Šta je okno filtera za liste i biblioteke?

Okno filtera liste i biblioteke vam pomaže da pronađete datoteku ili stavku liste koju tražite. Kada napravite izbor filtera, stavke koje se ne podudaraju uklanjaju se sa liste prikazane na stranici. 

Otvaranje okna filtera

Da biste otvorili okno filtera, u gornjem desnom desnom redu liste ili biblioteke izaberite ikonu filtera ikona filtera. Filteri koje vidite zasnovani su na stavkama liste koje su trenutno u prikazu.

Za biblioteke dokumenata možete da filtrirate samo nedavne datoteke, prikažete datoteke koje je uredila jedna ili više osoba ili da prikazujete samo datoteke određenog tipa, kao što su Word dokumenti i PowerPoint slajdovima.

Ako kolona ima pet ili više vrednosti, izaberite stavku Prikaži sve da biste otvorili prikaz liste za tu kolonu. Više informacija potražite u članku Korišćenje filtriranja za izmenu SharePoint prikaza.

Okno za filtriranje u SharePoint dokumenata

Kada filtrirate listu ili biblioteku i želite da se vratite tamo gde ste počeli, u gornjem desnom redu okna za filtriranje izaberite obriši ikonu filtera Clear filter icon

Kako okno filtera funkcioniše zajedno sa zaglavljima kolona i prikazima

Okno sa filterima funkcioniše zajedno sa SharePoint funkcijama koje su vam možda već poznate kao zaglavlja kolona i prikazi. U zavisnosti od tipa kolone, možda ćete videti filtere koje treba postaviti u padajuću lista zaglavlja kolone ili izaberite stavku Filtriraj po da biste otvorili okno filtera. Filteri izabrani u meniju zaglavlja kolone takođe se prikazuju u oknu filtera. I radi na isti način i obrnuto. Izbori napravljeni u oknu filtera prikazuju se u izborima filtera zaglavlja kolone.

Izaberite stavku "Filtriraj po" da biste otvorili tablu filtera

Prikazi vam omogućavaju da sačuvate izbore filtera.

Kliknite na dugme "Sačuvaj kao" da biste sačuvali ažuriran ili novi prikaz

Dodatna pomoć za liste i biblioteke

Ne vidite svoj odgovor ovde? Postavite pitanje na SharePoint forumu u Microsoft zajednici.

Za dodatnu pomoć specifičnu za organizaciju, obratite se IT sektoru ili administratoru. Ako ste vi SharePoint , možete i da otvorite tiket za podršku u Microsoft 365 centru administracije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×