Uparivanje telefona sa Bluetooth uređajima

Bluetooth vam omogućava da uradite dosta toga na Windows Phone 8 telefonu, od upućivanja poziva bez držanja telefona u ruci do deljenja datoteka sa drugim osobama. Bez obzira na to što želite da uradite, prvi korak je uvek isti: uparite telefon sa Bluetooth uređajem.

 1. Proverite da li je uređaj sa kojim želite da uparite telefon uključen i u režimu uparivanja, tako da telefon može da se poveže sa njim.

 2. Na listi aplikacija dodirnite Podešavanja 

  Settings Icon
  i Bluetooth, a zatim promenite Status u Uključeno 
  Toggle On Icon
  .

  Telefon će potražiti Bluetooth uređaje koji su vidljivi. Sa druge strane, dok se nalazite na ovom ekranu, vaš telefon će biti vidljiv drugim Bluetooth uređajima koji se nalaze u blizini. Vodite računa da telefon bude otključan u toku uparivanja.

 3. Dodirnite ime uređaja sa kojim želite da uparite telefon.

 4. Ako je potrebno da unesete PIN (to je isto što i kôd za uparivanje), uradite nešto od sledećeg:

  • U okvir za poruku Uređaj za uparivanje proverite da li je isti PIN prikazan za telefon i uređaj, a zatim dodirnite U redu.
  • Unesite PIN za uređaj ako to bude zatraženo od vas, a zatim dodirnite Gotovo.

Kada dođe do uparivanja, potrebno je da uključite Bluetooth na telefonu i on će se automatski povezati sa uređajem kada se nađe u njegovom dometu.

Uparivanje uređaja koji imaju NFC

Neki Bluetooth uređaji (uključujući neke zvučnike) imaju funkciju komunikacije u bliskom polju (NFC). Da biste uparili telefon sa uređajima koji podržavaju NFC, samo prislonite telefon uz odgovarajuću oznaku na uređaju. Ponekad na toj oznaci piše „NFC“ ili nešto slično.  

Svojstva

ID članka: 11573 - Poslednji pregled: 17.05.2016. - Verzija: 5

Povratne informacije