Код на грешка 0x80000FF, когато изтегляте актуализации на компютър, базиран на Windows Vista, с използване на Windows Update или Microsoft Update

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 946414 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Отстраняване на проблема автоматично

Решете този проблем
Microsoft Fix it 50202
Сега отидете на раздела "Това реши ли проблема?".

Забележка Възможно е този съветник да е само на английски. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.

Забележка Ако не използвате проблемния компютър, можете да запишете автоматичната корекция на флаш устройство или компактдиск и след това да я изпълните на проблемния компютър.

Забележка Ако предпочитате да решите проблема сами, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".
Полезна ли беше тази информация? Изпратете ни обратна информация

Описание на съобщението за грешка

При изтеглянето на актуализации на компютър, работещ под Windows Vista, с помощта на Windows Update или Microsoft Update, получавате код на грешка 0x80000FFF. Тази грешка може да възникне също и когато стартирате Windows Update от контролния панел.

Този проблем може да възникне, ако в системния регистър на Windows присъства някоя от следните стойности:
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\PendingXmlIdentifier
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\NextQueueEntryIndex
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\AdvancedInstallersNeedResolving
Тази статия ви помага да решите проблема.

Нека реша проблема сам

За да отстраните този проблем, използвайте следните методи в последователността, в която са описани.

Метод 1: Рестартиране на компютъра и нов опит за инсталиране на актуализациите

Затворете всички активни програми, рестартирайте компютъра и опитайте да инсталирате актуализациите.

Забележка С рестартиране на компютъра ще се уверите, че всички предишни инсталации са приключили и няма процеси, които изискват рестартиране на системата, за да бъдат приключени.

Ако проблемът не е разрешен, преминете към Метод 2.

Метод 2: Създаване на резервно копие и премахване на ключовете на системния регистър, които може би причиняват проблема

Важно Този раздел, метод или задание съдържа информация за модифициране на системния регистър. Имайте предвид, че при неправилна промяна на системния регистър е възможно да възникнат сериозни проблеми. Затова спазвайте внимателно тези стъпки. За допълнителна сигурност направете резервно копие на системния регистър, преди да го промените. В случай на възникване на проблем, чрез това копие ще можете да възстановите системния регистър. За повече информация как да направите резервно копие на системния регистър или как да го възстановите щракнете върху следния номер на статия от базата знания на Microsoft:
322756 Създаване на резервно копие и възстановяване на системния регистър в Windows
За да използвате редактора на системния регистър за създаване на резервно копие и след това да изтриете стойностите на системния регистър, изброени в раздела "Описание на съобщението за грешка", изпълнете следните стъпки:

Забележка Известно е, че тези стъпки разрешават проблема, описан в раздела "Описание на съобщението за грешка". Възможно е тези стъпки да не разрешат проблема, ако получите код на грешка 8000FFFF в случай, различен от описания в раздела "Описание на съобщението за грешка".
 1. Щракнете върху Старт
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  бутон Старт
  .
 2. В полето Начало на търсене въведете regedit.
 3. В списъка Програми щракнете върху Regedit.exe.

  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
   Разрешение за достъп до потребителски акаунт
  Ако се появи подкана за въвеждане на администраторска парола или потвърждение, въведете паролата или съответно натиснете Продължи.
 4. Намерете и щракнете върху следния подключ в системния регистър:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS
 5. С десния бутон на мишката щракнете върху COMPONENTS.
 6. Щракнете върху Експортиране.
 7. В полето Име на файл въведете COMPONENTS.
 8. В полето Запиши в щракнете върху Работен плот и след това върху Запиши, за да запишете файла на вашия работен плот.
 9. В екрана с подробна информация щракнете с десния бутон на мишката върху PendingXmlIdentifier и след това щракнете върху Изтрий. Ако такава стойност не съществува, преминете към следващата стъпка.
 10. В екрана с подробна информация щракнете с десния бутон на мишката върху NextQueueEntryIndex и след това щракнете върху Изтрий. Ако такава стойност не съществува, преминете към следващата стъпка.
 11. В екрана с подробна информация щракнете с десния бутон на мишката върху AdvancedInstallersNeedResolving и след това щракнете върху Изтрий. Ако такава стойност не съществува, преминете към следващата стъпка.
 12. Рестартирайте компютъра.
За да проверите дали това е отстранило проблема, отидете на раздела "Това реши ли проблема?".

Това реши ли проблема?

Опитайте да изтеглите актуализации. Ако повече не получавате код на грешка и ако компютърът изтегля актуализациите правилно, значи проблемът е отстранен и не е необходимо да четете тази статия по-нататък. Ако проблемът не е решен, може да се обърнете към поддръжката.

Ние ще сме признателни за предоставената от вас обратна информация. За да предоставите обратна информация или да съобщите за проблеми с това решение, добавете коментар в блога "Решете моя проблем" или ни изпратете имейл. съобщение.

Забележка Стъпките от 6 до 8 от метод 2 в раздела "Нека реша проблема сам" правят резервно копие на следния ключ на системния регистър във файла Components.reg на вашия работен плот:
HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS
 • Ако стъпките от това решение не са отстранили вашия проблем, можете да използвате това резервно копие, за да възстановите ключа на системния регистър в предишното му състояние. За да възстановите ключа на системния регистър, щракнете двукратно върху файла Components.reg на вашия работен плот, щракнете върху Да, когато бъдете подканени, след това щракнете върху OK в диалоговия прозорец за потвърждение.
 • Ако стъпките от това решение са разрешили вашия проблем, можете да изтриете файла Components.reg от вашия работен плот.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Тези ключове се записват от програмата за инсталиране на модулите на Windows, TrustedInstaller.exe, при инсталирането на пакет, който изисква рестартиране.
 • PendingXmlIdentifier Този ключ се създава при първото инсталиране на пакет, който изисква рестартиране, и се изтрива, след като операциите са приключили и е инициирано рестартиране.
 • NextQueueEntryIndex и AdvancedInstallersNeedResolving Тези ключове понякога се създават след инициирането на рестартиране за поддържане на състоянието.

В някои случаи проблеми като прекъсване на захранването или повреда на системния регистър може да доведат до несъгласувано състояние на тези стойности, което да причини неправилно функциониране на клиент на TrustedInstaller (например екрана "Компоненти на Windows").

Не са известни странични ефекти в резултат от изтриването на тези стойности. Въпреки това настоятелно препоръчваме да архивирате тези стойности на системния регистър, преди да ги изтриете.

Известно е, че това решение разрешава следните проблеми:
 • Получавате код на грешка 1935 при опит да инсталирате 2007 Microsoft Office system.
 • В Windows Vista екранът "Компоненти на Windows" е празен.

Свойства

ID на статията: 946414 - Последна рецензия: 27 септември 2011 г. - Редакция: 2.0
ВАЖИ ЗА:
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Microsoft Update
Ключови думи: 
kbregistry kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB946414

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com