Αναγν. άρθρου: 257824 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR257824
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν εγκαταστήσετε και εκτελέσετε τον MSN Explorer έκδοση 6, τότε γίνεται μετεγκατάσταση του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου MSN POP3 που διαθέτετε σε ένα λογαριασμό MSN Hotmail. Αν έχετε ρυθμίσει το Outlook και το Outlook Express για να χρησιμοποιεί POP3, δεν θα λαμβάνετε πλέον τα νέα σας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου MSN. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
268732 OLEXP: Outlook Does Not Receive MSN E-mail Messages
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει σε γενικές γραμμές τις βασικές διαφορές μεταξύ του Outlook και του Outlook Express.

Περισσότερες πληροφορίες

Η οικογένεια προγραμμάτων-πελατών ανταλλαγής μηνυμάτων και συνεργασίας του Microsoft Outlook βασίζεται στην αναγνώριση του γεγονότος ότι οι χρήστες κατ' οίκον και οι χρήστες σε επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές ανάγκες. Η οικογένεια προγραμμάτων-πελατών του Outlook έχει βελτιστοποιηθεί για αυτά τα δύο ξεχωριστά τμήματα της αγοράς:
 • Τους χρήστες κατ' οίκον που χρειάζονται εύκολες και αξιόπιστες λειτουργίες Internet, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ομάδων συζήτησης.

  -και-
 • Τους χρήστες σε επιχειρήσεις που απαιτούν αξιοπιστία και ευχρηστία, αλλά που επίσης χρειάζονται περισσότερες λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μεγάλο βαθμό ενοποίησης μεταξύ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εργαλείων για τη διαχείριση πληροφοριών και τη συνεργασία.
Οι περισσότεροι χρήστες διαπιστώνουν ότι οι ανάγκες τους εξυπηρετούνται καλύτερα από το πρόγραμμα-πελάτη που έχει βελτιστοποιηθεί για τη χρήση που κάνουν οι ίδιοι. Στις ενότητες που ακολουθούν θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το Outlook Express εξυπηρετεί τις ανάγκες των χρηστών κατ' οίκον αλλά και των χρηστών σε επιχειρήσεις.

Outlook ExpressΤο Outlook Express είναι το πρόγραμμα-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνεται στον Microsoft Internet Explorer 4.x, στον Microsoft Internet Explorer 5.x, στο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 98 και στο Microsoft Office 98 για Macintosh. Το Outlook Express έχει σχεδιαστεί για τους χρήστες κατ' οίκον που αποκτούν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους μέσω κλήσης σε μια υπηρεσία παροχής Internet (ISP).

Το Outlook Express, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση ανοιχτά πρότυπα Internet, έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τυπικό σύστημα Internet, για παράδειγμα, SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), POP3 (Post Office Protocol 3 ) και IMAP (Internet Mail Access Protocol ). Παρέχει πλήρη υποστήριξη για τα πιο σημαντικά σύγχρονα πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συζητήσεων και καταλόγων, όπως LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), MHTML (Multipurpose Internet Mail Extension Hypertext Markup Language), HTML (Hypertext Markup Language), S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions) και NNTP (Network News Transfer Protocol). Η πλήρης υποστήριξη σας εξασφαλίζει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τις νέες τεχνολογίες και να κάνετε αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς δυσκολία.

Τα νέα εργαλεία μετεγκατάστασης που εισάγουν αυτόματα τις υπάρχουσες ρυθμίσεις αλληλογραφίας, τις καταχωρήσεις του Βιβλίου διευθύνσεων και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα προγράμματα Eudora, Netscape, Microsoft Exchange Server, το φάκελο εισερχομένων των Windows (Windows Inbox) και το Outlook σας διευκολύνουν, ώστε να αξιοποιήσετε γρήγορα όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει το Outlook Express. Η δυνατότητα λήψης αλληλογραφίας από πολλούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας κανόνων για τα εισερχόμενα μηνύματα, σας βοηθά να διαχειριστείτε και να οργανώσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Επιπλέον, η πλήρης υποστήριξη για αλληλογραφία HTML σας επιτρέπει να ορίσετε προσωπικές ρυθμίσεις για τα μηνύματά σας με προσαρμοσμένο φόντο και γραφικά. Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία μοναδικών μηνυμάτων με εντυπωσιακή εμφάνιση.

Για ειδικές περιστάσεις, όπως γενέθλια ή γιορτές, το Outlook Express περιέχει επιστολόχαρτα που έχουν σχεδιαστεί από τη Greetings Workshop και τη Hallmark.

OutlookΤο Outlook είναι το κύριο πρόγραμμα-πελάτης ανταλλαγής μηνυμάτων και συνεργασίας της Microsoft. Είναι μια μεμονωμένη εφαρμογή που έχει ενοποιηθεί με το Microsoft Office και τον Exchange Server. Το Outlook επίσης παρέχει απόδοση και ενοποίηση με τον Internet Explorer 4.0. Η πλήρης ενοποίηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ημερολογίου και της διαχείρισης επαφών καθιστούν το Outlook ιδανικό πρόγραμμα-πελάτη για πολλούς χρήστες σε επιχειρήσεις.

Το Outlook σας βοηθά να εντοπίζετε και να οργανώνετε πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε με τις εφαρμογές του Office χωρίς δυσκολία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο αποτελεσματική η επικοινωνία και η κοινή χρήση πληροφοριών.

Οι ισχυροί κανόνες για τα εισερχόμενα μηνύματα σας επιτρέπουν να φιλτράρετε και να οργανώνετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με το Outlook, μπορείτε να ενοποιήσετε και να διαχειριστείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από πολλούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά και ομαδικά ημερολόγια, επαφές και εργασίες.

Όταν χρησιμοποιείτε το Outlook με τον Exchange Server, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση πληροφοριών ομάδων εργασίας και τις επικοινωνίες ροής εργασιών, τον προγραμματισμό ομάδων, δημόσιους φακέλους, φόρμες και βελτιωμένες δυνατότητες σύνδεσης με το Internet.

Το Outlook έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται με το Internet (SMTP, POP3 και IMAP4), τον Exchange Server ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα επικοινωνίας που βασίζεται σε πρότυπα και το οποίο υποστηρίζει το MAPI (Messaging Application Programming Interface), συμπεριλαμβανομένου του φωνητικού ταχυδρομείου. Το Outlook βασίζεται σε πρότυπα του Internet και υποστηρίζει τα πιο σημαντικά σύγχρονα πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συζητήσεων και καταλόγων, συμπεριλαμβανόμενων των LDAP, MHTML, NNTP, MIME και S/MIME, vCalendar, vCard, iCalendar και πλήρους υποστήριξης για αλληλογραφία HTML.

Το Outlook προσφέρει επίσης τα ίδια εργαλεία εισαγωγής που παρέχει το Outlook Express. Αυτό επιτρέπει την εύκολη μετεγκατάσταση από άλλα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παρέχει επιπλέον μετεγκατάσταση από τα προγράμματα Microsoft Mail, Microsoft Schedule+ 1.0, Microsoft Schedule+ 7.0, Lotus Organizer, NetManage ECCO, Starfish SideKick, Symantec ACT, καθώς και συγχρονισμό με κορυφαία PDA (Personal Digital Assistant), όπως το 3Com Palm Pilot. Το Outlook επίσης υποστηρίζει άμεσα και συνδέεται με άλλα προϊόντα, όπως Hewlett-Packard OpenMail, Lotus Notes, Lotus cc:Mail, Microsoft Mail, CompuServe και Microsoft Network (MSN).

Πώς να αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα-πελάτης εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σαςΌταν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του Outlook Express και του Outlook, οι χρήστες και οι εταιρείες θα πρέπει να βασίσουν την απόφασή τους στα εξής κριτήρια:

Outlook Express

Επιλέξτε το Outlook Express αν:
 • Χρειάζεστε μόνο λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ομάδων συζήτησης Internet (για εκδόσεις των Windows νεότερες από τα Microsoft Windows 95, εκδόσεις των Windows παλαιότερες από τα Microsoft Windows 95, Macintosh και πλατφόρμες UNIX).
 • Χρησιμοποιείτε ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Office 98 για Macintosh και θέλετε να αξιοποιήσετε την ενοποίηση του Outlook Express με αυτήν την έκδοση της οικογένειας προγραμμάτων του Office.

Outlook

Επιλέξτε το Outlook αν:
 • Χρειάζεστε προηγμένες λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ομάδων συζήτησης Internet που να βασίζονται σε πρότυπα.
 • Χρειάζεστε ενοποιημένα προσωπικά ημερολόγια, προγραμματισμό ομάδων, εργασίες και διαχείριση επαφών.
 • Χρειάζεστε ενοποιημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ημερολόγιο, καθώς και προγράμματα-πελάτες σε πολλές πλατφόρμες για εκδόσεις των Windows νεότερες από τα Microsoft Windows 95, εκδόσεις των Windows παλαιότερες από τα Microsoft Windows 95 και πλατφόρμες Macintosh.
 • Χρησιμοποιείτε ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Office 97 ή τον Exchange Server και θέλετε να αξιοποιήσετε την ενοποίηση του Outlook με αυτήν την έκδοση της οικογένειας προγραμμάτων του Office, καθώς και την ενοποίηση του Exchange Server.
 • Χρειάζεστε ισχυρές, ενοποιημένες δυνατότητες συνεργασίας χρόνου εκτέλεσης και χρόνου σχεδίασης.
Για να βρείτε άρθρα που αφορούν το Outlook ή το Outlook Express στη Γνωσιακή Βάση της Microsoft (Knowledge Base), εκτελέστε αναζήτηση χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω λέξεις-κλειδιά τίτλου:
 • OL2000 - Outlook 2000
 • OL98 - Outlook 98
 • OL97 - Outlook 97
 • OLEXP - Outlook Express

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 257824 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 - Αναθεώρηση: 4.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 98 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 97 Standard Edition
 • Microsoft Outlook Express 5.01 Service Pack 2
 • Microsoft Outlook Express 5.5
 • Microsoft Outlook Express 5.5
 • Microsoft Outlook Express 5.01 Service Pack 2
 • Microsoft Outlook Express 5.5
 • Microsoft Outlook Express 5.01 Service Pack 1
 • Microsoft Outlook Express 5.5
 • Microsoft Outlook Express 4.0
 • Microsoft Outlook Express 4.0
Λέξεις-κλειδιά: 
express kbinfo outlook αλληλογραφία ενοποίηση ηλεκτρονικό μετεγκατάσταση μηνύματα ταχυδρομείο KB257824

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com