Otkrivanje problema sa obeleživačima

Ako ste dodali obeleživače u dokument i oni vam dovode u problem, prvi korake rešavanja problema jeste da se uverite da možete da ih vidite. Word ih podrazumevano ne pokazuje.

Da biste prikazali obeleživače u dokumentu, slijedite ove korake.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Prikaži sadržaj dokumenta izaberite stavku Prikaži obeleživače i kliknite na dugme u redu.
  Dijalog „Opcije programa Word“

  Napomene: 

  • Ako dodate obeleživač u blok teksta ili sliku (ili bilo koju drugu stavku), ovaj obeleživač se pojavljuje u zagradama:
   Obeleživač prikazan uz pomoć zagrada

  • Ako niste ništa izabrali kada ste dodali obeleživač (što znači da ste upravo postavili kursor u oblast), obeleživač se pojavljuje kao i-zrak:
   Obeleživač prikazan uz pomoć I-zraka .

Takođe u ovom članku

Pojavljuje se poruka o grešci umesto teksta

Stavka koja upućuje na obeleživač se ne ažurira ispravno

Obeleživač nedostaje u stavci automatskog teksta

Neočekivani rezultati pri uređivanju obeleživača

Kopiranje obeleživača

Isecanje i brisanje obeleživača

Dodaj obeleživačima

Pojavljuje se poruka o grešci umesto teksta

Word prikazuje "Greška! Obeleživač nije definisan. " ili "Greška! Izvorni izvor nije pronađen. " Kada ažurirate polje koje ima raskinutu povezanost sa obeleživačem. Možete da vratite originalni tekst tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + Z odmah nakon što primite poruku o grešci. Možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + F9 da biste tekst u polju konvertovali u običan tekst.

Da biste istražili raskinutu povezanost, Isprobajte sledeće:

 • Uverite se da obeleživač i dalje postoji     Ponekad slučajno brišu obeleživače kada izbrišu drugi tekst. Da biste ovo proverili, proverite da li možete da vidite obeleživače u dokumentu.

 • Uverite se da su imena polja ispravno napisana     Mnoge stavke koje koriste obeleživače – na primer, unakrsne reference i indeksi – umeće se kao polja. Ako ime polja nije ispravno napisano, možda ćete dobiti poruku o grešci. Da biste saznali više o kodom polja, pročitajte kodove polja u programu Word.

Vrh stranice

Stavka koja upućuje na obeleživač se ne ažurira ispravno

Word umeće unakrsne reference kao polja. Ako unakrsno referenca ne odražava promene koje napravite u obeleživaču na koje se odnosi, ažurirajte polje. Kliknite desnim tasterom miša na kôd polja, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Ažuriraj polje .

Vrh stranice

Obeleživač nedostaje u stavci automatskog teksta

Kada kreirate stavku automatskog teksta koja sadrži obeleživač, uverite se da ste izabrali sav tekst koji se nalazi u obeleživaču, uključujući otvorene i zatvorene zagrade obeleživača.

Ako skladištite tekst koji sadrži obeleživač kao stavku automatskog teksta, Word skladišti obeleživač sa stavkom. Ako stavku automatskog teksta umetnete više puta u dokument, Word uklanja obeleživač iz prethodne stavke i prilaže ga na najnoviju stavku.

Da biste saznali više o automatskom tekstu, pročitajte Automatsko umetanje teksta.

Vrh stranice

Neočekivani rezultati pri uređivanju obeleživača

Možete da isečete, kopirate i nalepite stavke označene obeleživačem. Takođe možete da dodate tekst u i da izbrišete tekst iz označenih stavki. Ispod su promene koje možete da uradite obeleživačima i rezultatima koje možete očekivati.

Kopiranje obeleživača

 • Ako kopirate sve ili deo obeleživača teksta ili slike na drugu lokaciju u istom dokumentu    , obeleživač ostaje na toj originalnoj stavci, a kopija nije označena.

 • Ako kopirate celu označenu stavku u drugi dokument    , oba dokumenta sadrže identične stavke sa identičnim obeleživačima.

Isecanje i brisanje obeleživača

 • Ako isečete celu obeleženu stavku, a zatim je nalepite u isti dokument    , stavka i obeleživač se pomeraju na novu lokaciju.

 • Ako izbrišete deo označene stavke    , obeleživač ostaje sa preostatkom tekstom.

Dodaj obeleživačima

 • Ako dodate tekst između dva znaka    koji se nalazi u obeleživaču, u obeleživač će se uključiti dodatni tekst.

 • Ako kliknete direktno iza otvorene zagrade obeleživača, a zatim dodate tekst ili grafiku na stavku    , ona će biti uključena u obeleživač.

 • Ako kliknete direktno iza završne zagrade obeleživača, a zatim dodate stavki    , ona neće biti uključena u obeleživač.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×