Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Podrška za Internet Explorer 11 je završena 15. juna 2022.

Internet Explorer 11 više neće biti dostupan posle 14. februara 2023. Ako bilo koji sajt koji posetite zahteva Internet Explorer 11, možete ga ponovo učitati u režimu Internet Explorer u pregledaču Microsoft Edge. Preporučujemo da koristite Microsoft Edge za brže, bezbednije i modernije iskustvo pregledanja veba.

Prvi koraci uz Microsoft Edge

ActiveX kontrole

ActiveX su male aplikacije koje veb lokacijama omogućavaju da obezbede sadržaj kao što su video zapisi i igre. One vam takođe daju interakciju sa sadržajem kao što su trake sa alatkama i berzane kada pregledate veb. Međutim, budući da ActiveX kontrole ne ažuriraju automatski, one mogu da zadune kada nove verzije budu objavljene.

Važno je da kontrole ActiveX adutanta. Mnoge zlonamerne ili ugrožene veb stranice ciljaju zatamnjene ActiveX kontrole sa bezbednosnim manama radi prikupljanja informacija sa računara, oštećenja informacija na računaru, instalacije softvera na računaru bez vašeg pristanka ili do pustite da neko drugi daljinski kontroliše vaš računar.

Ažuriranje ActiveX kontrola

Internet Explorer vam govori kada pronađe i blokira uobičajene, ali zatamnjene kontrole ActiveX stranice. Da biste ažurirali ove kontrole:

  1. Na traci sa obaveštenjima programa Internet Explorer izaberite stavku Ažuriraj.

  2. Bićete preusmešteni na veb ActiveX kontrole, gde možete da preuzmete najnoviju verziju kontrole.

Napomena: Iako se ne preporučuje (ako ne smatrate lokaciju pouzdanom, ne bi trebalo da je dozvolite da učita zaleđenu ActiveX kontrolu), sadržaj veb stranice koji nedostaje možete da prikažete i tako što ćete izabrati stavku Pokreni ovog puta. Izborom ove opcije pokreće se ActiveX bez ažuriranja. Međutim, to neće rešiti problem, pa ćete ponovo biti obavešteni kada sledeći put posetite veb stranicu koja ActiveX zakačenu kontrolu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×