Da biste rešili sledeće probleme, izaberite bilo koji naslov da biste videli više informacija. Zatim sledite korake da biste pokušali da ponovo proučite stvari.

Ako ne vidite dugme Start ili traku zadataka, traka zadataka je možda skrivena. Isprobajte ove korake da biste ga videli. 

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom + I da biste prešli na Postavke, a zatim izaberite  Personalizacija > traci zadataka .

 2. Uključite Zaključavanje trake zadataka.

 3. Isključite dugme Automatski sakrij traku zadataka u režimu radne površine ili Automatski sakrij traku zadataka u režimu tablet računara.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili upravljač zadacima. Možda ćete morati da izaberete Stavku Više detalja na dnu prozora da biste videli sve.

 2. Izaberite karticu Procesi.

 3. Pomerite se nadole Windows u istraživaču, izaberite ga, a zatim izaberite Ponovo pokreni.

Proces može potrajati nekoliko sekundi, a traka zadataka "Start" meni biti vidljiva dok se program Windows Explorer ponovo pokrene. Upravljač zadacima možete zatvoriti kada se proces završi. 

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom + I da biste otvorili Postavke. 

 2. U Postavke stavku Ažuriraj bezbednosnu & ažuriranje > Windows  , a zatim izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke.  Instalirajte sve dostupne ispravke i ponovo pokrenite računar ako je to potrebno.

Proveri da li postoje ispravke

Napomena: Potreban vam je drugi način da odete na Postavke? Pritisnite kombinaciju Windows sa logotipom+ R, a zatim otkucajte ms-settings: (imajte u obliku dvotačke) u polju Otvori.   Kliknite na dugme U redu da biste Postavke. 

Ako niste imali ispravke koje zahtevaju ponovno pokretanje, i dalje je dobra ideja da ponovo pokrenete uređaj da biste se uverili da su instalirane sve ispravke na čekanju.

Da biste ponovo pokrenuli uređaj kada ne možete da pristupite "Start" meniju , pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Alt + Delete, izaberite napajanje, a zatim izaberite Ponovo pokreni .

Napomena: Uređaj možete i ručno da isključite tako što ćete pritisnuti i držati dugme za napajanje. Isključivanje na ovaj način rizikuje da izgubite nesačuvane podatke, zato prvo uverite se da ste sačuvali i zatvorili sve na šta radite. Ako isključite na ovaj način, možete ponovo da pokrenete uređaj tako što ćete ponovo pritisnuti dugme za napajanje.

Iako je verovatno da imate najnovije upravljačke programe, ako i dalje imate problema sa "Start" meni, možete da pokušate da ga popravite ručno tako što ćete ručno ažurirani grafiku ili upravljačke programe za zvuk. Više informacija potražite u članku Ažuriranje upravljačkih programa u programu Windows 10.

Ako i dalje ne možete da rešite problem sa "Start" meni, pokušajte da kreirate novi lokalni administratorski nalog.

Ako ste prijavljeni sa Microsoft nalogom, prvo uklonite vezu do tog naloga tako što ćete uraditi sledeće (ako niste prijavljeni na taj način, pređite na kreiranje novog administratorskog naloga):

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Windows logotipu + I.

 2. U Postavke   stavku Nalozi> Vaše informacije (u nekim verzijama, umesto toga mogu biti u okviru E-& nalozi).

 3. Izaberite prijavite se sa lokalnim nalogom umesto toga. Ovu vezu ćete videti samo ako koristite Microsoft nalog, a možda nećete videti ako je uređaj na mreži.

 4. Otkucajte lozinku microsoft naloga i kliknite na dugme Dalje.

 5. Odaberite novo ime, lozinku i nagoveštaj lozinke, a zatim izaberite stavku Završi i odjavi se.

Kreirajte novi administratorski nalog:

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Windows logotipu + I.

 2. U Postavke stavku Nalozi > porodice &  druge osobe (ili Drugi korisnici , ako koristite Windows 10 Enterprise). 

 3. U okviru Drugi korisnici izaberite stavku Dodaj nekog drugog na ovaj računar.

 4. Na Windows 10 Home i Windows 10 Professional nanesite ime za korisnika i lozinku, a zatim izaberite stavku Dalje. Na Windows 10 Enterprise, izaberite stavku Nemam informacije za prijavljivanje ove osobe,a zatim izaberite stavku Dodaj korisnika bez Microsoft naloga.

 5. Postavite korisničko ime, lozinku i podsetnik za lozinku. Zatim izaberite Dalje > Završi.

E-poštite od novog naloga napravite administratorski nalog:

 1. U okviru porodica &  druge osobe (iliDrugi korisnici, ako koristite Windows 10 Enterprise), odaberite nalog koji ste kreirali, a zatim izaberite stavku Promeni tip naloga.

 2. U okviru Tip naloga,izaberite stavku Administrator > U redu.

Odjavite se sa naloga, a zatim se prijavite na novi nalog. Ako je sve popravljeno, premestite lične podatke i datoteke na novi nalog. 

Da biste premestili lične datoteke sa starog naloga na novi nalog, pokušajte da otvorite istraživač datoteka,razvijte stavku Ovaj računar >OSDisk (C:)i videćete fasciklu Korisnici u kojoj bi trebalo da vidite fascikle za oba naloga. Zatim možete da kopirate i nalepite datoteke iz stare fascikle sa nalogom na slične lokacije u fascikli novog naloga. Ako vam tako više odgovara, možete da otpremite datoteke sa starog naloga na OneDrive, a zatim se prijavite u novi nalog i preuzmete datoteke sa OneDrive.

Ako problem i dalje nije rešen, pokušajte da istarite stari administratorski nalog:

 1. U okviru Drugi korisniciizaberite stari administratorski nalog, a zatim izaberite stavku Ukloni> Izbriši nalog i podatke.

 2. Kada uklonite stari nalog, ponovo pokrenite uređaj i ponovo se prijavite pomoću novog naloga.

Ako ste ranije koristili Microsoft nalog za prijavljivanje, povežite Microsoft nalog sa novim administratorskim nalogom.

 1. U Postavke naloge izaberite stavku Nalozi > Vaše informacije (u nekim verzijama, umesto toga mogu da budu u okviru E-& nalozi). 

 2. Izaberite stavku Umesto toga prijavite se sa Microsoft nalogom i unesite informacije o nalogu. Ovu vezu ćete videti samo ako koristite lokalni nalog, a možda nećete videti ako je uređaj na mreži.

Napomena: Potreban vam je drugi način da odete na Postavke? Pritisnite Windows sa logotipom + R , a zatim otkucajte ms-settings: (uključite dve tačke) u polje Otvori.   Kliknite na dugme U redu da biste Postavke. . 

f Nijedna od prethodnih opcija ne funkcioniše, pokušajte da uspostavite početne vrednosti računara pomoću opcija oporavka u programu Windows 10 druge opcije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×