Användare kan inte logga in till Lync Mobile på Apple iOS-baserade enheter certifikatfel

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2773530 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

PROBLEMET

Du är ansluten till företagets trådlösa nätverk (kallas också Wi-Fi) eller har loggat in på en Microsoft Office 365-prenumeration som är aktiverad för enkel inloggning (SSO) med hjälp av Active Directory Federation Services (AD FS) 2.0. När du försöker logga in på Microsoft Lync Mobile i din Apple iOS-enhet (exempelvis en iPhone eller iPad), visas något av följande felmeddelanden:
 • Det går inte att verifiera certifikat från servern. Kontakta support-teamet.
 • Det går inte att ansluta till servern. Den kanske inte är tillgänglig. Kontrollera även din nätverksanslutning, inloggningsadress och serveradresser.
När du visar Lync Mobile-loggar för iOS finns dessutom följande post:
Lync[13886:300b] ERROR TRANSPORT
/Users/comobuildadmin/icomo/private/se_wave1_idx/src/dev/CoMo/transport/_buildIos/../liveId
/private/CLiveIdUtilities.cpp/155:Converting liveIdError -2147012841 to ErrorCode 570556418

LÖSNING

Lös problemet så här:
 1. Lägga till certifikatet till enheten med hjälp av Apple iPhone Configuration Utility. Verktyget kan installeras från någon av följande Apple-webbplatser:
  Obs! Den Apple iPhone Configuration Utility måste hämtas med hjälp av en Windows- eller Mac-baserad dator.

  När programmet är installerat startar verktyget, och klicka påKonfigurationsprofiler.

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbild för ovanstående steg

 2. Klicka påNy om du vill skapa en Konfigurationsprofili det övre vänstra hörnet. Börja med att namnge profilen. I det här exemplet används Contoso rotcertifikatet och unik identifierare är inställd påcom.contoso.CERT.Profile. Fyll i allmänna inställningar genom att ange företagets namn och beskrivning.

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbild för ovanstående steg

 3. Bläddra till ikonen certifikat med namnetreferenser.

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbild för ovanstående steg

 4. En lista över certifikat som finns på den lokala datorn visas. Om vi antar att din dator har förtroende för interna lokala nätverk (LAN)-certifikat, visas rotcertifikatet här. Rulla till rätt certifikat och klicka sedan påOK.

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbild för ovanstående steg

 5. Certifikatet visas i fönstret autentiseringsuppgifteroch alla ändringar är omedelbar. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel för små eller enstaka installationer. Enheten visas iKonfigurationsverktyget under enheter. Markera enheten och klicka sedan på flikenKonfigurationsprofil .

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbild för ovanstående steg

 6. Det finns ett alternativ för att installera profilen direkt. Klicka påInstalleraför att starta processen. Enheten, måste en windowappearsInstallera profil, och du klicka påInstallera följt av Installera nubekräfta installationen av rotcertifikatet. Om du har ett lösenord måste du ange den och klicka sedan påklar.


  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbild för ovanstående steg

MER INFORMATION

Orsaken till varje meddelande skiljer sig något, men båda felen orsakas av oförmåga att kontrollera äktheten av ett certifikat eller av en certifikatsutfärdare.

Mer information finns på följande Apple-webbplatser:
Produkter från andra tillverkare som diskuteras i den här artikeln tillverkas av företag som är oberoende av Microsoft. Microsoft lämnar inga garantier, underförstådda eller andra, om prestanda eller tillförlitlighet hos dessa produkter.

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2773530 - Senaste granskning: den 27 juni 2014 - Revision: 11.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Lync Online
Nyckelord: 
kbgraphxlink o365 o365a o365e o365022013 o365m kb3rdparty kbgraphic kbmt KB2773530 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2773530

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com