Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije DAYS u programu Microsoft Excel. Više informacija o funkciji DAY potražite u članku DAY function.

Opis

Daje ukupan broj dana između dva datuma

Sintaksa

DAYS(datum_završetka, datum_početka)

Sintaksa funkcije DAYS ima sledeće argumente:

  • Datum_završetka    Obavezno. Datum početka i Datum završetka su dva datuma za koje želite da saznate broj dana između njih.

  • Datum_početka    Obavezno. Datum početka i Datum završetka su dva datuma za koje želite da saznate broj dana između njih.

Napomena: Excel skladišti datume kao sekvencijalne serijske brojeve tako da se oni mogu koristiti u izračunavanjima. Podrazumevano, 1. januar 1900. ima serijski broj 1, a 1. januar 2008. ima serijski broj 39448 zato što počinje 39447 dana nakon 1. januara 1900.

Napomene

  • Ako su oba argumenta datuma izražena brojem funkcija DAYS koristi Datum završetka i Datum početka da izračuna broja dana između dva datuma.

  • Ako je jedan od argumenata datuma izražen tekstualno, taj argument se tretira kao DATEVALUE (tekst_datuma) i kao rezultat se dobija ceo broj umesto komponente vremena.

  • Funkcija DAYS daje vrednost greške #NUM! ako su argumenti datuma numeričke vrednosti koje su izvan opsega važećih datuma.

  • Funkcija DAYS daje vrednost greške #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Podaci

31.03.2021.

01.01.2021.

Formula

Opis

Rezultat

=DAYS("15-MAR-2021","1-FEB-2021")

Pronalazi broj dana između datuma završetka (15. MAR-2021) i datuma početka (1-FEB-2021). Kada unosite datum direktno u funkciju, morate ga staviti pod znake navoda. Rezultat je 42.

42

=DAYS(A2,A3)

Pronalazi broja dana između datuma završetka u ćeliji A2 i datuma početka u ćeliji A3 (364).

364

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×