača usluga navedenog u vodiču. Dobijate obaveštenje da "Nema dostupnih podataka" u Vodiču ako:

 • Windows Media Center ne može da se poveže sa internetom da bi preuzeo nove informacije vodiča, a informacije vodiča koje su prethodno preuzete su oštećene ili su istekle.

 • Informacije o vodiču nisu dostupne za vašu lokaciju od dobavljača usluge vodiča za liste.

 • Podesili ste Microsoft vodič za elektronske programe (EPG) kao dobavljača TV spiska. Ova usluga je povučena u januaru 2020, tako da će vam biti potreban drugi dobavljač TV spiska ako želite da primate informacije o vodiču za TV programe.

Ako primite TV signal od dobavljača satelitske TV mreže i ne pretplatite se na lokalne kanale, TV spiskovi u Vodiču verovatno neće uključivati paket lokalnog kanala. Pošto se digitalne TV liste često izvedene sa lokalnih lista, a ne lokalni standardni TV listingi u Vodiču, to znači da nećete imati liste za jednake digitalne TV kanale.

Da biste dobili liste za digitalne TV kanale, možete ponovo da konfigurišete deo vodiča koji se bavi standardnim TV-om i odaberete drugog dobavljača TV usluga koji uključuje lokalne kanale. Ako dodate lokalne kanale, vaši digitalni TV kanali će biti u vezi sa odgovarajućim informacijama vodiča za lokalne kanale koji su sada uključeni u Vodič.
 

Pokušajte da izaberete novi region, a zatim izaberite novi poštanski broj ili poštanski broj da biste videli da li dobijate preciznije liste Vodič, čak i ako nisu navedene posebno za vaš region. Da biste promenili region i poštanski broj, uradite sledeće:

 1. Na ekranu Početak pomerite se do stavke Zadaci, izaberite postavke, izaberite TV, izaberite Stavku Vodič, a zatim stavku Podesi liste vođica.

 2. Biće vam zatraženo da potvrdite svoj region. Izaberite ne, želim da izaberem drugi region, a zatim pratite uputstva da biste izabrali drugu oblast.

  Dovršite konfiguraciju Vodiča sa novom selekcijom za liste vodiča koje bi bolje mogle da se podudaraju sa kanalima koje primite.

Ako dobijate obaveštenje o grešci 20, 21, 22, 23, 24, 25 ili 82, došlo je do greške u obradi koja je izazvala neuspeh preuzimanja vodiča. Ponovo pokrenite računar, a zatim pokušajte da preuzmete ažurirane liste vodiča. Ako računar neprestano ne uspe da preuzme Vodič zbog greške u obradi, obratite se proizvođaču računara za pomoć.

Napomena: Analogni ili digitalni TV tjuner je neophodan za reprodukovanje i snimanje TV-a uživo u programu Windows Media Center. Ako se na računar ne dobija kartica TV tjunera, možda možete da je dodate.


Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×