Prestanak dobijanja verzija za insajdere za Windows 10

Nakon što ste probali najnovije verzije za insajdere neko vreme, možda ćete želeti da povučete računar ili telefon – naročito ako uređaj sada koristi verziju za izradu. Možete da se povučete sa narednom verzijom za izradu ili verzijom za širu javnost ili da vratite uređaj na njegov prvobitni operativni sistem.

Povlačenje sa narednom verzijom za izradu

Preporučujemo povlačenje iz programa dobijanja verzija za insajdere onda kada računar ili telefon koristi verziju za izradu, koja je stabilnija i koja može da ostane na vašem uređaju duže. Verzije za insajdere su manje stabilne od verzija za izradu, za njih ne postoji podrška i na kraju ističu.
 1. Sačekajte objavu naredne verzije. Aplikacija „Čvorište za povratne informacije“ dobro je mesto za to.
 2. Uverite se da vaš uređaj koristi verziju za izradu. Na računaru, uradite nešto od sledećeg:
  • Izaberite dugme Start , zatim izaberite stavke Postavke  > Sistem  > O proizvodu, a zatim potražite izdanje verzije, verziju i broj verzije.
  • U polju Pretraga, otkucajte winver ili pritisnite taster sa Windows logotipom [ikona] taster + R, a zatim potražite broj verzije.
 3. Ako povlačite telefon, uverite se da radi pod verzijom za izradu tako što ćete pritisnuti i držati (ili kliknuti desnim tasterom miša) dugme Start , zatim izabrati stavke Postavke  > Sistem  > O proizvodu, a zatim potražiti broj verzije.
 4. Izaberite dugme Start , zatim izaberite stavke Postavke  > Ažuriranje i bezbednost  > Program Windows insajder, a zatim odaberite Obustavi dobijanje verzija za insajdere.
 5. Sledite uputstva da biste povukli uređaj.

Povlačenje na prvobitni operativni sistem uređaja

Da biste se vratili na stabilnu verziju, vratite uređaj na operativni sistem koji je bio pokrenut kada je uređaj kupljen. Koristite neku od ovih odgovarajućih slika za oporavak da biste vratili uređaj u prethodno stanje.

Da biste vratili računar u prethodno stanje:

 1. Napravite rezervnu kopiju svih informacija koje želite da zadržite.
 2. Koristite neku od ovih slika za oporavak: Windows 7, Windows 8.1 i Windows 10.
Da biste vratili telefon u prethodno stanje:

 1. Napravite rezervnu kopiju svih informacija koje želite da zadržite.
 2. Da biste se vratili na Windows Phone 8.1: preuzmite Windows Device Recovery Tool na računar, zatim povežite telefon sa tim računarom i ponovo instalirajte Windows Phone 8.1.
 3. Vraćanje u prethodno stanje ili uspostavljanje početnih vrednosti u operativnom sistemu Windows 10 Mobile: Izaberite dugme Start , zatim izaberite stavke Postavke  > Sistem  > O proizvodu > Resetuj telefon.

Svojstva

ID članka: 10584 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije