Projekcija ekrana telefona na TV ekranu ili računaru

Želite da vidite sadržaj sa svog Windows Phone 8.1 telefona, poput video zapisa, porodičnih fotografija ili aplikacija koje ste razvili, na većem ekranu? To je lako izvodljivo ako imate TV, projektor ili monitor sa Miracast podrškom. Projekcija je moguća i na Windows računaru ako imate aplikaciju „Projekcija ekrana“ i USB kabl.

Project to a TV or PC monitor

Projektovanje na TV ekranu, monitoru ili projektoru preko bežične veze

Proverite da li je na telefonu uključen Wi-Fi, a zatim uradite sledeće:

 1. Na listi aplikacija dodirnite Podešavanja 

  Settings Icon
   > Projekcija ekrana.

 2. Dodirnite uređaj na koji želite da se povežete. Telefon će automatski otkriti sve uređaje u blizini koji podržavaju bežičnu vezu za prikaz ekrana telefona.

Projektovanje na računaru pomoću USB kabla

 1. Instalirajte aplikaciju „Projekcija ekrana“ na računar.

 2. Povežite telefon sa računarom pomoću USB kabla.

 3. Pokrenite aplikaciju „Projekcija ekrana“ na računaru. Dodirnite Da na telefonu kada od vas bude zatraženo da dozvolite projekciju ekrana.

Rešavanje problema sa projekcijom nakon prelaska na Windows Phone 8.1

Ako ste nedavno prešli na Windows Phone 8.1 i ne možete da projektujete sadržaj sa ekrana na računar koristeći aplikaciju „Projekcija ekrana“ i USB kabl, pokušajte da deinstalirate i ponovo instalirate upravljačke programe telefona na Windows računaru.

 1. Povežite telefon sa Windows računarom pomoću USB kabla.

 2. Idite na Start na računaru i otvorite Upravljač uređajima.

 3. Izaberite stavku Universal Serial Bus uređaji, kliknite desnim tasterom miša na Windows Phone, a zatim izaberite Deinstaliraj. Obavezno deinstalirajte sve Windows Phone uređaje sa liste. (Možda ćete morati da ponovo pokrenete računar.)

 4. Izvucite kabl telefona iz računara, a zatim ih ponovo povežite. Doći će do automatskog ponovnog instaliranja odgovarajućih upravljačkih programa.

Svojstva

ID članka: 10654 - Poslednji pregled: 19.07.2016. - Verzija: 9

Povratne informacije