Kada sačuvate dokument u biblioteci na SharePoint lokaciji organizacije, vi i vaše kolege imate centralnu lokaciju za pristup dokumentu.

Da biste delili dokument, možete da pošaljete veza umesto da pošaljete prilog. Na taj način ćete zadržati samo jednu kopiju dokumenta. Ako ljudi treba da prave revizije, to rade u istoj kopiji, bez potrebe da izmirite više verzija i kopija dokumenta.

SharePoint može da prati i verzije dokumenta, u slučaju da treba da preuzmete prethodnu verziju. Možete da odaberete i da primite obaveštenje putem e-pošte kada se izvrše promene dokumenta.

U zavisnosti od verzije sistema SharePoint koju vaša organizacija koristi, možete da koristite i druge funkcije za saradnju. Ako vaša organizacija ima SharePoint 2010 ili Microsoft 365, skladištenje dokumenata u SharePoint biblioteci omogućava vam da uređujete dokumente sa više osoba u isto vreme u Microsoft Word 2010 ili Microsoft PowerPoint 2010. Pored toga, ako su Office Veb aplikacije konfigurisane, možete da koristite Veb pregledač da biste prikazali i uredili Word, Excel, PowerPoint i OneNote dokumente i možete da uređujete Excel i OneNote datoteke sa više osoba istovremeno u pregledaču.

U programu Word, Excel ili PowerPoint

 1. Izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Sačuvaj i pošalji.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj u sistemu SharePoint.

 3. Kliknite na dugme Potraži lokaciju.

  Napomena:  Ako sačuvate dokument na SharePoint lokaciji koju ste već koristili, kliknite na njeno ime.

 4. U polju ime datoteke otkucajte Veb adresu biblioteke dokumenata, kao što je http://Fabrikam/Shared Documents, a zatim pritisnite taster ENTER.

 5. Otkucajte ime za datoteku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

U programu OneNote

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim stavku Deli.

 2. Izaberite beležnicu koju želite da sačuvate.

 3. Kliknite na mrežu, a zatim na listi lokacija izaberite biblioteku dokumenata. Ako biblioteka dokumenata koju želite nije navedena, kliknite na dugme Potraži da biste je pronašli.

 4. Izaberite stavku Deli beležnicu.

 5. OneNote vam omogućava da pošaljete veze ka beležnici. Ako želite, kliknite na vezu e-poštomi sastavite e-poruku.

  Napomena:  Ako u biblioteci dokumenata delite beležnicu u kojoj se konfigurišu Office Web Apps aplikacije, e-poruka sadrži dve veze. Jedna karika otvara beležnicu u OneNote aplikaciji za stone računare, a druga karika otvara beležnicu u programu OneNote Web App.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×