Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako kamera ne može da uhvati QR kôd, možete ručno da dodate informacije o nalogu u aplikaciju Microsoft Authenticator za verifikaciju sa dva faktora. Ovo funkcioniše za poslovne ili školske naloge i naloge koji nisu Microsoft.

Kodovi obezbeđeni za vaše naloge ne razlikuju mala i velika slova i ne zahtevaju razmake kada se dodaju u Authenticator aplikaciji.

Važno: Da biste mogli da dodate nalog, morate da preuzmete i instalirate aplikaciju Microsoft Authenticator nalog. Ako to još niste uradili, pratite korake u članku Preuzimanje i instaliranje aplikacije.

Dodavanje poslovnog ili školskog naloga

 1. Na računaru obratite paћnju na Informacije o kodu i URL adresi na stranici Konfigurisanje aplikacije za mobilne uređaje. Držite ovu stranicu otvorenom da biste mogli da vidite kôd i URL.

  Ekran koji obezbeđuje QR kôd

 2. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Poslovni ili školski nalog.

 3. RUČNO IZABERITE ILI UNESITE KÔD.

  Ekran za skeniranje QR koda

 4. Unesite Kôd i URL iz 1. koraka, a zatim izaberite stavku Završi.

 5. Ekran Nalozi aplikacije prikazuje ime naloga i kôd za verifikaciju. Radi dodatne bezbednosti, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi sprečavajući nekoga da koristi kôd više puta.

Dodavanje Google naloga

 1. Na računaru izaberite stavku NIJE MOGUĆE SKENIRATI sa stranice Podešavanje Authenticator QR kodom.

 2. Pojavljuje se stranica sa bar kôdom nije moguće skenirati sa tajnim kodom. Držite ovu stranicu otvorenom da biste mogli da vidite tajni kôd.

 3. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.), a zatim izaberite ILI RUČNO UNESITE KÔD.

 4. Unesite ime naloga (na primer Google) i otkucajte tajni ključ iz 1. koraka, a zatim izaberite stavku Završi.

 5. Na stranici Podešavanje Authenticator  na računaru otkucajte verifikacioni kôd naveden u aplikaciji za Google nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj.

 6. Ekran Nalozi aplikacije prikazuje ime naloga i kôd za verifikaciju. Radi dodatne bezbednosti, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi sprečavajući nekoga da koristi kôd više puta.

Napomena: Više informacija o dvostrukoj verifikaciji i Google nalogu potražite u člancima Uključivanje verifikacije u dva koraka i Saznajte više o verifikaciji u dva koraka.

Dodavanje Facebook naloga

 1. Na stranici Podešavanje putem usluge nezavisnih Authenticator koja uključuje QR kôd i kôd napisan za unos u aplikaciju. Držite ovu stranicu otvorenom da biste mogli da vidite kôd.

 2. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.), a zatim izaberite ILI RUČNO UNESITE KÔD.

 3. Unesite ime naloga (na primer Facebook) i otkucajte tajni ključ iz 1. koraka, a zatim izaberite stavku Završi.

 4. Na stranici Dvostruki Authenticator na računaru otkucajte kôd za verifikaciju obezbeđen u aplikaciji za Facebook nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj.

 5. Ekran Nalozi aplikacije prikazuje ime naloga i kôd za verifikaciju. Radi dodatne bezbednosti, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi sprečavajući nekoga da koristi kôd više puta.

 Beleške

Više informacija o dvostrukoj verifikaciji i Facebook nalogu potražite u članku Šta je dvostruka potvrda identiteta i kako funkcioniše?.

Dodavanje Amazon naloga

Amazon nalog možete da dodate tako što ćete uključiti verifikaciju sa dva faktora, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

 1. Na računaru izaberite stavku Nije moguće skenirati bar kôd sa stranice Odaberite kako ćete primiti kodove sa QR kodom.

 2. Pojavljuje se poruka nije moguće skenirati bar kôd sa tajnim kodom. Držite ovu poruku otvorenom da biste mogli da vidite tajni kôd.

 3. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.), a zatim izaberite ILI RUČNO UNESITE KÔD.

 4. Unesite ime naloga (na primer, Amazon) i otkucajte tajni ključ iz 1. koraka, a zatim izaberite stavku Završi.

 5. Dovršite ostatak procesa upisivanja, uključujući dodavanje metoda verifikacije rezervne kopije kao što je tekstualna poruka, a zatim izaberite stavku Pošalji kôd.

 6. Na stranici Dodavanje metoda verifikacije rezervne kopije na računaru otkucajte kôd za verifikaciju koji ste obezbedili pomoću rezervne kopije metoda verifikacije za Amazon nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj kôd i nastavite.

 7. Na stranici Skoro gotovo odlučite da li želite da računar učinite pouzdanim uređajem, a zatim izaberite stavku Gotovo. Uključite verifikaciju u dva koraka.

 8. Pojavljuje se stranica Napredna Postavke bezbednost koja prikazuje ažurirane detalje verifikacije sa dva faktora.

Napomena: Više informacija o dvostrukoj verifikaciji i Amazon nalogu potražite u članku Osnovni podaci Two-Step Verifikacija i prijavljivanje pomoću Two-Step verifikacije.

Sledeći koraci

 • Kada dodate naloge u aplikaciju, možete da se prijavite pomoću aplikacije Authenticator na uređaju. Više informacija potražite u članku Prijavljivanje pomoću aplikacije.

 • Ako imate problema pri dobavljanju koda za verifikaciju za lični Microsoft nalog, pogledajte odeljak Rešavanje problema sa kodom za verifikaciju u odeljku Bezbednosne informacije o Microsoft nalogu & kodove za verifikaciju.

 • Za uređaje koji rade pod operativnim sistemom iOS, u oblaku možete da napravite rezervnu kopiju akreditiva naloga i srodnih postavki aplikacije, kao što je redosled naloga. Više informacija potražite u članku Pravljenje rezervne kopije i oporavak pomoću Microsoft Authenticator aplikacije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×