Hvad er en opbevaringspolitik?
Opbevaringspolitikker oprettes af en virksomhed eller organisation og administrerer, hvor længe data gemmes i de Microsoft-apps, du bruger. I Teams bestemmer disse politikker, hvor længe meddelelser vises i en chat eller kanal, og endda hvor lang tid en fil opbevares i Teams, OneDrive og SharePoint.
Alle organisationer kan angive forskellige længder af datalagring, så for at finde ud af, hvor lang din organisations opbevaringspolitik er, skal du kontakte din it-administrator.
Hvis din organisation – eller en organisation, som du kommunikerer med via Teams – angiver en udløbsdato for meddelelser, erstatter en systemmeddelelse de sletninger af en organisations opbevaringspolitik – herunder meddelelser, du har fastgjort eller gemt. Hvis det oprindelige indlæg i en kanalsamtale udløber, er det kun indlægget, der slettes. Alle svar, der stadig er inden for opbevaringsperioden, bevares.
Når du har en-til-en- eller gruppechats med personer uden for din organisation, kan deres opbevaringspolitikker resultere i, at meddelelser slettes fra Teams-appen. Meddelelser slettes for alle medlemmer af samtalen. Du kan få mere at vide under Meddelelser i Teams- og Yammer-apps slettes uventet af opbevaringspolitikker.
Bemærk
Meddelelser, der er blevet slettet af en opbevaringspolitik, kan ikke gendannes.
Files, der deles via en chat eller kanalmeddelelse, kan have deres egen opbevaringspolitik med en separat udløbsdato fra meddelelsen. I disse tilfælde vises meddelelsen og forhåndsvisningen af filen muligvis stadig i Teams, men hvis du forsøger at åbne filen, får du vist en fejlmeddelelse om, at filen blev ikke fundet.
Hvis du gerne vil vide, hvordan organisationer opretter deres opbevaringspolitikker, kan du gå til dette tekniske dokument til it-administratorer: Opret og konfigurer opbevaringspolitikker
Hvordan sletter jeg meddelelser før udløbsdatoen?
Hvis du vil slette en meddelelse, før opbevaringspolitikken gør det, skal du blot holde markøren over meddelelsen og vælge Flere indstillinger Ikonet > Flere
Slet.
Bemærk
Du kan kun slette de meddelelser, du har sendt, så du og andre i Teams ikke længere kan se disse meddelelser. En organisation kan dog have konfigureret en opbevaringspolitik for at bevare en kopi af kompatibilitetshensyn.