Upravljanje dodacima u programu Internet Explorer 11

Koristite najnoviji pregledač koji preporučuje Microsoft

Smanje brzinu, bezbednost i privatnost uz Microsoft Edge. 

Isprobajte odmah

Dodaci su aplikacije koje Internet Explorer koristi za interakciju sa veb sadržajem kao što su video zapisi i igre. Trake sa alatkama i proširenja takođe su tipovi dodatka. Neki uobičajeni dodaci su Adobe Flash, Quicktime i Silverlight.

Internet Explorer je dizajniran tako da obezbedi besplatan dodatak i da reprodukuje HTML5 i mnoge Adobe Flash video zapise bez potrebe da instalirate zasebni dodatak.

Možete da instalirate i koristite samo dodatke u programu Internet Explorer za računare. Ako pokušavate da prikažete stranicu koja zahteva dodatke, prikažite je na radnoj površini: brzo prevucite na od dna ekrana (ili kliknite desnim tasterom miša) da biste otvorili komande aplikacije, izaberite dugme Alatke za straniceDugme "Alatke za stranice", a zatim izaberite stavku Prikaz na radnoj površini .

Napomena: U Windows RT, programski dodaci nisu podržani od strane programa Internet Explorer ili Internet Explorer za računare.

Instaliranje i korišćenje dodatka

Ako vam nedostaje dodatak koji treba da prikažete na stranici, Internet Explorer će vas obavestiti i zatražiće vam da instalirate dodatak. Neke programski dodaci su unapred instalirani od strane drugih aplikacija ili proizvođača računara.

Da biste prikazali instalirane dodatke

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite stavku Upravljanje dodacima.

 2. U okviruPrikaži izaberite stavku Svi dodaci.

Da biste uključili dodatke

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite stavku Upravljanje dodacima.

 2. U okviruPrikaži izaberite stavku Svi dodaci.

 3. Izaberite dodatak, Omogući , a zatimizaberite stavku Zatvori.

Isključivanje i uklanjanje dodatka

Programski dodaci ponekad mogu da dovrše sporo pokretanje pregledača ili da predstavljaju rizik za bezbednost ili kompatibilnost. Možete da isključite određene dodatke da biste povećali brzinu pregledanja ili ako sumnjate da uzrokuju probleme u programu Internet Explorer. Možete i da uklonite dodatke koje više ne koristite sa računara. Dobra ideja je da izbrišete dodatke ako sumnjate da uzrokuju probleme sa performansama, kompatibilnošću ili bezbednosnim problemima.

Da biste isključili dodatke

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite stavku Upravljanje dodacima.

 2. U okviruPrikaži izaberite stavku Svi dodaci, a zatim izaberite dodatak koji želite da isključite.

 3. Izaberite stavku Onemogući, a zatim Zatvori.

Da biste uklonili dodatke sa računara

Napomena: Ne mogu svi dodaci da se uklone. Neki dodaci su neophodni da bi Internet Explorer i računar ispravno funkcionisali.

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite stavku Upravljanje dodacima.

 2. U okviruPrikaži izaberite stavku Svi dodaci, a zatim izaberite dodatak koji želite da izbrišete.

 3. Ako se dodatak može izbrisati, videćete opciju Ukloni. Izaberite stavku Ukloni, a zatim Zatvori.

Rizici instaliranja dodatka

Iako dodaci mogu da povećaju utisak pri radu sa pregledanjem tako što vam daju pristup odličnom veb sadržaju, neki dodaci mogu predstavljati rizike bezbednosti, privatnosti ili performansi. Uverite se da svi dodaci koje instalirate potiče iz pouzdanog izvora.
 

Poboljšani zaštićeni režim i dodaci

Poboljšani zaštićeni režim pomaže u zaštiti računara i ličnih podataka od malvera i drugih napada. Kada su uključene, dodaci kao što su trake sa alatkama, proširenja i objekti pomoći pregledača mogu da se pokreću samo ako su kompatibilni sa poboljšanim zaštićenim režimom. Bićete obavešteni ako dodatak nije kompatibilan. Ako treba da pokrenete kompatibilni programski dodatak, možete da isključite Poboljšani zaštićeni režim u pregledaču za računare.

Napomena: Poboljšani zaštićeni režim pomaže u zaštiti računara od malvera i drugih napada. Isključite je samo ako ste sigurni da ćete povećati nivo rizika na računar.

Uključivanje ili isključivanje poboljšanog zaštićenog režima

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Na kartici Više opcija, u okviru Bezbednost potvrditeili opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući poboljšani zaštićeni režim, a zatim kliknite na dugme U redu. Potrebno je da ponovo pokrenete računar pre nego što ova postavka stupi na snagu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×