Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Aplikacija Čvorište za povratne informacije vam omogućava da kažete korporaciji Microsoft o problemima na koje ste naišli Windows 11 ili Windows 10. Možete i da nam pošaljete predloge da biste nam pomogli da poboljšamo utisak pri radu sa operativnim sistemom Windows.

Slanje predloga ili izveštavanja o problemu može biti lako kao pronalaženje povratnih informacija sličnih vašima i nadogradnja ili dodavanje vašeg iskustva. Međutim, ako ne možete da pronađete povratne informacije kao što su vaše, možete da dodate nove povratne informacije. Možete čak i da priložite snimke ekrana ili snimite proces koji je doveo do problema kako biste nam pomogli da vidimo šta imate.

Otvorite aplikaciju Čvorište za povratne informacije tako što ćete uraditi nešto od sledećeg ili izabrati dugme Otvori čvorište za povratne informacije ispod: 

Otvori čvorište za povratne informacije

 • Izaberite Start , unesite Čvorište za povratne informacije na traku za pretragu i izaberite aplikaciju Čvorište za povratne informacije sa liste. To pokreće matičnu stranicu aplikacije "Čvorište za povratne informacije".

 • Pritisnite taster sa Windows logotipom + F.

  Savet: Ako naiđete na problem na Windows uređaju, pritiskom na taster sa Windows logotipom   + F se kreira snimak ekrana, otvara se aplikacija "Čvorište za povratne informacije" i automatski otprema snimak ekrana na karticu "Povratne informacije". Pratite uputstva na ekranu da biste detaljno prikazali problem na koji ste naišli. 

Upoznavanje matične stranice aplikacije "Čvorište za povratne informacije"

Kada otvorite aplikaciju Čvorište za povratne informacije iz "Start" menija, videćete matičnu stranicu. Evo šta ćete tamo pronaći:

 • Traka za pretragu sa podrazumevanim tekstom Pretraži povratne informacije

 • Dugmad Prijavi problem i Predloži funkciju, koja će vas odvesti na karticu "Povratne informacije" gde možete da vidite da li je neko već prosledio isti izveštaj i dao pozitivanje ili prosledio novi izveštaj.

 • Kartica "Povratne informacije" sadrži sve povratne informacije, Moje povratne informacije i Radne verzije:

  • Sve povratne informacije – prikazuje povratne informacije od drugih klijenata.

  • Moje povratne informacije – prikazuje povratne informacije koje ste kreirali ili u kojima ste učestvovali.

  • Radne verzije – prikazuje povratne informacije koje ste započeli, ali koje još niste dovršili.

Napomene: 

 • Ako niste prijavljeni na Microsoft nalog, moći ćete da dodajete samo nove povratne informacije; nećete moći da pretražite postojeće povratne informacije ili da vidite status povratnih informacija koje ste možda ranije prosledili. 

 • Ako treba da prijavite problem koji zahteva trenutni ili direktan odgovor, koristite aplikaciju "Pronalaženje pomoći" ili idite na support.microsoft.com.

Pronalaženje postojećih povratnih informacija

Dijalog "Povratne informacije o pretrazi" u čvorištu za povratne informacije

 1. Izaberite Start , unesite Čvorište za povratne informacije na traku za pretragu i izaberite aplikaciju Čvorište za povratne informacije sa liste.

  Otvori čvorište za povratne informacije

 2. Ako to već niste uradili, prijavite se na Microsoft nalog da biste iskoristili punu funkcionalnost aplikacije Čvorište za povratne informacije. Ako biste radije da se ne prijavite, i dalje možete da pružite povratne informacije. Pročitajte članak Dodavanje povratnih informacija da biste saznali kako.

 3. Na traci za pretragu na vrhu matične stranice aplikacije "Čvorište za povratne informacije" otkucajte problem ili predlog, a zatim kliknite na ikonu pretrage krajnje desno na traci za pretragu.

 4. U rezultatima pretrage potražite povratne informacije slične vašima. Što je vaš upit za pretragu određeniji, veće su šanse da ćete imati priliku da prikažete povratne informacije kao što su vaše.

  • Ako pronađete sličan predlog vašem , izaberite stavku Dodaj pozvaćeno.

  • Ako pronađete sličan problem sa vašim, možete da dodate pozamašni broj ili da izaberete Pošalji slične povratne informacije i pratite uputstva na ekranu da biste dodali svoje iskustvo, počevši od 4. koraka.

  • Ako ne pronađete povratne informacije ili ako se vaše povratne informacije dobro podudaraju, kliknite na dugme Pošalji nove povratne informacije sa desne strane trake za pretragu i dodajte sopstvene! 

Dodavanje povratnih informacija

Dijalog "Nove povratne informacije" u čvorištu za povratne informacije

Evo nekih smernica za dobre povratne informacije

 • Učinite naslov konciznim i opisnim. To će pomoći drugima da pronađu i ažuriraju vaše povratne informacije.

 • Pošaljite jednu misao po povratnim informacijama.

 • Informacije o uređaju, operativnom sistemu i aplikacijama automatski su uključene u sve prijavljene povratne informacije.

1. korak. Unesite povratne informacije

 1. U polju Rezimirajte povratne informacije obezbedite koncizan i opisni naslov za svoj problem ili predlog.

 2. U polju Objasni detaljnije (opcionalno) možete da nam pružite specifičnije informacije, kao što je način na koji ste naišli na problem.

 3. Izaberite stavku Dalje.

2. korak. Odaberite kategoriju

 1. U okviru Izbor kategorije izaberite da li je to problem ili predlog.

 2. Proverite da li polja kategorije i potkategorije ispravno odražavaju vaš problem. Automatski unapred popunjavamo kategoriju i potkategoriju na osnovu vašeg naslova, ali ih možete promeniti ako je potrebno. 

  Napomena: Na primer, ako je štampač prestao sa radom, odabraćete stavku Uređaji i upravljački programi, a zatim stavku Odštampaj kao potkategoriju.

 3. Izaberite stavku Dalje.

3. korak. Pronađite slične povratne informacije

 1. U okviru Pronađi slične povratne informacije:

  • Ako vidite prikazane povratne informacije slične vašima, izaberite ih, a zatim izaberite stavku Poveži sa, Napravi novu grešku ili Dozvoli trijažu povratnih informacija. Ako niste sigurni koju opciju da odaberete, izaberite stavku Dozvoli trijažu povratnih informacija.

  • Ako se ništa ne podudara, izaberite napravi novu grešku u okviru Nove povratne informacije.

 2.  Izaberite stavku Dalje.

Korak 4. Dodavanje više detalja

Ako su povratne informacije predlog, otići ćete pravo na stavku Prilozi (opcionalno).

Ako povratne informacije predstavlja problem:

 1. U okviru Dodavanje više detaljaizaberite Stavku Smatrajte ovo problemom blokiranja ako smatrate da problem zahteva hitniji problem.

 2. Zatim u okviru Koje od sledećih najboljih opisuje problem? izaberite stavku koja na najbolji način opisuje problem.

  Napomena: U zavisnosti od kategorije i potkategorije koju ste izabrali ranije, možda će biti dodatnih pitanja.

Prilozi (opcionalno)

U okviru Prilozi (opcionalno) možete da izaberete neku od sledećih opcija: Priloži snimak ekrana, Priloži datoteku i/ili Ponovo kreiraj moj problem ili Snimi moj predlog.

Ponovo kreiraj moj problem  

Da biste ponovo kreirali problem pomoću snimanja ekrana:  

 1. Izaberite ponovo kreiraj moj problem da biste zabeležili problem na koji ste naišli da bismo mogli da vidimo šta se dogodilo.

 2. Pored stavke Uključi podatke o odaberite tipove podataka za slanje i izaberite stavku Uključi snimke ekrana svakog koraka ako želite da prosledite snimke ekrana. Zatim izaberite stavku Započni snimanje.

 3. Izvršite korake koji su doveli do problema.

 4. Kada dovršite korake, izaberite stavku Zaustavi snimanje.

Snimi moj predlog

Da biste snimili predlog pomoću snimka ekrana:

 1. Izaberite stavku Snimi moj predlog, a zatim izaberite stavku Započni snimanje.

 2. Izvršite korake u vezi sa predlogom.

 3. Kada dovršite korake, izaberite stavku Zaustavi snimanje.

  Napomene: 

  • Ako je potrebno, možete da zatvorite čvorište za povratne informacije i snimanje će se nastaviti.

  • Iako je snimanje opcionalno, to je dobar način da pomognete korporaciji Microsoft da utvrdi uzrok problema ili da vizuelizuje predlog.

Prilaganje snimka ekrana

Da biste poslali snimak ekrana koji će vam pomoći da prikažete problem ili predlog:

 1. Idite na mesto na kom se prikazuje problem ili predlog na ekranu, a zatim pritisnite taster sa Windows logotipom + PrtScn (Print screen) da biste napravili snimak ekrana.

 2. Izaberite stavku Priloži snimak ekrana> Odaberite snimak ekrana, idite u fasciklu Slike > Snimci ekrana, izaberite snimke ekrana koje želite da pošaljete, a zatim izaberite stavku Otvori.

  Savet: Pritiskanjem tastera sa Windows logotipom + F se kreira snimak ekrana, zatim se otvara aplikacija "Čvorište za povratne informacije" i automatski otprema snimak ekrana na karticu "Povratne informacije". Pratite uputstva na ekranu da biste detaljno prikazali problem na koji ste naišli. 

Prilaganje datoteke

Da biste poslali prilog povezan sa problemom ili predlogom:

 • Izaberite stavku Priloži datoteku, izaberite datoteku koju želite da priložite, a zatim izaberite stavku Otvori.

Prosledite problem ili predlog

 1. Izaberite stavku Sačuvaj lokalnu kopiju dijagnostike i priloga kreiranu prilikom davanja povratnih informacija ako želite kopiju za sopstvenu referencu.

 2. Na osnovu postavki telemetrije, možda ćete videti polje za potvrdu koje vam saopštava da pristajem da šaljem priložene datoteke i dijagnostiku korporaciji Microsoft zajedno sa povratnim informacijama. Ako je tako, obavezno proverite to.

 3.  Izaberite stavku Prosledi.

Uradite više kao Windows insajder

Čvorište za povratne informacije postaje još moćnije kada ste član programa Windows insajder, gde možete da isprobate predstojeće funkcije operativnog sistema Windows, dobijete savete od globalne Insider zajednice i još mnogo toga!

Kao Windows insajder, koristite aplikaciju Čvorište za povratne informacije da biste:

 • Pročitajte objave o verzijama Programa Windows Insider i napredak u budućim verzijama operativnog sistema Windows.

 • Učestvovanje u zadacima dizajniranim da pomognu u testiranju novih funkcija operativnog sistema Windows.

 • Otključajte dostignuća na osnovu pružanja povratnih informacija i dovršavanja zadataka.

Više informacija o programu Windows Insajder i načinu pridruživanja potražite na lokaciji Windows insajder .

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×