Automatizacija uobičajenih zadataka ili zadataka koji se ponavljaju pomoću koraka za brzi pristup

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koraci za brzi pristup primenite više radnji u isto vreme na e-poruke. Ovo vam pomaže da brzo upravljanje poštanskim sandučetom. Na primer, ako često premestite poruke u određenoj fascikli, možete da koristite koraka za brzi pristup da biste premestili poruke u jednim klikom. Ili, ako prosleđivanje poruka na upravljač ili ravnopravni korisnici, jednim klikom miša koraka za brzi pristup pojednostavljuje zadatak.

Koraci za brzi pristup ili Brze korake ikona

Brze korake uključenim Outlook može da se prilagodi. Takođe možete kreirati sopstvene da biste galeriju koraci za brzi pristup pošte radnje koje preduzimate najčešće.

Napomena: Koraci za brzi pristup ne može opozvati pomoću menija komandu ili pomoću tasterske prečice kao što su Ctrl + Z. To je zato što koraci za brzi pristup može da sadrži radnje kao što su trajno izbrisali koji se ne može da bude opozvana.

Podrazumevani brzi koraci

Možete da prilagodite bilo koju od podrazumevani brzi koraci. Kada prvi put koristite neki koraci za brzi pristup, bićete upitani da ih konfigurišete. Na primer, ako želite brzi korak da biste premestili poruke u određenoj fascikli, morate navesti fasciklu da biste mogli da koristite korak za brzi pristup.

Podrazumevani brzi koraci u Outlook uključuju sledeće:

Korak za brzi pristup

Radnja

Premeštanje:

Premešta izabranu poruku u fasciklu za poštu koju navedete i označava poruku kao pročitanu.

Menadžeru

Prosleđuje na vaš menadžer. Ako vaša organizacija koristi Microsoft Exchange Server ili Microsoft 365, ime menadžera u opšta lista adresa pronalazi i umeće u polju ili možete da navedete primaoca.

E-pošte tima

Prosleđuje poruku drugim osobama u tim. Ako vaša organizacija koristi Microsoft Exchange Server ili Microsoft 365, imena članova tima su otkrivena u opšta lista adresa i umetnuti u polju .

Gotovo

Premešta poruku u navedenu fasciklu za poštu, označava poruku kao dovršenu, a zatim je Označi kao pročitano.

Odgovori i izbriši

Otvara odgovor na izabranu poruku, a zatim briše originalnu poruku.

Kreiraj novi

Kreiranje sopstvenog brzi korak da biste izvršili niz komandi, imenujte ga, a zatim primenite ikonu koja će vam pomoći da identifikujete ga.

Da biste podesili ili promenili postojeće brze korake, uradite sledeće:

 1. U okviru Pošta, izaberite stavku Početak.

 2. U grupi Koraci za brzi pristup , izaberite više Dugme pokretanja dijaloga na traci strelicu pored okvira za Brze korake da biste otvorili Upravljanje brzim koracima.

 3. U polju Brzi korak izaberite korak za brzi pristup koji želite da promenite i zatim izaberite stavku Uredi.

 4. U okviru Radnjepromenite ili dodajte radnje koje želite da izvršite ovim brzim korakom.

 5. Ako želite, u polju Tasterska prečica izaberite tastersku prečicu koju želite da dodelite taj korak za brzi pristup.

 6. Ako želite da promenite ikonu za koraka za brzi pristup, kliknite na ikonu pored polja ime , izaberite ikonu, a zatim izaberite u redu.

Kreiranje brzog koraka

 1. U okviru Pošta, izaberite stavku Početak.

 2. U grupi Koraci za brzi pristup , u galeriji Koraci za brzi pristup izaberite stavku Kreiraj novi korak za brzi pristup.

 3. U polju ime otkucajte ime za novi korak za brzi pristup.

 4. Kliknite na dugme ikone pored polja ime , izaberite ikonu, a zatim izaberite u redu.

 5. U okviru RadnjeOdaberite radnju koju želite da izvršite brzim korakom. Izaberite stavku Dodaj radnju za sve dodatne radnje.

 6. Da biste kreirali tastersku prečicu, u polju Tasterska prečica izaberite tastersku prečicu koju želite da dodelite.

Napomena: Novi koraci za brzi pristup se pojavljuju na vrhu galerije na kartici Početak , u grupi Koraci za brzi pristup . Iako promenjene brze korake da čuvate na istom mestu u galeriji, možete da ih prerasporedite u Upravljanje brzim koracima.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×