FIX: Een toepassing die gebruikmaakt van een Provider Host-bestand kan niet altijd aanmelden bij IBM-hostsystemen als hoofdletters wachtwoorden worden gebruikt.

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2674484 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

U kunt een wachtwoord met hoofdletters in een toepassing verbinding maken met een host IBM-systeem in een omgeving met Microsoft Host Integration Server 2010. Wanneer u verbinding maakt met een van de volgende Providers voor Host-bestand, mislukken de aanmelden proberen:
  • Beheerde Data Provider voor Host-bestanden
  • OLE DB-voorziening voor AS / 400 en VSAM

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat de Provider Host-bestand onjuist hoofdletters wachtwoorden in hoofdletters wachtwoorden verandert voordat het wachtwoord Provider bestand Host naar het IBM-hostsysteem verzendt.

Oplossing

Informatie over hotfixes

De hotfix dit probleem lost is opgenomen in cumulatieve updatepakket 3 voor de Host Integration Server 2010.

Voor meer informatie over het cumulatieve updatepakket verkrijgen, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
2654652 Cumulatieve updatepakket 3 voor de Host Integration Server 2010

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

De producten die in dit artikel wordt beschreven, worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk van Microsoft zijn. Microsoft biedt geen garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Eigenschappen

Artikel ID: 2674484 - Laatste beoordeling: woensdag 22 februari 2012 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Host Integration Server 2010
Trefwoorden: 
kbqfe kbfix kbexpertiseinter kbbug kbsurveynew kbmt KB2674484 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:2674484

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com