Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao i u svakom vidu komunikacije, korišćenje e-pošte povlači za lsobom određene rizike. Opasnosti uključuju neovlašćenu upotrebu vašeg naloga e-pošte, zarazu računara virusom i krađu podataka. Većinu rizika vezanih za korišćenje e-pošte možete da izbegnete pomoću nekoliko jednostavnih koraka. Outlook Web App podržava nekoliko funkcija koje vam pomažu da se zaštitite.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016, program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Možete da koristite Outlook Web App na laptop ili stonom računaru kada niste povezani sa Internetom. To može biti veoma korisno ako se putovanje i premeštanje i odjavljivanje mesta gde imate pristup internetu. Morate biti povezani sa mrežom omogućiti pristup van mreže. Zato što je deo poštansko sanduče se kopiraju u vašem računaru kada odaberete da radite van mreže, preporučuje se da ne koristite pristup van mreže na računaru koji delite sa drugim osobama. Više informacija potražite u članku Korišćenje programa Outlook Web App van mreže.

Poštansko sanduče možete da pristupite sa bilo kog računara koji ima Veb pregledač i vezu sa Internetom. Internet kafee, biblioteka i javni pristup terminalima kao što su internet kioska nude pristup internetu je malo ili nimalo troškova. Međutim, jer ovi računara su dostupne javnosti, trebalo bi da Preduzmite mere za zaštitu podataka i privatnosti.

Preporučuje se da aplikaciju Outlook Web App koristite samo na bezbednim lokacijama. Ne koristite pristup van mreže na mreži kioska ili na nekom drugom deljenom računaru.

Šta treba da uradim prilikom prijavljivanja?

Preduzmite sledeće mere predostrožnosti prilikom prijavljivanja na računaru na javnom mestu:

  • Uverite se da vas niko ne gleda dok unosite korisničko ime i lozinku.

  • Nikada nemojte izabrati opciju koja vam omogućava da sačuvate lozinku za kasniju upotrebu. Čak iako planirate da koristite isti računar nekoliko dana, uvek kucajte svoju lozinku.

Šta je sa otvaranjem poruka i priloga?

Pratite sledeća uputstva kada otvarate poruke i priloge:

  • Pre nego što otvorite poruku, proverite da li je od nekoga kome verujete i od koga ste je očekivali.

  • Otvorite samo priloge primljene od osoba kojima verujete.

  • Najbolji način da biste otvorili prilog kada koristite javni ili deljeni računar je da biste izabrali Pregled vezu koja se nalazi ispod prilog. Ovo vas štiti od potencijalne virusa i sprečava kopiju priloga iz kreiraju na računaru.

  • Ako želite da otvorite prilog umesto pregledanja, sačuvajte ga u fascikli ili na lokaciji koja se lako pronašli, kao što su radna površina, i zatim je otvorite odatle. Većina pregledača vam opciju da biste otvorili datoteku ili da je sačuvate na disku kada izaberete vezu na prilog. Nakon što završite pomoću računara, izbrišite prilog i Pražnjenje korpe za otpatke ili korpu za otpatke.

Šta treba da uradim kada završim sa radom?

Kada završite sa upotrebom poštanskog sandučeta:

  • Odjavite se iz poštanskog sandučeta. Odjava sprečava da neko drugi ko koristi računar pristupi vašem poštanskom sandučetu.

  • Zatvorite pregledač.

Neželjena pošta i phishing su uobičajeni pretnji treba da znate. Neželjene e-pošte mogu da sadrže viruse ili veze ka zlonamerne veb lokacije. Phishing je određen tip neželjene e-pošte dizajniran da vam ukradu privatne informacije za korišćenje u krađe identiteta i drugih prevara. Više informacija potražite u članku Saznajte više o neželjene e-pošte i phishinga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×