Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Podrška za Windows 7 se završila 14. januara 2020.

Preporučujemo da se prebacite na Windows 11 da biste nastavili da primate bezbednosne ispravke od korporacije Microsoft.

Saznajte više

Evo rešenja za neke uobičajene probleme sa zvukom u programu Windows Media Center.

Takođe možete da pokušate da pokrenute alatku za rešavanje problema da biste dijagnostikovali i rešili uobičajene probleme prilikom reprodukcije zvuka ili alatku za rešavanje problema da biste dijagnostikovali i rešili uobičajene probleme sa CD-om ili DVD jedinicom.

Pokretanje alatke za rešavanje problema sa reprodukcijom zvuka

 1. Izaberite ovo dugme:

  Picture of a Fix it button  


  Rešavanje ovog problema

 2. U dijalogu Preuzimanje datoteka izaberite stavku Pokreni, a zatim pratite korake u čarobnjaku.

Pokretanje alatke za rešavanje problema sa CD-om ili DVD diskom

 1. Izaberite ovo dugme:

  Picture of a Fix it button rešavanje ovog

  problema

 2. U dijalogu Preuzimanje datoteka izaberite stavku Pokreni, a zatim pratite korake u čarobnjaku.

Muzika se možda neće pojaviti u programu Windows Media Center iz jednog od sledećih razloga:

 • Muzika nije dodata na računar. Možete da umetnete CD u CD-ROM jedinicu i izaberete stavku Kopiraj CD da biste ga dodali na računar.

 • Muzika je dodata na računar, ali lokacije fascikli muzike nisu identifikovane u programu Windows Media Center. Da biste dodali lokacije fascikli, bilo na računaru ili u mrežnoj fascikli, pomerite se do stavke Muzika pomoćumiša na početnom ekranu , a zatim izaberite stavku biblioteka muzike.

 • Lokacija fascikle koja sadrži muziku trenutno nije dostupna jer je isključena na mreži, računar nije povezan sa mrežom ili mrežna lokacija koja sadrži muziku u tom trenutku nije dostupna. Uverite se da su svi računari uključeni i povezani na mrežu.

Informacije o albumu ili naslovna slika se možda neće prikazati u programu Windows Media Center zato što informacije o albumu i naslovnoj likovnoj umeti nisu dostupne kada ste album kopirali na računar. Prilikom kopiranja albuma na računar proverite da li je računar povezan sa internetom. Zatim pokušajte da preuzmete dostupne informacije o albumu, uključujući naslovnu art kolekciju, koristeći Windows Media Player.

Ponekad se slika naslovne strane albuma ne prikazuje jer je u nepo podržanom formatu datoteke. Možete da koristite Windows Media Player da biste preuzeli drugu naslovnu sliku u drugom formatu datoteke.  Možete i da preuzmete odgovarajući kodek za taj format datoteke (u programu Windows Media Player izaberite Alatke ,izaberite Stavku Preuzmi ,a zatim izaberite Preuzmi dodatne komponente.)

Da biste prešli u program Windows Media Player, uradite sledeće:

 1. U programu Windows Media Center izaberite stavku Umanji Slika dugmeta "Umanji".

 2. Izaberite stavku Start Ikona dugmeta "Start" traci zadataka, a zatim izaberite stavku Windows Media Player.

Ako dobijete grešku kodera prilikom reprodukcije zvučne datoteke, pokušajte da otvorite datoteku u programu Windows Media Player. Ako ste konfigurisali Windows Media Player da automatski preuzima kodeke i dostupan je ispravan kodek, kodek će se preuzeti kada pokušate da otvorite zvučnu datoteku u programu Windows Media Player. Morate biti povezani sa internetom da biste preuzeli kodek.

Da biste za to koristili Windows Media Player, uradite sledeće:

 1. U programu Windows Media Center izaberite stavku Umanji Slika dugmeta "Umanji".

 2. Izaberite stavku Start Ikona dugmeta "Start" traci zadataka, a zatim izaberite stavku Windows Media Player.

 3. U meniju Alatke izaberite stavku Preuzimanje, a zatim stavku Preuzmi dodatne komponente.

Zvuk možda nećete imati iz jednog od nekoliko razloga. Pokušajte sledeće:

 • Proverite da jačina zvuka nije previše mala tako što će se povećati jačina zvuka (izaberite VOL + Slika dugmadi za kontrolu jačine zvuka).

 • Proverite da li je zvuk prigušen. (Izaberite opciju Priguši zvuk Slika dugmeta "Priguši" zvuk da biste omogućili zvuk.)

 • Uverite se da su zvučnici priključeni na odgovarajuću vezu na računaru i da ispravno rade.

 • Proverite da li je potrebno podesiti jačinu zvuka sistema Microsoft Windows.

 • Uverite se da su odgovarajući izbori napravljeni u postavkama DVD-a. (Na početnom ekranu pomerite se do stavke Zadaci,izaberite postavke, izaberite DVD, izaberite stavku Jezik DVD-a, a zatim izaberite – ili + u okviru Audio track.)

  Da bi zvuk radio kao što se očekuje, možda ćete morati da konfigurišete postavke za DVD zvuk.

 • Pokušajte da konfredredite zvučnike pomoću funkcije Podešavanje zvučnika u programu Windows Media Center. (Na početnom ekranu pomerite se do stavke Zadaci ,izaberite postavke ,izaberite Opšte ,izaberite Podešavanje Windows Media Centercentra , a zatim izaberite Podesi zvučnike.)

 • Proverite da li je audio kartica prepoznata i da li ima najnovije upravljačke programe.

Muzička datoteka možda se ne reprodukuje u programu Windows Media Center iz bilo kog od sledećih razloga:

 • Datoteka nije u podržanom formatu datoteke.

 • Datoteka je možda oštećena.

 • Datoteka je možda na mrežnoj lokaciji koja trenutno nije dostupna. Uverite se da su svi računari uključeni i povezani na mrežu.

 • Računar možda nije ažurirao prava na korišćenje medija za rep reprodukciju datoteke. Windows Media Center traži da preuzmete prava na korišćenje medija pre nego što počnete da reprodukujete datoteku.

CD možda neće da se reprodukuje ako je CD-ROM disk jedinica onemogućena. Proverite da li je CD-ROM disk jedinica omogućena.

Pored toga, CD se možda neće pokrenuti automatski ako je funkcija automatske reprodukcije isključena u Postavkama operativnog sistema Windows.
 

Pratite ove korake:

 1. Otvorite automatsku reprodukciju tako što će izabrati dugme Start Ikona dugmeta "Start", izabrati Stavku Kontrolna tabla ,Hardver i zvuk ,a zatim stavku Automatska reprodukcija.

 2. Da nikad ne biste videli dijalog Automatska reprodukcija, izaberite stavku Ne radnju pored uređaja ili diska. Da biste odabrali radnju svaki put kada priključite uređaj ili umetnete disk, izaberite Pitaj me svaki put. Da bi se program automatski otvarao svaki put, izaberite program.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×