Sadržaj
×

Kada zatvorite Microsoft nalog, bilo da vam više nije potreban ili zato što je duplirani nalog, Microsoft želi da se uveri u dve stvari:

 • Prvo, to ste stvarno vi, a ne neko drugi ko pokušava da zatvori vaš nalog.

 • Drugo, da ne ostavljate niљta vaћno љto жe vam trebati kasnije.

Da bismo zaštitili vaš nalog od slučajnog zatvaranja, možemo od vas zatražiti da dokažete svoj identitet i nameri. Na primer, ako ste zaboravili informacije o nalogu i morali ste da resetujete bezbednosne informacije, morate da sačekate 60 dana pre nego što zatvorite nalog. 

Ako ste sigurni da želite da zatvorite Microsoft nalog:

 1. Razvijte naslove teksta ispod da biste saznali više o stvarima koje treba prvo da proverite.

 2. Prođite kroz proces da biste saznali kako da zatvorite nalog.

 3. Saznajte šta se dešava kada zatvorite nalog.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Pre nego što zatvorite nalog

Zatvaranje Microsoft naloga znači da nećete moći da ga koristite za prijavljivanje u Microsoft proizvode i usluge koje koristite. Takođe briše sve usluge povezane sa njim, uključujući vaše:

 • Outlook.com naloge e-pošte, Hotmail, Live i MSN

 • OneDrive datoteke

 • Xbox Live podaci i oznaka igrača

 • Skype ID i kontakti

 • Office digitalne stalne licence, kao što je Office 2019 Home and Student

 • NuGet.org naloga

 • Saldo naloga, nekorišćeni poeni za nagrade i Microsoft certifikacija, uključujući položene ispite i povezane transkripte.

Ne možete da izbrišete samo jednu od ovih usluga i zadržite ostale.

Dakle, pre nego što zatvorite nalog, izdužite nešto vremena da biste vezali izgubljene krajove, otkazali pretplate i bili sigurni da ne ostavljate ništa važno – kao što su datoteke, novac sa poklon-kartica ili e-poruka. I ne zaboravite da razmotrite manje uobičajenih usluga tamo gde koristite nalog. Na primer, koristite preostalu pogodnost komercijalne podrške na mreži i za projektante prenesite sve pakete koje ste sačuvali NuGet.org. 

Pre nego što izbrišete nalog, možda ćete želeti da pregledate ove članke: Zatvorite Outlook.com nalog i Mogu li da koristim Skype bez Microsoft naloga?

Izaberite bilo koji naslov ispod da biste saznali više o tome šta da uradite pre nego što zatvorite nalog:

Potrošite preostali novac na Microsoft nalog tako što ćete kupiti digitalni sadržaj iz prodavnice Microsoft Store. 

Da biste videli koliko novca imate na Microsoft nalogu, prijavite se na veb lokaciju Microsoft naloga. Trebalo bi da proverite saldo Skype naloga da biste se uverili da nemate nekorišćeni kredit – nakon brisanja naloga ne možete da vratite te kredite.

Dodatne informacije potražite u članku Ograničenja za novac na Microsoft nalogu.

Ako imate pretplate na usluge kao što su Microsoft 365, OneDrive, Xbox Live Gold ili nalog bez oglašavanja Outlook.com, više nećete moći da im pristupite.

Važno: 

 • Ako imate pretplatu ili usluge izvan korporacije Microsoft koje su povezane sa ovim nalogom, ne možemo da ih otkažemo u vaše ime.

 • Preporučujemo da ne zatvarate ovaj nalog dok ne obezbedite da nemate lične ili organizacione pretplate ili neizvršene bilanse povezane sa ovim nalogom.

Da biste otkazali većinu Microsoft pretplata:

 1. Prijavite se u usluge & pretplate na veb lokaciji Microsoft naloga.

 2. Za svaku plaćenu pretplatu idite na pretplatu koju želite da otkažete i izaberite stavku Naplata & plaćanja koja se pojavljuje ispod imena pretplate koju želite da otkažete. Kliknite na dugme Otkaži i pratite preostala uputstva.

Za pretplatu koja nije tamo navedena idite u samu uslugu (ili kod prodavca, ako ste kupili pretplatu od prodavca) da biste je otkazali. Na primer, ako imate Pretplatu na Skype, idite na stranicu podrške za Skype i potražite informacije o otkazivanju.

Više informacija o otkazivanju pretplate potražite u članku Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.

Ako se e-adresa povezana sa Microsoft nalogom završava sa @outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com, zatvaranjem Microsoft naloga briše se sva e-pošta uskladištena sa njim nakon perioda čekanja od 60 dana. Međutim, tokom perioda čekanja, prijemno poštansko sanduče će nastaviti da prima e-poruke. Ako je e-pošta povezana sa Microsoft nalogom drugog dobavljača kao što je @gmail.com, možete da preskočite ovaj odeljak zato što to neće uticati na vašu adresu e-pošte. 

Možete da podesite automatski odgovor da biste svi znali da će nalog biti zatvoren i da im kažete gde da vam ubuduće šalju e-poštu.

 1. Prijavite se u Outlook.com prijemno sanduče. Izaberite ikonu Opcije, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. U okviru Upravljanje nalogom izaberite slanje automatizovanih odgovora na odmor, a zatim sledite uputstva.

Takođe možete da odaberete stavku Prosleđivanje e-pošte u okviru Upravljanje nalogom da bi se e-pošta koju primate slala na drugu adresu e-pošte. Međutim, i automatski odgovori i prosleđivanje e-pošte prestaće da rade kada se Microsoft nalog trajno zatvori nakon perioda čekanja od 60 dana.

Ako ste koristili Microsoft uslugu za skladištenje bilo koje datoteke ili informacija povezanih sa zatvorenim nalogom, nećete moći da joj pristupite. Ako postoji nešto što želite da zadržite, morate da sačuvate kopiju. Na primer:

 • E-pošta, dokumenti i fotografije koje ste uskladištili u uslugama Outlook.com, Hotmail ili OneDrive.

 • Lični podaci koje ste uskladištili u usluzi HealthVault.

 • Informacije o Microsoft.com.

 • Podaci portfolija na MSN novac.

 • Messenger kontakti dodati su u Skype. Za više informacija o pravljenju rezervne okviru spiska kontakata pretražite Stranicu podrške za Skype.

 • Šifre proizvoda za sve proizvode koje ste kupili pomoću ovog Microsoft naloga. (Instalirani softver će nastaviti da funkcioniše, ali će vam biti potrebna šifra proizvoda ako ikada budete želeli da ponovo instalirate softver ili da je instalirate na novom uređaju.)

Postoje neki podaci koje ne možete da sačuvate kada zatvorite Microsoft nalog. Više nećete moći da pristupite muzici koju ste preuzeli pomoću Xbox Music Pass prolaza. (Muzika i video zapisi koje ste kupili odstupno i dalje će moći da se reprodukuju, ali ne mogu da se prenesu na drugi uređaj.) Vaš napredak u igri, rezanje igrača i oznaka igrača u usluzi Xbox Live će se izgubiti.

Uređaji kao što su Windows telefoni, računari Windows 8.1 ili noviji, Surface tablet računari i Xbox konzole najbolje funkcionišu sa Microsoft nalogom. Neki od ovih uređaja će i dalje raditi na diplomi, ali nećete moći da koristite sve njihove aplikacije i funkcije. Pre nego što zatvorite nalog, razmotrite podešavanje ovih uređaja pomoću drugog Microsoft naloga kako biste i dalje mogli da se prijavite.

Ako upravljate Microsoft nalogom deteta, nalog deteta ostaje otvoren kada se vaš nalog zatvori. Međutim, kada se Microsoft nalog zatvori, vaše dete će biti zaustavljeno kada pokuša da se prijavi u Xbox, računare koji rade pod operativnim sistemom Windows 8 ili novijim verzijama ili Windows phone uređaje dok ne dobije saglasnost sa drugog nadređenog naloga.

Ako ste kupili komercijalnu podršku na mreži pomoću ovog Microsoft naloga, morate da koristite sve preostale pogodnosti ili će biti izgubljene. Dostupna su dva tipa paketa pogodnosti podrške:

 • Podrška za jedan incident. Idite na stranicu Moji zahtevi za podršku i pogledajte istoriju slučaja.

  • Ako je slučaj zatvoren, možete da zatvorite Microsoft nalog.

  • Ako je slučaj i dalje otvoren, trebalo bi da sačekate da se zatvori pre nego što zatvorite nalog. Ako pre vremena zatvorite nalog, nećete moći da dobijete potencijalnu refundaciju.

 • Podrška za incidente sa pet paketa. Idite na stranicu 5 paketa profesionalne podrške i pogledajte istoriju slučaja.

  • Ako ste koristili sve predmete ili je paket istekao, možete da zatvorite Microsoft nalog.

  • Ako ispunjavate uslove za refundaciju, morate da je zatražite pre nego što zatvorite Microsoft nalog.

  • Ako imate preostale ili otvorene predmete, trebalo bi da koristite ostatak paketa pre nego što zatvorite Microsoft nalog. Ako ne koristite paket pre nego što zatvorite nalog, izgubićete sve neiskorišćene slučajeve i nećete moći da dobijete refundaciju.

Ako ste projektant i želite da zadržite kontrolu nad paketima koje posedujete u sistemu NuGet.org, obavezno prvo prenesite vlasništvo nad ovim paketima na drugi nalog pre nego što izbrišete postojeći nalog. Dodatne informacije o tome kako to da uradite potražite u članku Kako da izbrišem NuGet.org nalog.

Da biste zatvorili nalog

Kada budete sigurni da ste spremni:

 1. Idite na Stavku Zatvori nalog.

 2. Kada se od vas zatraži da se prijavite na nalog, još jednom proverite da li je to nalog koji želite da izbrišete. Ako to nije moguće, izaberite stavku Prijavite se pomoću drugog Microsoft naloga. Ako imate problema pri prijavljivanju na nalog koji želite da zatvorite, pogledajte članak Ne možete da se prijavite na Microsoft nalog da biste dobili pomoć u rešavanju problema.

 3. Proverite da li je na stranici prikazan ispravan Microsoft nalog, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Pročitajte listu i potvrdite izbore u poljima za potvrdu da biste priznali da ste pročitali svaku stavku.

 5. Sa padajuće liste Izbor razloga odaberite razlog zatvaranja naloga.

 6. Izaberite stavku Označi nalog za zatvaranje.

Beleška o Skype nalozima

Skype nalozi moraju biti povezani sa Microsoft nalogom da bi mogli da se zatvore. Pratite prethodne korake da biste zatvorili nalog i prijavite se pomoću Skype naloga. Tražiće se da dodate adresu e-pošte da biste kreirali Microsoft nalog. Obavezno koristite e-adresu koja već nije povezana sa Microsoft nalogom. Kada to završite, možete da nastavite sa koracima za zatvaranje naloga. 

Možete i da uklonite nalog sa uređaja. Ovo ne briše nalog, ali uklanja e-poštu i drugi sadržaj povezan sa nalogom sa uređajem. 

Da biste uklonili nalog e-pošte:

 1. Kliknite na taster Start  , a zatim izaberite stavku Postavke > Naloge > e-pošta & naloge

  Otvorite postavke naloga & e-pošte

 2. U okviru Nalozi koje koriste e-pošta, kalendar i kontakti izaberite nalog koji želite da uklonite, a zatim izaberite stavku Upravljanje.

 3. Izaberite stavku Izbriši nalog sa ovog uređaja.

 4. Izaberite stavku Izbriši da biste potvrdili.

Da biste uklonili nalog koji koriste aplikacije: 

 1. Kliknite na taster Start  , a zatim izaberite stavku Postavke > Naloge > e-pošta & naloge .

 2. U okviru Nalozi koje koriste druge aplikacije izaberite nalog koji želite da uklonite, a zatim izaberite stavku Ukloni.

 3. Kliknite na dugme Da da biste potvrdili.

Kada zatvorite nalog

Kada kliknete na dugme Označi nalog za zatvaranje, sačekaćemo 60 dana pre trajnog brisanja Microsoft naloga u slučaju da se predomislite ili treba da pristupite nečemu na nalogu pre nego što zauvek nestane.

Tokom perioda čekanja, nalog je označen za zatvaranje, ali on i dalje postoji. Ako želite ponovo da otvorite Microsoft nalog, samo se ponovo prijavite u roku od 60 dana. Otkazaćemo zatvaranje naloga i sve će biti isto kao što ste ostavili.

Napomene: 

 • Ako imate problema sa prijavljivanjem na Microsoft nalog ili ste zaboravili ili želite da promenite lozinku, pogledajte pomoć za Microsoft nalog.

 • Da biste dobili više informacija o pseudonimu, pogledajte članak Upravljanje pseudonimima za Microsoft nalog.

 • Staro ime naloga ne možete da koristite za kreiranje novog naloga kada istekne period čekanja za brisanje naloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×