Cikk azonosítója: 306525 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben foglaltak Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó verziója: 327850.
A cikk Microsoft Windows Millennium Edition operációs rendszerre vonatkozó változata (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat): 268331. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk azt ismerteti, hogy miként konfigurálható a Windows rendszer Automatikus frissítések szolgáltatása úgy, hogy értesítést jelenítsen meg, ha új fontos frissítések jelennek meg a számítógéphez. Lehetősége van azt is beállítani, hogy a Windows milyen ütemezés szerint telepítse a frissítéseket a számítógépre.

Megjegyzés: A tapasztalt felhasználók és a szakemberek Active Directory-alapú környezetben csoportházirend segítségével is beállíthatják az Automatikus frissítések szolgáltatást, nem Active Directory-alapú környezetben pedig a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) beállításait is segítségül hívhatják. Az Automatikus frissítések szolgáltatás e módszerekkel történő beállításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
328010 Az automatikus frissítés konfigurálása csoportházirend vagy a beállításjegyzék beállításai segítségével

Előfeltételek

Az Automatikus frissítések szolgáltatás legújabb verziójának használata

A jelen cikk azt feltételezi, hogy a legújabb verziójú automatikus frissítési szolgáltatást használja. Az automatikus frissítési szolgáltatás legújabb verziója a Windows XP rendszer Service Pack 2 szervizcsomaggal bővített változatában és későbbi verzióiban, valamint a Windows Vista és a Windows 7 rendszerben található meg.

Ha a számítógépen Windows XP Professional, Windows XP Home Edition vagy Windows XP 64-Bit Edition fut, a szolgáltatás legújabb verziójának beszerzéséhez telepítse a Windows XP SP2 vagy a Windows XP Service Pack 3 (SP3) szervizcsomagot. Az SP2 szervizcsomag beszerzéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
Megjegyzés: A Windows XP SP3 szervizcsomag telepítéséhez a számítógépen telepítve kell lennie a Windows XP SP1a vagy a Windows XP SP2 szervizcsomagnak.

Bejelentkezés rendszergazdaként

Windows XP Home Edition rendszerben összetevők telepítéséhez vagy az Automatikus frissítések szolgáltatás beállításainak módosításához rendszergazdaként kell bejelentkeznie a számítógépre. Windows XP Professional rendszerben rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként kell bejelentkeznie a számítógépre.
http://support.microsoft.com/gp/admin
Windows Vista és Windows 7 esetén a rendszer rendszergazdai jelszó megadására vagy megerősítésre fogja kérni.

Megjegyzés: Ha a számítógép hálózathoz van csatlakoztatva, a hálózati házirendek meggátolhatják a beállítások elvégzését. Ha nincs jogosultsága a jelen cikkben ismertetett műveletek végrehajtására, lépjen kapcsolatba a hálózati rendszergazdával.

Az Automatikus frissítések szolgáltatás bekapcsolása

Kapcsolja be az Automatikus frissítések szolgáltatást. A szolgáltatás automatikus bekapcsolásához tanulmányozza az Automatikus javítás című részben írtakat. Az automatikus frissítések saját kezű engedélyezésének módját a Kézi javítás című bekezdés ismerteti.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Az Automatikus frissítések szolgáltatás bekapcsolásaAz Automatikus frissítések szolgáltatás kikapcsolása
Fix this problem
Microsoft Fix it 50362
Fix this problem
Microsoft Fix it 50363


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg, az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatain is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

Windows Vista vagy Windows 7 rendszer esetén

Ha saját maga szeretné engedélyezni az automatikus frissítési szolgáltatást, végezze el a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra, írja be a Windows update kifejezést a keresőmezőbe, és kattintson a Windows Update elemre a Programok listában.
 2. A bal oldali ablaktáblában kattintson a Beállítások módosítása parancsra.
 3. Adja meg a kívánt beállításokat.
 4. Az Ajánlott frissítések csoportban jelölje be az Ajánlott frissítések fogadása ugyanúgy, mint a fontos frissítések esetén vagy az Ajánlott frissítések felsorolása letöltéskor, telepítéskor vagy frissítési értesítés érkezésekor jelölőnégyzetet, és kattintson az OK gombra.

Windows XP esetén

Az Automatikus frissítések szolgáltatás saját kezű engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a sysdm.cpl parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Kattintson az Automatikus frissítések fülre, majd jelölje be az alábbi választógombok valamelyikét. Azt javasoljuk, hogy válassza az Automatikus (ajánlott) A számítógéphez ajánlott frissítések automatikus letöltése és telepítése lehetőséget.
  • Automatikus (ajánlott) A számítógéphez ajánlott frissítések automatikus letöltése és telepítése

   Ha ezt a lehetőséget választja, a rendszer érzékeli az online hálózati kapcsolatot, és az internetkapcsolatot használva megkeresi a számítógéphez alkalmazható frissítéseket a Windows Update, illetve a Microsoft Update webhelyen. A frissítések letöltése automatikusan, a háttérben történik, így nem zavarja értesítés vagy üzenet a felhasználó munkáját. A frissítések letöltésének ideje alatt egy ikon látható a tálca értesítési területén. A letöltés állapotának megtekintéséhez vigye az egérmutatót az ikon fölé. A letöltés végeztével egy újabb üzenet jelenik meg az értesítési területen, amelynek segítségével áttekinthetők a telepítésre ütemezett frissítések.
   • Adja meg az ütemezett frissítések letöltésének és telepítésének napját és időpontját. Az automatikus frissítést a nap bármely időpontjára ütemezheti. Ne feledje azonban, hogy a számítógépnek bekapcsolva kell lennie az ütemezett időpontban ahhoz, hogy a frissítéseket telepíteni lehessen.
   • Dönthet úgy, hogy a frissítéseket a letöltésük befejeződésekor azonnal telepítse a rendszer. Ehhez kattintson a letöltött üzenetre (vagy a frissítőikonra), majd a Letöltés gombra. Ha azt szeretné, hogy a rendszer ne a letöltés befejeződésekor telepítse a frissítéseket, a Windows a telepítést az Ön által ütemezett időpontban indítja el.
  • A frissítések legyenek automatikusan letöltve, de én döntöm el, mikor telepítem azokat

   Ha ezt a lehetőséget választja, a rendszer érzékeli az online hálózati kapcsolatot, és az internetkapcsolatot használva automatikusan letölti a frissítéseket a Windows Update, illetve a Microsoft Update webhelyről. A frissítések letöltésének ideje alatt egy ikon látható a tálca értesítési területén. A letöltés állapotának megtekintéséhez vigye az egérmutatót az ikon fölé. A letöltés végeztével egy újabb üzenet jelenik meg az értesítési területen, amelynek segítségével áttekinthetők a telepítésre ütemezett frissítések.
   • Amikor telepíteni szeretné a letöltött frissítést, kattintson az üzenetre (vagy a frissítőikonra), majd kattintson a Telepítés gombra a frissítés telepítéséhez.
   • Ha egy letöltött frissítést nem szeretne telepíteni, kattintson a Részletek elemre, majd a frissítés elutasításához törölje a jelölést a frissítés mellett lévő négyzetből.
  • Csak értesítést kérek, de ne legyen automatikus letöltés és telepítés

   Ha ezt a lehetőséget választja, a rendszer érzékeli az online hálózati kapcsolatot, és az internetkapcsolatot használva megkeresi a Windows Update, illetve a Microsoft Update webhelyről letölthető frissítéseket. Ha új frissítések tölthetők le telepítés céljából, a tálca értesítési területén megjelenik az Automatikus frissítések szolgáltatás ikonja és üzenete.
   • A frissítések megtekintéséhez kattintson az ikonra vagy az üzenetre. Ha egy kijelölt frissítést nem szeretne letölteni, a frissítés elutasításához törölje a jelet a frissítés melletti négyzetből. A kijelölt frissítések letöltéséhez kattintson a Letöltés megkezdése gombra. Az Automatikus frissítések szolgáltatás ikonja mindaddig látható marad a tálcán, míg a letöltés be nem fejeződik. A letöltés állapotának megtekintéséhez vigye az egérmutatót az ikon fölé.
   • A letöltés végeztével a program újabb üzenetet jelenít meg, amelyben közli, hogy a frissítések telepíthetők. Telepítésükhöz kattintson az Automatikus frissítések szolgáltatás ikonjára vagy az üzenetre, majd válassza a Telepítés lehetőséget.
 3. Kattintson az OK gombra.
További információt az automatikus frissítések ütemezéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
327838 Útmutató: Automatikus frissítések ütemezése Windows XP, Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszerben

Függőben lévő frissítésekről történő értesítés beállítása

Ha úgy állítja be az Automatikus frissítések szolgáltatást, hogy a frissítések letöltése vagy telepítése előtt értesítést jelenítsen meg, a Windows a tálca értesítési területén megjelenített ikon és üzenet segítségével értesíteni fogja, ha frissítések tölthetők le vagy telepíthetők a számítógépre.

Ha a frissítést csak később kívánja letölteni vagy telepíteni, kattintson az Automatikus frissítések szolgáltatás értesítési területen megjelenő ikonjára vagy üzenetére, majd az Automatikus frissítések párbeszédpanel Emlékeztessen később gombjára. Az emlékeztető párbeszédpaneljén megadhatja, hogy a rendszer mennyi várakozási idő múltán jelenítse meg az újbóli figyelmeztetést.

Ha az emlékeztető letöltésre vonatkozik, a Windows csak aktív internetkapcsolat esetén jelenít meg emlékeztetőt. Ha az emlékeztető telepítésre vonatkozik, a Windows az Ön által megadott ütemezés szerint jelenít meg emlékeztetőt.

A letöltés szüneteltetése és folytatása

A letöltési folyamat elindulását követően bármikor szüneteltetheti és folytathatja a letöltést. Ha a letöltés szüneteltetése után megszakítja az internetkapcsolatot vagy újraindítja a számítógépet, a Windows az internetkapcsolat újbóli létrejöttét követően automatikusan újraindítja a letöltést.

A letöltés szüneteltetésének vagy újraindításának menete az alábbi.
 1. Letöltés közben kattintson az értesítési területen látható ikonra, majd a Felfüggesztés lehetőségre.
 2. Ha eljött a letöltés újraindításának ideje, kattintson az Automatikus frissítés ikonra, majd a Folytatás elemre.

Elutasított frissítések visszaállítása

Ha valamely frissítést nem szeretné letölteni, megadhatja az Automatikus frissítések szolgáltatásnak, hogy a későbbiekben újra ajánlja fel a frissítést. Az elutasított frissítések visszaállításának mikéntje az alábbi.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a sysdm.cpl parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Kattintson az Automatikus frissítések fülre, majd A korábban elrejtett frissítések visszaállítása hivatkozásra.
 3. Az Igen gombra kattintva állítsa vissza az elutasított frissítéseket.

Az Automatikus frissítések szolgáltatás letiltása

Az automatikus frissítési szolgáltatás letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a sysdm.cpl parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Kattintson az Automatikus frissítések fülre, majd jelölje be az Automatikus frissítések kikapcsolása választógombot.
 3. Kattintson az OK gombra.

További lépések

Ha a fenti módszerek egyike sem működött, a problémára további megoldásokat kereshet a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelyén. Néhány a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelye által nyújtott szolgáltatások közül:
 • Kereshető Tudásbázis: Műszaki tanácsadási információk és Microsoft-termékekhez készült segítségnyújtó eszközök keresése.
 • Megoldásközpontok: Az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdések és az azokra adott válaszok megtekintése.
 • Egyéb támogatási lehetőségek: Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel a Microsoft ügyfél-támogatási szolgáltatásával, illetve visszajelzés küldése.

További információ

Fájlok frissítése a Windows Update és a Microsoft Update szolgáltatással

Ha úgy dönt, hogy nem használja az Automatikus frissítések szolgáltatást, a kívánt frissítéseket a Windows Update, illetve a Microsoft Update webhelyről is letöltheti. A Windows Update és a Microsoft Update katalógusában eszközillesztőket, biztonsági javításokat, fontos frissítéseket, aktuális súgófájlokat és internetes termékeket talál, amelyek letöltésével számítógépe mindig megfelelő állapotban tartható.

A rendszerfájloknak a Windows Update, illetve a Microsoft Update webhelyről származó legújabb fontos frissítésekkel történő frissítéséhez az alábbiak szerint járjon el.
 1. Indítsa el a Microsoft Internet Explorer böngészőt.
 2. Kattintson az Eszközök menü Windows Update parancsára.
 3. Ha a rendszer a szükséges szoftver telepítését kéri, kattintson az Igen gombra.

  Ekkor megjelenik a Windows Update, illetve a Microsoft Update kezdőlapja.
 4. Kattintson a Gyors gombra. A Windows Update, illetve a Microsoft Update megkeresi a számítógépnek megfelelő fontos frissítéseket.
 5. Kattintson a Frissítések telepítése gombra a rendelkezésre álló fontos frissítések telepítéséhez.
A Windows Update, illetve a Microsoft Update katalógusában kereshet is frissítéseket, amelyeket letölthet és később bármikor telepíthet otthoni vagy vállalati hálózatának Windows 98, Windows Millennium Edition, Microsoft Windows 2000, Windows XP vagy Windows Server 2003 operációs rendszert futtató számítógépein.

Megjegyzés: A Microsoft csak tapasztalt felhasználóknak és rendszergazdáknak ajánlja frissítések letöltését a Windows Update, illetve a Microsoft Update katalógusból. A Windows Update katalógus használatáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
323166 Illesztőprogramokat és gyorsjavításokat tartalmazó frissítések letöltése a Windows Update katalógusból

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306525 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 10.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Update
Kulcsszavak: 
kbwindowsupdatev6 kbenv kbhowtomaster kbupdate kbmsifixme kbfixme KB306525
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com