Kako da zatvorite Microsoft nalog

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Kada zatvorite Microsoft nalog, bilo da vam više nije potreban ili zato što je to duplirani nalog, Microsoft želi da se uveri u dve stvari:

 • Pre svega, to ste zapravo vi, a ne neko drugi ko pokušava da zatvori vaš nalog.

 • 2. Da ne ostavite ništa važno što će vam kasnije trebati.

Kako bismo zaštitili vaš nalog od slučajnog zatvaranja, možemo da zatražimo da dokažete svoj identitet i svoju namenu. Na primer, ako ste zaboravili informacije o nalogu i morali ste da uspostavite početne vrednosti bezbednosnih informacija, morate da sačekate 60 dana pre nego što zatvorite nalog. 

Ako ste sigurni da želite da zatvorite Svoj Microsoft nalog:

 1. Razvijte naslove teksta ispod da biste saznali više o stvarima koje bi prvo trebalo da proverite.

 2. Prođite kroz proces da biste zatvorili nalog.

 3. Saznajte šta se dešava kada zatvorite nalog.

alternativni tekst

Pre nego što zatvorite nalog

Ako zatvorite Microsoft nalog, nećete moći da ga koristite za prijavljivanje u Microsoft proizvode i usluge koje ste koristili. Takođe briše sve usluge povezane sa njim, uključujući:

 • Outlook.com naloge e-pošte, Hotmail, Live i MSN

 • OneDrive datoteke

 • Xbox Live podaci i oznaka igrača

 • Skype ID i kontakti

 • Office digitalne hiljade licenci, kao što je Office 2019 Home and Student

 • NuGet.org naloga

 • Saldo naloga, neiskorišćeni Reward poeni i Microsoft certifikacija, uključujući prošle testove i povezane transkripte.

Ne možete da izbrišete samo jednu od ovih usluga, a da zadržite ostale.

Zato, pre nego što zatvorite nalog, izdvijte neko vreme da biste sve završili u svojim krajovima, otkazali pretplate i da biste se uverili da ne ostavljate ništa važno – kao što su datoteke, novac sa poklon-kartica ili e-poruke. I ne zaboravite da razmotrite manje uobičajenih usluga u kojima koristite nalog. Na primer, koristite preostalu komercijalnu podršku na mreži i za projektante prenesete sve pakete koje ste sačuvali na NuGet.org. 

Pre nego što i brisanje naloga, možda ćete želeti da pregledate ove članke: Zatvorite svoj Outlook.com nalog i Da li mogu da koristim Skype bez Microsoft naloga?

Izaberite bilo koji naslov ispod da biste saznali više o tome šta da uradite pre nego što zatvorite nalog:

Potrošite sav preostali novac na Microsoft nalog kupovinom digitalnog sadržaja iz prodavnice Microsoft Store. 

Da biste videli koliko novca se nalazi na vašem Microsoft nalogu, prijavite se na veb lokaciju Microsoft naloga. Trebalo bi da proverite saldo Skype naloga da biste se uverili da nemate neiskorišćenih kredita – nakon brisanja naloga ne možete da vratite te kredite.

Za više informacija pročitajte o ograničenjima za novac na vašem Microsoft nalogu.

Ako imate pretplate na usluge kao što su Microsoft 365, OneDrive, Xbox Live Gold ili nalog bez Outlook.com oava, više nećete moći da im pristupite.

Važno: 

 • Ako imate pretplatu ili usluge izvan korporacije Microsoft koje su povezane sa ovim nalogom, ne možemo da otkažemo one u vaše ime.

 • Preporučujemo da ne zatvarate ovaj nalog dok se ne uverite da nemate lične ili organizacione pretplate ili neizmačena salda povezana sa ovim nalogom.

Da biste otkazali većinu Microsoft pretplata:

 1. Prijavite se u usluge & pretplatama na veb lokaciji Microsoft naloga.

 2. Za svaku plaćenu pretplatu idite na pretplatu koju želite da otkažete i izaberite stavku Naplata & naplatu koja se pojavljuje ispod imena pretplate koju želite da otkažete. Kliknite na dugme Otkaži i pratite preostala uputstva.

Za bilo koju pretplatu koja nije tamo navedena, idite u samu uslugu (ili kod prodavca, ako ste kupili pretplatu od prodavca) da biste je otkazali. Na primer, ako imate Skype pretplatu, idite na stranicu podrške za Skype i potražite informacije o otkazivanja.

Više informacija o otkazivanju pretplate potražite u članku Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.

Ako se e-adresa povezana sa Microsoft nalogom završava sa @outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com, zatvaranjem Microsoft naloga briše se e-pošta uskladištena sa njim nakon perioda čekanja od 60 dana. Međutim, tokom perioda čekanja, prijemno sanduče nastavlja da prima e-poruke. Ako je e-pošta povezana sa Microsoft nalogom drugog dobavljača kao što je @gmail.com, možete da preskočite ovaj odeljak zato što vaša e-adresa neće uticati na vas. 

Možete da podesite automatski odgovor kako biste svi znali da će nalog biti zatvoren i da im kažete gde da vam ubuduće šalju e-poštu.

 1. Prijavite se u prijemno Outlook.com sanduče. Izaberite ikonu Opcije, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. U okviru Upravljanje nalogom izaberiteslanje automatskih odgovora "Na odmoru", a zatim sledite uputstva.

Prosleđivanje e-pošte u okviru Upravljanje nalogom možete da odaberete i da bi se e-pošta koju primate slala na drugu adresu e-pošte. Međutim, automatski odgovori i prosleđivanje e-pošte prestaće da rade kada se Microsoft nalog trajno zatvori nakon perioda čekanja od 60 dana.

Ako ste koristili Microsoft uslugu za skladištenje bilo koje datoteke ili informacija povezanih sa zatvorenim nalogom, nećete moći da im pristupite. Ako postoji nešto što želite da zadržite, morate da sačuvate kopiju. Na primer:

 • E-pošta, dokumenti i fotografije koje ste uskladištili u Outlook.com, Hotmail ili OneDrive.

 • Lični podaci koje ste uskladištili u healthVault.

 • Informacije o kupovini na Microsoft.com.

 • Podaci portfolija na MSN novac.

 • Messenger kontakti dodati u Skype. Dodatne informacije o tome kako da sakuite svoju listu kontakata potražite na Stranici za podršku programa Skype.

 • Šifre proizvoda za sve proizvode koje ste kupili sa ovim Microsoft nalogom. (Instalirani softver će nastaviti da funkcioniše, ali će vam biti potrebna šifra proizvoda ako ikada želite da ponovo instalirate softver ili da ga instalirate na novom uređaju.)

Postoje neki podaci koje ne možete da sačuvate kada zatvorite Microsoft nalog. Više ne možete da pristupite muziki koju ste preuzeli koristeći Xbox Music Pass. (I dalje će moći da se reprodukuju muzika i video zapisi koje ste kupili van prava, ali ne mogu da se prenesu na drugi uređaj.) Izgubićete napredak u igri, igrača i igrača u uslugama Xbox Live.

Uređaji kao što su Windows telefoni, računari koji rade Windows 8.1 ili novijim računarima, Surface tablet računari i Xbox konzole najbolje rade sa Microsoft nalogom. Neki od ovih uređaja i dalje će raditi – ali nećete moći da koristite sve njihove aplikacije i funkcije. Pre nego što zatvorite nalog, razmislite o podešavanju ovih uređaja na drugom Microsoft nalogu kako biste i dalje mogli da se prijavite.

Ako upravljate Microsoft nalogom deteta, nalog deteta ostaje otvoren kada se vaš zatvori. Međutim, kada je vaš Microsoft nalog zatvoren, vaše dete će biti zaustavljeno kada pokuša da se prijavi u Xbox, računare koji rade pod operativnim sistemom Windows 8 ili novijim operativnim sistemom ili Windows Phone, sve dok ne dobije pristanak sa drugog nadređenog naloga.

Ako ste kupili Komercijalnu podršku na mreži pomoću ovog Microsoft naloga, morate da koristite sve preostale pogodnosti ili će one biti izgubljene. Dostupna su dva tipa paketa pogodnosti podrške:

 • Podrška za jedan incident. Idite u "Moji zahtevi za podršku" i pogledajte svoju istoriju predmeta.

  • Ako je slučaj zatvoren, možete da zatvorite Microsoft nalog.

  • Ako je slučaj i dalje otvoren, trebalo bi da sačekate da se zatvori pre nego što zatvorite nalog. Ako prerano zatvorite nalog, nećete moći da dobijete potencijalne refundcije.

 • Podrška za incidente sa pet paketa. Idite u 5 paketa profesionalne podrške i pogledajte svoju istoriju slučaja.

  • Ako ste koristili sve slučajeve ili je paket istekao, možete da zatvorite Microsoft nalog.

  • Ako ispunjavate uslove za refund sami, morate ga zahtevati pre nego što zatvorite Microsoft nalog.

  • Ako imate preostale ili otvorene slučajeve, trebalo bi da koristite ostatak paketa pre nego što zatvorite Microsoft nalog. Ako ne koristite paket pre nego što zatvorite nalog, izgubićete neiskorišćene slučajeve i nećete moći da dobijete refundu.

Ako ste projektant i želite da zadržite kontrolu nad svim paketima koje posedujete u e NuGet.org, uverite se da ste prvo preneli vlasništvo nad ovim paketima na drugi nalog pre nego što i brisanje postojećeg naloga. Dodatne informacije o tome kako to da uradite potražite u temi Kako da izbrišem NuGet.org nalog.

Da biste zatvorili nalog

Kada budete sigurni da ste spremni:

 1. Idite na zatvaranje naloga.

 2. Kada bude zatraženo da se prijavite na nalog, još dvaput proverite da li je to nalog koji želite da izbrišete. Ako ga ne želite, izaberite Prijavite se sa drugim Microsoft nalogom. Ako imate problema sa prijavljivanjem na nalog koji želite da zatvorite, pomoć za rešavanje problema možete da rešite u članku Kada ne možete da se prijavite u Microsoft nalog.

 3. Proverite da li je na stranici prikazan odgovarajući Microsoft nalog, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Pročitajte listu i potvrdite izbore u po sandučićima da biste naveli da ste pročitali svaku stavku.

 5. Sa padajuće liste Izbor razloga odaberite razlog zatvaranja naloga.

 6. Izaberite stavku Označi nalog za zatvaranje.

Napast o Skype nalozima

Skype nalozi moraju biti povezani sa Microsoft nalogom da bi mogli da se zatvore. Pratite prethodne korake da biste zatvorili nalog i prijavite se sa Skype nalogom. Traži se da dodate adresu e-pošte za kreiranje Microsoft naloga. Uverite se da koristite adresu e-pošte koja već nije povezana sa Microsoft nalogom. Kada to završite, možete da nastavite sa koracima za zatvaranje naloga. 

Nalog možete i da uklonite sa uređaja. Ovo ne briše nalog, ali uklanja e-poštu i drugi sadržaj povezan sa nalogom sa uređajem. 

Da biste uklonili nalog e-pošte:

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Postavke > Naloge > E-pošta & naloge .  

  Otvori postavke naloga & e-pošte

 2. U okviru Nalozi koje koriste e-pošta, kalendar i kontaktiizaberite nalog koji želite da uklonite, a zatim izaberite stavku Upravljaj.

 3. Izaberite stavku Izbriši nalog sa ovog uređaja.

 4. Izaberite stavku Izbriši da biste potvrdili.

Da biste uklonili nalog koji koriste aplikacije: 

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Postavke > Naloge > E-pošta & naloge

 2. U okviru Nalozi koje koriste druge aplikacijeizaberite nalog koji želite da uklonite, a zatim izaberite Ukloni.

 3. Kliknite na dugme Da kako biste potvrdili.

Kada zatvorite nalog

Kada izaberete dugme Označi nalog za zatvaranje, sačekajmo 60 dana pre nego što trajno izbrišemo vaš Microsoft nalog u slučaju da se predomislite ili morate da pristupite nečemu na nalogu pre nego što zauvek nestane.

Tokom perioda čekanja, nalog je označen za zatvaranje, ali on i dalje postoji. Ako želite ponovo da otvorite Microsoft nalog, samo se ponovo prijavite u roku od 60 dana. Otkazaćemo zatvaranje naloga i sve će biti kao što ste ostavili.

Napomene: 

 • Ako imate problema sa prijavljivanjem na Microsoft nalog ili ste zaboravili ili želite da promenite lozinku, pogledajte pomoć za Microsoft nalog.

 • Više informacija o pseudonimu potražite u članku Upravljanje pseudonimima za Microsoft nalog.

 • Ne možete da koristite staro ime naloga da biste kreirali novi nalog nakon isteka perioda čekanja za brisanje naloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×