Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

U programu Windows Media playeru možete da reprodukujete audio CD-ove, CD-ove sa podacima i DVD-ove sa podacima koji sadrže muzičke ili video datoteke (poznate i kao medij). Možete i da reprodukujete video diskove (Vidcd) koji su slični DVD-ovima, iako kvalitet video zapisa nije tako veliki.

Ako imate DVD jedinicu i kompatibilan DVD dekoder instaliran na računaru, možete da koristite Windows Media plejer da biste reprodukovali DVD-Video disku – ovo je tip DVD-a na koji se filmovi distribuiraju. Ako naiđete na grešku koja ukazuje na to da vam nedostaje DVD dekoder, izaberite Veb pomoć u dijalogu poruka o grešci da biste utvrdili kako da nabavite dekoder.

Reprodukcija CD ili DVD-a

  1. Umetnite disk koji želite da reprodukujete na disk jedinicu.

    Obično se disk automatski pokreće. Ako se ne reprodukuje ili ako želite da reprodukujete disk koji je već umetnut, otvorite Windows Media Play, a zatim u biblioteci programa Media izaberite ime diska u oknu za navigaciju.

  2. Ako ste umetnuli DVD, izaberite naslov DVD-a ili ime poglavlja.

Napomena: Ako počnete da reprodukujete DVD ili VICD u biblioteci programa plejer, igrač se automatski prebacuje na režim "Reprodukuj".

U programu Windows Media playeru nije podržan format Blu-Ray diska. Da biste reprodukovali Blu-Ray disk, treba da koristite program koji nije Microsoft koji podržava Blu-Ray reprodukciju i uređaj koji može da čita Blu-ray diskove.

Ako ste prethodno odabrali Automatski izbor CD- ova na kartici Ripovanje muzike u dijalogu Opcije ili u meniju Postavke ripovanja , CD će odmah početi ripovanje kada ga umetnete u disk jedinicu.


Ako dobijete poruku koja kaže da vašem računaru nedostaje kodek ili da vam je potreban DVD dekoder, verovatno pokušavate da reprodukujete, narezujete ili sinhronizujete datoteku koja je komprimovana pomoću kodeka koji Windows ili plejer ne sadrži podrazumevano. Više informacija o kodeci potražite u članku Kodeci: najčešća pitanja.


Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×