Otklanjanje grešaka plavog ekrana

Greška zaustavljanja (koje su takođe poznate kao greške „plavog ekrana“) mogu da se pojave kada se vaš računar neočekivano isključi ili ponovo pokrene usled nekog problema. Kada dođe do ovakve greške, na uključenom računaru nećete moći da vidite stvari kao što su „Start“ meni ili traka zadataka na ekranu. Umesto toga ćete možda videti plavi ekran sa porukom da je računar naišao na probleme i da je potrebno da se ponovo pokrene.
Kada ste dobili grešku?
Kada ste dobili grešku?
Greška nakon instalacije ispravke
Neke greške zaustavljanja javljaju se nakon instalacije određenih ispravki ili upravljačkih programa na računar. Način rešavanja grešaka zavisi od toga da li možete da pristupite radnoj površini.

 
Greška zaustavljanja koja omogućava pristup radnoj površini
Greška zaustavljanja koja onemogućava pristup radnoj površini

Greška prilikom korišćenja računara
Ponekad nije očigledno šta je izazvalo pojavu greške zaustavljanja. Na starijim računarima se ove greške ponekad javljaju usled neispravnog hardvera. Ukoliko je to slučaj, pokušajte da rešite problem tako što ćete slediti korake u nastavku.

 
Proverite da li postoje ispravke
Uklonite hardver
Uklonite softver

Greška prilikom nadogradnje na operativni sistem Windows 10
Ako se prilikom nadogradnje na operativni sistem Windows 10 pojavi greška zaustavljanja, instalacioni program će se automatski vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows.

Ako to nije otklonilo grešku, pokušajte da uklonite softver ili hardver.
 
Uklonite softver
Uklonite hardver


I dalje imate problema?
Obratite nam se putem našeg virtuelnog agenta podrške. Ako ste obavili nadogradnju na Windows 10, takođe možete da koristite aplikaciju „Kontakt sa podrškom“ da biste nas kontaktirali. Izaberite dugme „Start“ , a zatim izaberite stavku Kontakt sa podrškom .
Svojstva

ID članka: 14238 - Poslednji pregled: 04.01.2017. - Verzija: 3

Povratne informacije