Ne želite da se to desi, ali moglo bi da se desi da izgubite Windows Phone telefon ili da vam ga čak ukradu. Ako do toga dođe, možete da aktivirate zvono, zaključate telefon ili čak izbrišete sadržaj sa njega da biste ga lakše pronašli ili zaštitili podatke na njemu. Ipak, možda ćete želeti da se uverite da niko neće moći da lako resetuje telefon i da ga koristi bez vaše dozvole. Tu nastupa funkcija „Zaštita od resetovanja“.

„Zaštita od resetovanja“ je besplatna usluga na lokaciji account.microsoft.com koja vam pruža jedan dodatni sloj zaštite, pa ako telefon završi u pogrešnim rukama, njegovo resetovanje ili korišćenje neće biti jednostavno. („Zaštita od resetovanja“ dostupna je samo na pojedinim novim telefonima koji koristite verziju 8.10.15127.138 ili noviju).

Uključivanje „Zaštite od resetovanja“

Kada podešavate telefon, prijavite se pomoću Microsoft naloga i prihvatite preporučene postavke. To je sve što treba da uradite da biste uključili „Zaštitu od resetovanja“. Ako je ne uključite tokom konfigurisanja, uvek možete da otvorite Postavke 

Ikona aplikacije „Postavke“
> Ažuriranja i bezbednost > Lociranje mog telefona i da to obavite tamo.

Kada uključite „Zaštitu od resetovanja“, dobićete potvrdu u e-poruci „Dobro došli u Zaštitu od resetovanja“ koja će biti poslata na adresu e-pošte koja je povezana sa vašim Microsoft nalogom.

Da biste isključili „Zaštitu od resetovanja“ pre nego što prodate ili poklonite telefon

Pre nego što predate svoj telefon nekome, uklonite sve lične informacije i isključite „Zaštitu od resetovanja“ jer primalac neće moći da koristi telefon sve dok je „Zaštita od resetovanja“ uključena.

 1. Ako želite da prenesete sadržaj na novi telefon, napravite rezervnu kopiju tog sadržaja.

 2. Izaberite sledeće stavke: Postavke 

  Ikona aplikacije „Postavke“
  > Sistem > O proizvodu > Resetuj telefon.

 3. Ako ste spremni da izbrišete sav lični sadržaj sa telefona, izaberite Da, a zatim ponovo izaberite Da da biste to potvrdili.

 4. Otkucajte lozinku za svoj Microsoft nalog i „Zaštita od resetovanja“ će biti isključena nakon nekoliko trenutaka

Da biste isključili „Zaštitu od resetovanja“ kada telefon više nije kod vas

Ako neko je dobio vaš telefon, a vi niste isključili „Zaštitu od resetovanja“, primalac neće moći da konfiguriše telefon. Evo šta možete da uradite:

 1. Posetite lokaciju account.microsoft.com/devices.

 2. Pored telefona koji više ne posedujete, izaberite stavku Ukloni telefon.

 3. Potvrdite izbor u polju Spreman/na sam da uklonim telefon, pribeležite ključ za oporavak, a zatim izaberite stavku Ukloni. Ključ za oporavak će se prikazati na stranici, a takođe ćete ga dobiti u e-poruci.

 4. Kada ste sigurni da ste sačuvali ključ za oporavak, potvrdite izbor u polju Imam sačuvanu kopiju ključa za oporavak a zatim izaberite U redu.

 5. Prosledite e-poruku sa ključem za oporavak osobi kod koje je telefon.

Telefon se više ne nalazi na stranici account.microsoft.com/devices, a njegov primalac može da ukloni „Zaštitu od resetovanja“ tokom konfiguracije tako što će izabrati opciju Deaktiviraj pomoću ključa za oporavak.

Kupili ste ili ste dobili polovan telefon?

Evo nekoliko ključnih tačaka koje treba da imate u vidu kada preuzimate vlasništvo nad telefonom koji je već korišćen:

 • Status „Zaštite od resetovanja“ na telefonu možete da proverite na adresi account.microsoft.com/resetprotection. Na stranici Status zaštite od resetovanja otkucajte IMEI ili MEID. Pronađite ga tako što ćete pozvati *#06# sa telefona.

 • Ako je telefon konfigurisan, ali zaključan, obratite se prethodnom vlasniku. Ta osoba bi trebalo da ima lozinku koja vam je neophodna za otključavanje da biste mogli da konfigurišete telefon.

 • Naravno, uvek budite upoznati sa tim od koga nabavljate telefon.

Svojstva

ID članka: 10549 - Poslednji pregled: 22.06.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije