Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Kako koristimo vašu istoriju Microsoft Pregledanja u pregledaču Edge za personalizovano oglašavanje i iskustva

Uz vašu dozvolu, prikupljaćemo i koristiti vašu aktivnost pregledanja iz pregledača Microsoft Edge da bismo personalizovali oglašavanje, preporuke i iskustva za Microsoft Edge, Microsoft Bing, Microsoft vesti i druge Microsoft usluge. To znači da ćemo koristiti vašu aktivnost pregledanja da bismo učinili vaše iskustvo pregledanja, uključujući otadženje, rezultate pretrage, preporuke za kupovinu i novinske članke koje vidite, relevantnijim i korisnijim za vas.

Aktivnost pregledanja trenutno obuhvata stvari kao što su:

 • Istorija pregledanja

 • Omiljene lokacije kao što su omiljene lokacije i kolekcije

 • Podaci o korišćenju načina korišćenja pregledača 

 • Veb sadržaj kao što su stranice koje prikazujete

 • Podaci o uređaju kao što je broj verzije 

Na primer, kada personalizujemo Microsoft Edge kupovinu, ako iz aktivnosti pregledanja ukažemo na to da želite da kupujete u određenoj prodavnici, kuponi ili reklame koje vidite mogu se prilagoditi tako da prikazuju proizvode te prodavnice. Slično tome, kada personalizujemo vaše vesti, ako često pregledate blogove za putovanja i čitate članke za putovanja, onda vaš Microsoft feed za vesti može da prikaže relevantniji sadržaj vesti o putovanju.

Ti podaci neće biti prikupljeni prilikom inPrivate pregledanja ili gosta. 

Sadržaj klijenata, kao što su beleške u kolekcijama, nikada se neće koristiti za personalizaciju oglasa.

Koja je Microsoft pregledanja u pregledaču Edge?

Istorija pregledanja predstavlja informacije o veb lokacijama koje posećujete pomoću pregledača Microsoft Edge, uključujući listu sajtova koje ste posetili i povezane podatke kao što su URL adresa, ime lokacije i vreme kada ste posetili lokaciju.

Vi imate kontrolu nad ovim podacima

Aktivnost pregledanja se prikuplja i koristi za ovu personalizaciju samo ako ste obezbedili dozvolu za prikupljanje i korišćenje podataka za personalizovano oglašavanje i iskustva. Bez obzira na to da li vi obezbeđujete ove podatke, i tu funkciju možete da isključite ili uključite u bilo kom trenutku.

Da biste upravljali kolekcijom i korišćenjem aktivnosti pregledanja za personalizovano oglašavanje i iskustva:

 1. Otvorite Microsoft Edge.

 2. Izaberite postavke i dodatne > postavke >   privatnost, pretragu i usluge

 3. U okviru & oglašavanje, uključite ili isključite postavku za dozvoli programu Microsoft da sačuva aktivnost pregledanja, uključujući istoriju, upotrebu, omiljene lokacije, veb sadržaj i druge podatke pregledanja kako biste personalizovali Microsoft Edge i Microsoft usluge kao što su oglasi, pretraga, kupovina i vesti.

Ako prestanete da delite ove podatke, Microsoft više neće prikupljati i koristiti aktivnost pregledanja za personalizaciju oglašavanja ili iskustava od tog trenutka.

Aktivnost pregledanja možete da prikažete i izbrišete u bilo kom trenutku

Ako ste prijavljeni u Microsoft Edge pomoću Microsoft naloga, možete da upravljate istorijom pregledanja, aplikacijama i aktivnostima usluge i detaljima o uređaju koje ste podelili sa nama tako što ćete posetiti account.microsoft.com.

Ako niste prijavljeni u Microsoft Edge pomoću Microsoft naloga, moraćete da kreirate Microsoft nalog da biste prikazali istoriju pregledanja, aplikacije i aktivnost usluge i detalje o uređaju koji se dele sa Microsoft. 

Takođe možete da prikažete i izbrišete lokalnu istoriju pregledanja sačuvanu na uređaju tako što ćete Edge://history u traku adresa.

Ako izbrišete istoriju pregledanja sa Microsoft kontrolne table za privatnost, i dalje ćete moći da zadržite lokalnu kopiju jer istorija pregledanja na uređaju neće biti automatski izbrisana.

Upravljanje interesovanjima i postavkama oglasa

U zavisnosti od postavki oglasa, Microsoft će personalizovati oglašavanje koje vidite na osnovu drugih podataka koje delite sa nama, pored aktivnosti pregledanja. Oglase možete videti na osnovu interesovanja, omiljenih lokacija, lokacije, demografskih informacija, načina na koji koristite naše proizvode, Microsoft Bing pretraga i drugog sadržaja. Možete da saznate više o Microsoft oglašavanja u odeljku Oglašavanje u Microsoft izjavi o privatnosti.

Možete da izmenite interesovanja i kontrolišete postavke oglasa sa kontrolne Microsoft privatnosti. Ovde možete da odaberete da li Microsoft oglasi personalizovani za vaš Microsoft nalog na svim uređajima.

Ako je postavka Prikaži oglase koji vas interesuju na Microsoft kontrolnoj tabli privatnosti isključena, Microsoft neće koristiti vaše podatke za personalizovano oglašavanje, uključujući istoriju pregledanja, bez obzira na to da li je uključena ili isključena kontrola oglašavanja i iskustva u programu Microsoft Edge. 

Imajte na umu da isključivanje postavki Prikaži oglase koji vas interesuju na Microsoft kontrolnoj tabli za privatnost ne isključe kolekciju i upotrebu aktivnosti pregledanja za personalizaciju rezultata pretrage, sadržaja u razmeni sadržaja diskusionih grupa ili drugih Microsoft veb iskustva. Da biste isključili ovu kolekciju i koristili aktivnost Microsoft pregledanja pregledača Edge:

 1. Otvorite Microsoft Edge.

 2. Izaberite postavke i dodatne > postavke >   privatnost, pretragu i usluge

 3. U okviru & oglašavanje, uključite ili isključite postavku za dozvoli programu Microsoft da sačuva aktivnost pregledanja, uključujući istoriju, upotrebu, omiljene lokacije, veb sadržaj i druge podatke pregledanja kako biste personalizovali Microsoft Edge i Microsoft usluge kao što su oglasi, pretraga, kupovina i vesti.

Da biste saznali više o dodatnim Windows kontrolama, uključujući prilagođena iskustva, pogledajte članak Dijagnostika, povratne informacije i privatnost u programu Windows 10

Dodatne informacije o našim praksama privatnosti

Da biste saznali više o tome kako Microsoft upravlja ličnim podacima, posetite Microsoft izjavu o privatnosti.  Ako ne možete da pronađete ono što tražite ili imate pitanje o privatnosti ili zabrinutost, obratite se našem timu za privatnost.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×