Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije DAYS u programu Microsoft Excel. Više informacija o funkciji DAY potražite u članku DAY function.

Opis

Daje ukupan broj dana između dva datuma

Sintaksa

DAYS(datum_završetka, datum_početka)

Sintaksa funkcije DAYS ima sledeće argumente:

  • Datum_završetka    Obavezno. Datum početka i Datum završetka su dva datuma za koje želite da saznate broj dana između njih.

  • Datum_početka    Obavezno. Datum početka i Datum završetka su dva datuma za koje želite da saznate broj dana između njih.

Napomena: Excel skladišti datume kao sekvencijalne serijske brojeve tako da se oni mogu koristiti u izračunavanjima. Podrazumevano je da 1. januar 1900. ima serijski broj 1, a 1. januar 2008. ima serijski broj 39448 zato što dolazi 39.447 dana nakon 1. januara 1900.

Napomene

  • Ako su oba argumenta datuma izražena brojem funkcija DAYS koristi Datum završetka i Datum početka da izračuna broja dana između dva datuma.

  • Ako je jedan od argumenata datuma izražen tekstualno, taj argument se tretira kao DATEVALUE (tekst_datuma) i kao rezultat se dobija ceo broj umesto komponente vremena.

  • Funkcija DAYS daje vrednost greške #NUM! ako su argumenti datuma numeričke vrednosti koje su izvan opsega važećih datuma.

  • Funkcija DAYS daje vrednost greške #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke.

Podaci

31-DEC-2021

1-JAN-2021

Formula

Opis

Rezultat

=DAYS("15-MAR-2021","1-FEB-2021")

Pronalazi broj dana između datuma završetka (15-MAR-2021) i datuma početka (1-FEB-2021). Kada unosite datum direktno u funkciju, morate ga staviti pod znake navoda. Rezultat je 42.

42

=DAYS(A2,A3)

Pronalazi broja dana između datuma završetka u ćeliji A2 i datuma početka u ćeliji A3 (364).

364

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×