Ažuriranje polja

Ponekad treba da ručno pokrenete ispravku informacija u poljima kao što su one koje se koriste u sadržaju, zaglavljima i podnožjima, unakrsnim referencama, obeleživačima i formulama u tabelama. Možete da ažurirate polja jednu po jednu ili možete da ažurirate sva polja u dokumentu odjednom.

U ovom članku

Ažuriranje polja

 1. U dokumentu koji ste otvorili, kliknite desnim tasterom miša na polje, kao što je sadržaj, broj stranice ili unakrsno referenca, a zatim izaberite stavku Ažuriraj polje.

  Meni koji se otvara pri kliku desnim tasterom miša za referencu obeleživača

  Napomene: 

  • Ako ažurirate sadržaj, u dijalogu ažuriranje sadržaja izaberite da li želite da ažurirate brojeve stranica samo na celoj tabeli. Ažuriranje brojeva stranica jednostavno ažurira brojeve stranica za postojeće odeljke. Ne dodaju se novi odeljci u sadržaj. Da biste ažurirali sadržaj sa novim odeljcima iz dokumenta, izaberite stavku Ažuriraj celu tabelu.

   Dijalog „Ažuriranje sadržaja“
  • Ako imate problema sa razlikom koji su delovi teksta polja, možete da podesite sva polja tako da se prikazuju sa sivom pozadinom. Da biste to uradili, Izaberite stavku >Opcije > Naprednoi u okviru Prikaži sadržaj dokumenta, izaberite stavku uvek.

   Na ekranu „Napredno“ postavite stavku „Senčenje polja“ na „Uvek“.

Vrh stranice

Ažuriranje svih polja u dokumentu

 1. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A.

 2. Pritisnite taster F9.

 3. Ako dokument ima tabele sa poljima ili formulama, možda ćete morati da izaberete svaku tabelu zasebno i pritisnete taster F9.

  Savet: Da biste se uverili da ne zaboravljate da ažurirate sadržaj pre štampanja dokumenta, prvo Word da biste ažurirali polja pre štampanja. Izaberite stavku > Opcije > Prikazi u okviru Opcije štampanjapotvrdite izbor u polju za potvrdu za ažuriranje polja pre štampanja.

  Na ekranu za prikaz izaberite stavku „Ažuriraj polja pre štampanja“.

  Napomena: Ponekad se polje ne ažurira zato što stavka na koju se polje upućuje više ne postoji. Povezivanje ili obeleživač takođe može biti prekinut. Više informacija potražite u članku Rešavanje problema sa obeleživačima.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Umetanje polja

Kodovi polja u programu Word

Kreiranje ili ažuriranje unakrsne referentne informacije

Ažuriranje sadržaja

Korišćenje formule u Word ili Outlook tabeli

Kreiranje sadržaja

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×