Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Pristupanje Outlook.com, usluzi OneDrive i drugim Microsoft uslugama kada neko umre

Razumemo da to mogu biti teška vremena za one koji traže pristup e-pošti ili nalozima skladišta svojih voljenih.

Zbog privatnosti i drugih pravnih razloga, obično ne možemo da pružimo informacije onima koji ne koriste nalog. Ispod su navedeni detaljniji detalji o radnjama koje se mogu preduzeti.

Jako ozbiljno shvatamo privatnost naših korisnika i naše pravne obaveze. Pročitajte više o privatnosti u korporaciji Microsoft.

Šta da radite kada neko umre ili postane nesavršen

Ne morate da nam se obratite da biste nas obavestili da je neko umro ili da je postao nesavršen.

Ako znate akreditive naloga, možete sami da zatvorite nalog. Ako ne znate akreditive naloga, oni će se automatski zatvoriti nakon dve (2) godine neaktivnosti.

Ako imate pristup nalogu 

Pročitajte Članak Kako da zatvorite Microsoft nalog i pratite korake da biste zatvorili nalog. Kada zatvorite Microsoft nalog, možete ponovo da ga otvorite u roku od 60 dana tako što ćete se ponovo prijaviti. Držimo vaše podatke za ovaj period tako da nećete izgubiti ništa ako se predomislite. Međutim, nakon tih 60 dana trajno brišemo nalog i njegove podatke.

Ako nemate pristup nalogu

Uverite se da su sve pretplate na Microsoft otkazane. Pretplate na Microsoft možete da zaustavite tako što ćete zatvoriti račun u banci ili kreditnu karticu klijenta, opoziti ovlašćenja ili obavestiti banku. Outlook.com i OneDrive nalozi će biti zamrznuti posle 1 godine, a sve e-poruke i datoteke uskladištene u usluzi OneDrive biće ubrzo izbrisane. Microsoft nalozi ističu nakon dve (2) godine neaktivnosti. Dodatne informacije potražite u odeljku 4 Microsoft ugovora o pružanju usluga.

Ako vam je potreban pristup nalogu, zatražite pravna uputstva

Korporacija Microsoft prvo mora formalno da se posluži važećim pozivom ili sudnim nalogom da bi se razmislilo da li može zakonito da izda informacije o ličnom nalogu e-pošte preminulog ili nesačuvanog korisnika (to uključuje naloge e-pošte sa adresama koje se završavaju na Outlook.com, Live.com, Hotmail.com i MSN.com), OneDrive skladištu ili bilo kom drugom aspektu Microsoft naloga. Microsoft će odgovoriti samo na pozive koji nisu kriminalni i sudske naloge koje je uslužio Microsoft registrovani agent u državi ili regionu strane koja zahteva i ne može da odgovori na zahteve poslate faksom ili poslate putem e-pošte za takve stvari.

Svaka odluka o pružanje sadržaja ličnog naloga e-pošte ili naloga skladišta u oblaku biće doneta tek nakon pažljivog pregleda i razmatranja primenljivih zakona. Imajte na umu da Microsoft možda neće moći da obezbedi sadržaj naloga i da slanje zahteva ili slanja poziva ili sudske porudžbine ne garantuje da ćemo moći da vam pomognemo.

Regionalne varijante:

 • Za klijente u Evropi, Microsoft će odgovoriti na nenaslovljene sudske pozive i sudske naloge koji su usluženi na registrovanoj adresi korporacije Microsoft Ireland Operations Ltd na 70 ser Džona Rodžersona, Kvej, Dablin 2, Irska.

 • Klijenti u Nemačkoj mogu da se obrate Microsoft podršci za korisnike kako bi dobili pristup nalogu. Klijenti moraju pružiti dokaz o pravnom nasledstvu i sledećoj dokumentaciji:

  • Kopija certifikata o smrti

  • Kopija ličnog dokumenta ili pasoša preminule osobe

  • Kopiju certifikata o nasleđivanju (Erbschein) ili drugu dokumentaciju suda koja dokazuje isključivo nasledstvo, imena i adrese svih naslednika i saglasnost da imate pravo da radite u njihovo ime

  • Kopiju ID-a ili pasoša pošiioca zahteva, ili potpisano pravo advokata

 • Klijentima u Kini možete da se obratite Microsoft podršci za korisnike radi vaše legitimne i opravdane kamate kako bi vam bio odobren pristup nalogu preminulog klijenta. Morate obezbediti sledeće dokumente:

  • Kopija certifikata o smrti, certifikat o deregistraciji društvenog ID-a ili drugog zvaničnog dokumenta koji može da dokaže smrt preminulog držeča naloga.

  • Dokument koji može da dokaže odnos sa preminulim drškom naloga kao "bliski relativni", biti supružnik, roditelj, dete, brat, deka ili unuka. Opcije su:

   • Hukou registracija.

   • Certifikat o braku.

   • Relativna certifikacija odnosa koju je izdao Biro za javnu bezbednost/poddistriktna kancelarija.

   • Notarizovana certifikacija koju je izdao Office beležnica.

  • Kopiju dokumenta ili pasoša poši godine.

  • Potpisani izvod u svrhu pristupa nalogu preminulog dršca naloga.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Za drugu pomoć sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite stranicu Pomoć za & za naplatu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×