Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uz zajednice u usluzi Teams možete da se povežete sa osobama na jednom mestu da biste angažovali i gradili smislene odnose da biste postigli više za svoju grupu ili organizaciju. To je prostor da pomognete članovima da efikasnije rade i da se podržavaju.

Novi Teams ekran za mobilne uređaje zajednice

Zajednice i kanali u usluzi Teams za računare.

Upoznajte zajednice u usluzi Teams

Zajednice u usluzi Microsoft Teams (besplatne) su bezbedni prostor za grupne aktivnosti. To je mesto gde ljudi mogu da se angažuju, dele informacije i inspirišu inovacije kako bi pomogli zajednici. Bilo da želite da upravljate sastancima za pridruživanje svog zakupca, planirate igre za svoju sportsku ligu ili da dobijete savete od lokalne grupe ljubitelja pasa, možete lako da pozovete druge u svoju zajednicu.

Alatke za upravljanje omogućavaju autoru zajednice da prilagodi postavke zajednici i upravlja im, uključujući uloge članstva, ime zajednice, opis i uputstva. Saznajte više o video ćaskanju, deljenju datoteka i pravljenju događaja zajednice kada kreirate zajednicu.

Iskoristite zajednicu na najbolji način pomoću kanala

Kanali u zajednicama je prostor za diskusiju u okviru glavne zajednice gde članovi mogu bolje da organizuju različite teme i razgovore. Članovi mogu lako da se fokusiraju i pronađu informacije o određenim ciljevima ili projektima. Kreirajte zajednicu, započnite kanal u usluzi Microsoft Teams (besplatno).

Evo nekoliko primera kako različiti članovi mogu da koriste kanale.

  • Vlasnik zajednice deli vredne informacije u Q&kanalu za zauzete roditelje u vezi sa prethodno postavljanih i novih pitanja.

  • Član zajednice koristi kanal "Objava" za glavne ispravke i da bi ostao u toku sa drugim vestima zajednice.

Najčešća pitanja

Da li su zajednice u usluzi Teams dostupne na mom stonom uređaju? 

Da, zajednice (beta) u usluzi Teams dostupne su za računare. Neke opcije zajednice za beta verziju za računare i veb možda neće biti dostupne u zavisnosti od OS platforme.

Saznajte više o prvim koracima uz zajednice (beta) u usluzi Teams za računare.

Koja je razlika između ćaskanja i zajednice u besplatnoj usluzi Microsoft Teams?

Ćaskanja su za poruke jedan-na-jedan ili grupne poruke. Zajednice vam omogućavaju da imate različite razgovore, planirate događaje i imate veću kontrolu nad upravljanjem članstvom sa vlasnicima i članovima. Saznajte više o mogućnostima vlasnika i članova zajednice.

Šta je to kanal u zajednici?

Zajednice i kanali pomažu da objedinite sve. Zajednica je mesto gde veća grupa organizacije povezuje i deli informacije. Kanal je određeno mesto u okviru veće grupe gde članovi mogu da imaju fokusirane razgovore o određenim zadacima.

Kanal možete da koristite za objavljivanje objava za članove zajednice ili deljenje ispravki. Da biste saznali kako da kreirate kanal za zajednicu, pogledajte članak Kreiranje zajednice i pokretanje kanala u usluzi Microsoft Teams (besplatno).

Šta je to Istraživanje zajednica u usluzi Microsoft Teams (besplatno)?

Istraživanje zajednica je mesto gde možete da pregledate listu zajednica da biste se pridružili. 

Kako da podesite da se moja zajednica pojavi u članku Istraživanje zajednica?

Istaknuti program zajednice pomaže vlasnicima zajednice da povećaju vidljivost svoje zajednice i pruža mogućnost da je pokažu u članku Istraživanje zajednica u usluzi Teams. Evo nekih primera tema koje možete razmotriti za svoju zajednicu: sport, volontiranje, igranje igara, profesionalno/učenje, umetnost i kultura, hobiji, životni stil, životinje, mimike/zabavne stvari, anime i grupe za podršku.

Može li neko da se pridruži zajednici?

Postoji nekoliko načina za pridruživanje zajednici. Vlasnik zajednice može da pozove nekoga, člana zajednice može da deli vezu za pridruživanje ili bilo ko može da se pridruži vidljivoj zajednici ako je ova opcija omogućena. Članovi ne mogu da se pridruže pomoću Teams poslovnog ili školskog naloga. Saznajte više o pridruživanju zajednici io tome kako da vaša zajednica bude vidljiva.

Šta su to smernice zajednice?

Kao vlasnik zajednice možete da koristite podrazumevana uputstva ili da postavite sopstvena uputstva kako bi članovi zajednice trebalo da se međusobno angažuju. Uputstva mogu da uključuju stvari kao što su ljubaznosti i poštovanje prema članovima zajednice i, kao i uvek, ne objavljivati ništa što krši Microsoft Teams (besplatne) standarde zajednice. Saznajte više o ažuriranju postavki zajednice.

Kako da pozovem člana u svoju zajednicu?

U zajednicu možete da pozovete do 1000 članova tako što ćete otići u zajednicu u koju želite da ih pozovete, dodirnuti ime zajednice na vrhu ekrana, a zatim dodirnuti stavku Dodaj ili Upravljaj članovima. Saznajte više o tome kako da pozovete članove zajednice i upravljate njima.

Da li će članovi biti pozvani ili uklonjeni iz zajednice?

Vlasnici zajednice i drugi članovi neće biti obaveštenje ako je član pozvan, uklonjen iz zajednice ili odbija zahtev za pridruživanje. Međutim, korisnik koji je pozvan primiće obaveštenje o pozivu, a vlasnici zajednice će biti obaveštavani kada korisnik prihvati poziv.

Mogu li da blokiram člana zajednice?

Članu možete blokirati direktno obraćanje i blokirati ga iz zajednice. Saznajte više o tome kako da blokirate nekoga u usluzi Teams ili kako da uklonite i blokirate nekoga iz vaše zajednice.

Ako se član ukloni iz zajednice, da li će izgubiti pristup svim podacima za tu zajednicu?

Da, izgubiće pristup odmah.

Da li su zajednice u usluzi Teams besplatne za korišćenje?

Zajednice u usluzi Teams su besplatne, ali uz pretplatu ćete dobiti poboljšane mogućnosti za sastanke i još mnogo toga. Saznajte više o pretplatama za Microsoft Teams (besplatno).

Šta su to slike zajednice? 

Vlasnici mogu da personalizuju svoju zajednicu sa mobilnog uređaja tako što će otpremiti sliku zajednice. Ova slika može biti uključena u pozive e-poštom za pridruživanje zajednici, kao i sve veb stranice koje se koriste za obaveštavanje primaoca da se pridružuju odgovarajućoj zajednici. Slike zajednice mogu biti skenirane i uklonjene zbog kršenja Microsoft pravila ponašanja. Saznajte više o tome kako da ažurirate postavke zajednice.

Kako da pružim povratne informacije?

Potrebne su nam povratne informacije za zajednice u usluzi Teams kako bi nam pomogle da isporučimo sjajan proizvod.

  • Na mobilnom uređaju – idite u aplikaciju Teams i dodirnite sliku profila , dodirnite stavku Postavke, dodirnite stavku Pomoć & povratne informacije, a zatim izaberite stavku Pošalji povratne informacije.

  • Na Windows 11 – idite u aplikaciju Teams i izaberite karticu Zajednica , a zatim izaberite stavku Deli povratne informacije u donjem uglu.

Saznajte više

Saznajte više o kalendarima i događajima zajednice

Saznajte više o mogućnostima vlasnika i članova zajednice

Ažuriranje postavki zajednice

Napuštanje ili brisanje zajednice

Obratite nam se

Za dodatnu pomoć obratite se podršci ili postavite pitanje u Microsoft Teams zajednici.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×