Podešavanje Dečijeg kutka

Deca vole da se igraju pametnim telefonima, ali šta ako slučajno obrišu nešto sa telefona ili pošalju e-poruku svim kontaktima iz adresara? To ne može da se dogodi kada je tu Dečiji kutak, mesto na telefonu gde deca mogu da pristupe igrama, aplikacijama, muzici i video zapisima koje ste tu dodali, ali ne i ostatku vašeg sadržaja.

Postupak za podešavanje Dečijeg kutka

 1. Na početnom ekranu  prevucite prstom do liste aplikacija, dodirnite Podešavanja 

  Settings Icon
   > Dečiji kutak 
  Kid's Corner Icon
  , a zatim dodirnite dugme Sledeće.

 2. Da biste dodali sadržaj u Dečiji kutak, dodirnite Igre, Muzika, Video zapisi ili Aplikacije, izaberite stavke koje želite da dodate, a zatim dodirnite Gotovo 

  Done Icon
  .

 3. Kada završite sa dodavanjem stvari, dodirnite dugme Sledeće.

 4. Ako na telefonu još uvek nije podešena lozinka za zaključani ekran, možete da je podesite i tako sprečite dete da iz Dečijeg kutka pristupi vašem početnom ekranu. Dodirnite Podesi lozinku, unesite lozinku, a zatim dodirnite Gotovo.

 5. Dodirnite Završi da biste završili sa konfigurisanjem i otvorili Dečiji kutak.

 6. U svakom trenutku možete da se vratite u Dečiji kutak da biste dodavali ili uklanjali stavke. Idite na Podešavanja > Dečiji kutak i unesite promene. Ako mislite da ćete često menjati Dečiji kutak, dodirnite Zakači 

  Pin Icon
  da biste ga zakačili na početni ekran.

Korišćenje Dečijeg kutka

Samo vi možete da dodate stavke u Dečiji kutak, ali deca mogu sama da ga otvore i koriste. Ona mogu i da promene ime, boju naglašavanja i sliku pozadine.

 1. Na glavnom zaključanom ekranu prevucite prstom do zaključanog ekrana Dečijeg kutka.

 2. Prevucite prstom nagore da biste ušli u Dečiji kutak. Početni ekran Dečijeg kutka funkcioniše isto kao glavni početni ekran, tako da možete da promenite veličinu pločica i da ih premeštate po ekranu.

 3. Dodirnite Prilagođavanje da biste izabrali novo ime, sliku zaključanog ekrana ili boju naglašavanja.

 4. Da biste napustili Dečiji kutak, pritisnite dugme za napajanje na telefonu. Ako ga pritisnete još jednom, vratićete se na glavni zaključani ekran.

  

Svojstva

ID članka: 10661 - Poslednji pregled: 19.07.2016. - Verzija: 9

Povratne informacije