Zabeležite razvoj da biste reprodukovali problem

Program za snimanje razvoja (naziva se Program za snimanje razvoja problema u operativnom sistemu Windows 7) je program koji vam pomaže da rešite problem na svom uređaju tako što ćete snimiti tačne korake koje ste preduzeli kada je došlo do problema. Zatim možete da pošaljete ovaj zapis stručnjaku za podršku koji će na osnovu njega lakše prepoznati problem.


Snimanje i čuvanje razvoja na računaru

 1. Da biste otvorili Program za snimanje razvoja, izaberite dugme Start , a zatim izaberite stavke Windows pribor > Program za snimanje razvoja (u OS Windows 10), ili Pribor > Program za snimanje razvoja problema (u OS Windows 7 ili Windows 8.1).
 2. Izaberite dugme Počni snimanje.
 3. Ponovite korake da biste reprodukovali problem koji pokušavate da dijagnostifikujete. U svakom trenutku možete da pauzirate ili nastavite snimanje.
 4. (Opcionalno) Dok snimate, izaberite dugme Dodaj komentar, pomoću miša izaberite deo ekrana koji želite da komentarišete, otkucajte komentar, a zatim izaberite dugme U redu.
 5. Kada završite, izaberite stavku Sačuvaj.
 6. Pregledajte zapis koraka koje ste preduzeli da biste se uverili da pokazuje ono što želite da pokažete. Izaberite stavku Sačuvaj, imenujte .zip datoteku, odaberite gde želite da je sačuvate, a zatim izaberite dugme Sačuvaj. Sada možete da priložite i pošaljete ovu .zip datoteku osobi koja vam pomaže da rešite ovaj problem na svom računaru. Može se prikazati u bilo kom veb pregledaču.

Prilagođavanje postavki

 1. U Programu za snimanje razvoja izaberite strelicu nadole pored dugmeta za pomoć, a zatim izaberite stavku Postavke.
 2. Možete da promenite sledeće postavke:
   • Izlazna lokacija. Ako ne želite da dobijate upit u kome se od vas traži da navedete lokaciju i ime datoteke svaki put kada čuvate neku datoteku, izaberite dugme Potraži da biste postavili podrazumevanu lokaciju i ime datoteke.
   • Omogući snimanje ekrana. Izaberite opciju Ne ako ne želite da pravite snimka ekrana, na primer, ako ekran može da otkrije lične informacije koje ne želite da delite. Aplikacija će i dalje snimiti tekstualni opis koraka.
   • Broj nedavnih snimaka ekrana za čuvanje. Podrazumevana vrednost je 25 ekrana, pa ako vam je potrebno da snimite više od toga, povećajte ovaj broj.
Svojstva

ID članka: 22878 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije