Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Automatsko čuvanje čuva datoteku svakih nekoliko sekundi i omogućava moćne funkcije za saradnju uživo, kao što su vidite ko još radi na dokumentu i koje promene oni prave. Ako korisnici žele da isključe automatskočuvanje ili IT korisnici odluče da ga isključe za svoje korisnike putem smernica grupe, važno je da razumete uticaj koji će to imati na koautoraciju i saradnju u realnom vremenu u programima Word, Excel i PowerPoint.  

Ako je automatsko prihvatanje isključeno, poništiće se sledeća iskustva: 

 • Korisniku koji ima isključeno automatsko pronalaženje u realnom vremenu neće biti vidljiva nijedno uređivanje koje je uređio drugi autor. Promene koje su drugi napravili od poslednjeg ručnog čuvanja neće se pojaviti do sledećeg puta kada korisnik ručno sačuva datoteku, objedinjavanja sadržaja se dovrše i dogodiće se potpuno preuzimanje.

  Napomena: U nekim slučajevima, korisnici sa isključenim automatskim čuvanjem mogu doživeti kašnjenja u videu promena drugih koautora, čak i kada ručno sačuvate datoteku. 

 • Korisnici će i dalje moći da vide koji drugi saradnici su otvorili dokument, ali neće moći da vide gde se onitaju u dokumentu.

 • Uređivanja su neophodna da bi se ručno sačuvala. Što je korisnik duži između ručnih čuvanja, veća je verovatnoća da će njihova uređivanja biti neusaglašena sa uređivanjem drugih, što će dovesti do dužeg uštede vremena i neusaglašenosti objedinjavanja koje se mogu teško rešiti. Korisnik može videti još grešaka, uključujući:

  • Otprema Greške

  • Objedinjavanje neusaglašenosti, posebno ako ima 3 ili više koautora

  • Datoteka nije ažurirana najnovijim sadržajem

  • Neuspelo preuzimanje

Na kraju, u slučaju pada postoji rizik od gubitka podataka ako datoteka nije nedavno sačuvana ručno. 

Imate povratne informacije? 

Ako želite da date povratne informacije o funkciji automatskog oslanjanja, pogledajte kako da pružim povratne informacije Microsoft kancelarija o programu Za više informacija. 

Takođe pogledajte

Šta je to automatsko čuvanje?

Kako da uključim automatskoklasno prihvatanje?

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×