Ponekad treba ručno da pokrenete ažuriranje informacija u poljima kao što su ona koja se koriste u sadržaju, zaglavljima i podnožjima, unakrsnim upućivama, obeleživačima i formulama u tabelama. Možete da ažurirate polja jedno po jedno ili možete da ažurirate sva polja u dokumentu odjednom.

U ovom članku

Ažuriranje polja

 1. U dokumentu koji ste otvorili kliknite desnim tasterom miša na polje, kao što je sadržaj, broj stranice ili unakrsno upućivanje, a zatim izaberite stavku Ažuriraj polje.

  Meni koji se otvara pri kliku desnim tasterom miša za referencu obeleživača

  Napomene: 

  • Ako ažurirate sadržaj, u dijalogu Ažuriranje sadržaja izaberite da li želite da ažurirate samo brojeve stranica ili celu tabelu. Ažuriranje brojeva stranica samo ažurira brojeve stranica za postojeće odeljke. On ne dodaje nove odeljke u sadržaj. Da biste ažurirali sadržaj novim odeljcima iz dokumenta, izaberite stavku Ažuriraj celu tabelu.

   Dijalog „Ažuriranje sadržaja“
  • Ako imate problema pri razlikuju koji delovi teksta su polja, možete podesiti da se sva polja prikažu na sivoj pozadini. Da biste to uradio, izaberite stavke DATOTEKA > Opcije > Napredno ,a zatim u okviru Prikazivanje sadržaja dokumenta,iz padajućeg menija Senčivanje polja izaberite stavku Uvek.

   Na ekranu „Napredno“ postavite stavku „Senčenje polja“ na „Uvek“.

Vrh stranice

Ažuriranje svih polja u dokumentu

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + A.

 2. Pritisnite taster F9.

 3. Ako dokument sadrži tabele sa poljima ili formulama, možda ćete morati da izaberete svaku tabelu zasebno i pritisnete taster F9.

  Savet: Da biste se uverili da ne zaboravite da ažurirate sadržaj pre nego što odštampate dokument, podesite Word automatski ažuriraju polja pre štampanja. Izaberite stavke DATOTEKA > opcije > prikaz, a zatim u okviru Opcije štampanja potvrditeizbor u polju za potvrdu Ažuriraj polja pre štampanja.

  Na ekranu za prikaz izaberite stavku „Ažuriraj polja pre štampanja“.

  Napomena: Ponekad se polje ne ažurira zato što stavka na koju polje upućuje više ne postoji. Veza ili obeleživač takođe mogu da se raskinu. Više informacija potražite u odeljku Rešavanje problema sa obeleživačima.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Umetanje polja

Kodovi polja u programu Word

Kreiranje ili ažuriranje unakrsnog upućivanje

Ažuriranje sadržaja

Korišćenje formule u Word ili Outlook tabeli

Kreiranje sadržaja

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×