Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Koordinatna mreža se podrazumevano ne vidi na odštampanom Microsoft Excel radnom listu ili radnoj svesci. Ovaj članak daje instrukcije kako da odštampate radne listove sa koordinatnom mrežom.

 1. Izaberite radne listove koje želite da odštampate. Više informacija potražite u članku izbor jednog ili više radnih listova.

  Savet: Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim izaberite stavku Razgrupiši listove.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Opcije lista, u okviru Koordinatne linije potvrdite izbor u polju za potvrdu Odštampaj.

  Grupa „Opcije lista“ na kartici „Raspored na stranici“

  Napomena: Ako ste izabrali grafikon, sliku ili neki drugi objekat u radnom listu, polja za potvrdu u grupi Opcije lista će biti nedostopna. Polja za potrvdu će biti vidljiva kada otkažete prethodni izbor.

 3. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica   Možete da pritisnete i kombinaciju tastera Ctrl+P.

 4. Kliknite na dugme Odštampaj.

Sledeći koraci

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Odštampaj , možda ćete želeti da uradite sledeće korake:

 • Pregled koordinatne mreže    – Da biste videli kako će se štampati koordinatne linije, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + F2 da biste otvorili karticu datoteka , koja prikazuje pregled odštampanog radnog lista. Koordinatna mreža će se videti na radnom listu samo oko mesta gde se nalaze podaci. Ako želite da odštampate koordinatnu mrežu oko mesta gde se nalaze prazne ćelije morate podesiti oblast štampanja tako da ona uključuje te ćelije. Drugi način je da primenite ivice na prazne ćelije. Da biste saznali više o ovim opcijama, pogledajte članak Definisanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu ili primenu ili uklanjanje ivica ćelije na radnom listu.

 • Rešavanje problema sa štampanjem koordinatnih linija    Ako se koordinatne linije ne pojave kada odštampate radni list ili ako ne možete da ih vidite u prozoru Pregled pre štampanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu izbor kvaliteta nije izabrano. Polje za potvrdu Kvalitet radne verzije nalazi se na kartici List u dijalogu Podešavanje stranice. Za prečicu do dijaloga Podešavanje stranice pritisnite tastere Alt+P, S, P.

  Kartica List u dijalogu Podešavanje stranice

  Ako se koordinatna mreža i dalje ne vidi, možda je problem u upravljačkom programu štampača. U tom slučaju, pokušajte da preuzmete najnoviju upravljački program sa Veb lokacije proizvođača. Ako ništa od navedenog ne uspe, možete da primenite ivice na ćelije koje želite da odštampate. Više informacija potražite u članku Primenjivanje ili uklanjanje ivica ćelije na radnom listu.

Koordinatne linije štampanja nisu podržane u Excel za veb, ali koordinatne mreže možete da imitiraju tako što ćete primeniti ivice, kao na ovoj slici:

Štampanje sa ivicom

 1. Da biste dodali ivicu oko svake ćelije, kliknite i prevucite kako biste izabrali ćelije koje želite da obuhvatite.

 2. Na kartici Početak , u grupi font kliknite na dugme ivice > svim granicama.

  Oblasti sa granicama sada će se pojaviti sa tamnijim linijama.

  dodavanje ivica u tabelu ili opseg podataka

 3. Za pregled pre štampanja izaberite stavke Datoteka > Štampanje.

 4. Izaberite opciju štampanja koju želite da pregledate i kliknite na dugme Odštampaj.

  Opcije štampanja nakon što izaberete stavku > Odštampaj

 5. U pregledu, uverite se da linije koordinatne mreže izgleda onako kako želite, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

  Štampanje sa ivicom

  Ako želite da izvršite promene pre štampanja, kliknite na dugme x da biste zatvorili pregled i vratili se na radni list.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Prikazivanje ili skrivanje linija koordinatne mreže na radnom listu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×