KORRIGERA: Session Integrator i Host Integration Server 2010 kan returnera ett felmeddelande visas vid anslutning till en port för TN3270 SSL-aktiverade på en IBM-stordator: "Server certifikat kontroll misslyckades"

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2782858 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Symptom

Föreställ dig följande:
  • Du kör ett program som använder sessionen Integrator i Microsoft Host Integration Server 2010 för att ansluta till en IBM-stordator med hjälp av tjänsten TN3270.
  • Integrator session ansluter till TCP/IP-port 992. Detta är TN3270-port som stöder SSL (Secure Sockets Layer) (SSL).
  • Session Integrator-programmet är konfigurerat som CertificateCheck = TNCertificateCheck.None Anger att certifikatet inte verifieras.

I det här fallet om certifikatet på IBM-stordator är stor, kan Session Integrator returnera följande undantag när den ansluter till IBM-stordator-systemet:
Microsoft.HostIntegration.SNA.Session.SessionException: Servern certifikat kontroll misslyckades

Det här problemet uppstår till exempel när certifikatet som används för TN3270 SSL-anslutningen är 4 000 byte långt. Det här problemet uppstår inte när certifikatet är 1 500 byte.

Orsak

Det här problemet uppstår på grund Session Integrator certifikatdata.

Lösning

Kumulativ uppdateringsinformation

Den korrigeringsfil som löser problemet ingår i kumulativa uppdateringspaketet 6 för Host Integration Server 2010. Mer information om hur du skaffar kumulativt uppdateringspaket klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
2752426 Samlingsuppdateringen 6 för Host Integration Server 2010

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i avsnittet "Gäller".

Referenser

Tredjepartsprodukter som beskrivs i denna artikel tillverkas oberoende av Microsoft. Microsoft lämnar inga garantier, implicerade eller andra, om prestanda eller tillförlitlighet hos dessa produkter.

Egenskaper

Artikel-id: 2782858 - Senaste granskning: den 29 november 2012 - Revision: 1.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Host Integration Server 2010
Nyckelord: 
kbqfe kbfix kbexpertiseinter kbbug kbsurveynew kbmt KB2782858 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel är översatt av Microsofts automatiska översättningsprogram och inte av en mänsklig översättare. För att Du skall ha åtkomst till alla artiklar i Knowledge Base på Ditt föredragna språk så är en del artiklar översatta av människor och en del artiklar av översättningsprogram. Tänk på att en artikel som är översatt av ett översättningsprogram inte alltid är perfekt. Artikeln kan innehålla fel ord, grammatik eller meningsbyggnad, ungefär som en utländsk talare kan göra misstag när han eller hon pratar med Dig på Ditt språk. Microsoft ansvarar inte för eventuella felaktigheter i översättningen, fel eller skador som orsakats av någon felöversättning av innehållet eller våra kunders användande av det översatta innehållet. Microsoft uppdaterar kontinuerligt mjukvaran för översättningsprogrammet.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2782858

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com