Deljenje i sinhronizovanje Beležnica u programu OneNote za Windows 8

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

OneNote za Windows 8 koristi skladište zasnovano na oblaku, kao što je OneDrive i SharePoint, da biste beležnicama mogli da pristupite sa bilo kog mesta.

Napomena: Ova tema je vezana za aplikaciju OneNote koju možete nabaviti u Windows 8 prodavnici. Ako koristite OneNote za Windows 10 ili OneNote 2016, možete da uporedite ih i vidite na razlike.

OneNote automatski sinhronizuje beleške svaki put kada se povežete na ove usluge. Koraci za deljenje i sinhronizovanje mogu se razlikovati, u zavisnosti od lokacije na kojoj skladištite beležnice.

Deljenje beležnica sa drugima

Možete brzo deliti sa ostalim osobama jednu stranicu ili celu beležnicu.

Deljenje jedne stranice beležnice

 1. Idite na stranicu koju želite da delite, a zatim dodirnite njen jezičak stranice sa leve strane da biste je izabrali.

  Kada se jezičak stranice izabere, oko njega se pojavljuje debela ivica.

 2. Prevucite sa desne strane ekrana nalevo i dodirnite dugme Deli.

 3. Izaberite cilj deljenja (na primer, Pošta).

 4. Pratite neophodne korake u ciljnoj aplikaciji (na primer, unesite e-adresu primaoca i naslon poruke), a zatim dodirnite dugme Deli/Pošalji

  Napomena:  Sadržaj stranice će se deliti u telu poruke. Primaoci neće dobiti vezu ka stranici u beležnici niti će tu stranicu moći da uređuju u beležnici ukoliko već nemaju dozvole za to.

Deljenje čitave beležnice u usluzi TE104103209

 1. Idite na OneDrive matičnu stranicu i prijavite se ako vam bude zatraženo.

 2. Dodirnite polje za potvrdu pored fascikle koja sadrži beležnicu koju želite da delite.

 3. Na desnoj strani ekrana dodirnite stavku Deli. (Pazite da slučajno ne podelite celu fasciklu Dokumenti u usluzi OneDrive.)

 4. U obrascu koji se pojavljuje dodirnite dugme Preuzmi vezu.

 5. Ako želite da primaoci samo prikazuju beleške, u okviru Samo prikaz dodirnite stavku Kreiraj. Ako želite da primaoci prikazuju i menjaju beleške, ispod naslova Prikaz i uređivanje dodirnite stavku Kreiraj.

 6. Kada veza bude markirana, kopirajte je, a zatim je nalepite u e-poruku kako bi druge osobe znale gde mogu da pristupe beleškama. 

Napomena: Sledeći koraci neće funkcionisati sa beležnicama uskladištenim u usluzi OneDrive.

Deljenje čitave beležnice u sistemu SharePoint

 1. Prevucite pokazivač nagore sa dna ekrana i dodirnite dugme Beležnice.

 2. Izaberite beležnicu koju želite da delite, ponovo brzo prevucite nagore sa dna ekrana i dodirnite dugme Kopiraj vezu ka beležnici.

 3. Prebacite se u omiljenu aplikaciju za poštu i nalepite kopiranu vezu i kratak opis u telo poruke.

 4. Dodajte temu i primaoce, a zatim pošaljite poruku. Primaoci poruke moći će da pristupe vašoj beležnici ukoliko imaju dozvole za vašu SharePoint lokaciju.

Vrh stranice

Automatsko ili ručno sinhronizovanje beležnica

OneNote automatski uvek izvršava sinhronizaciju beležaka zasnovanih na oblaku, ali nakon prekida usluge (na primer tokom dugačkog leta), možda ćete hteti ručno da izvršite sinhronizaciju beležaka.

 1. Otvorite bilo koju stranicu koju želite da sinhronizujete, a zatim prevucite pokazivač nagore sa dna ekrana.

 2. Dodirnite dugme Beležnice, a zatim izaberite beležnicu koju želite da sinhronizujete.

 3. Na traci aplikacija u dnu ekrana dodirnite dugme Sinhronizuj.

Na listi beležnica, mala ikona sinhronizacije sa leve strane imena beležnice ukazuje na njen status sinhronizacije. Evo šta ikona predstavlja:

 • Zelene kružne strelice: sinhronizacija beležnice je u toku. Tokom ovog procesa možete uređivati beleške.

 • Crveni krug sa znakom X: došlo je do nekih grešaka u sinhronizaciji beležnice. Dodirnite crvenu ikonu sinhronizacije da biste prikazali pojedinosti i rešili problem. Više informacija potražite u članku Otklanjanje grešaka u programu OneNote.

 • Žuti trougao sa znakom uzvika: veza sa serverom se izgubila i trenutno radite van mreže. Kada se veza ponovo uspostavi, OneNote će automatski ponovo sinhronizovati vaše promene.

Vrh stranice

Upravljanje postavkama sinhronizacije

Koristite ekran „Postavka“ da biste prikazali OneNote naloge i upravljali njima.

 1. Na bilo kojoj stranici prevucite pokazivač sa desne strane ekrana nalevo.

 2. Dodirnite stavku Postavke > Opcije.

 3. U okviru Sinhronizujte beležnice, odaberite da li da OneNote automatski sinhronizuje beležnice. Ako ovu opciju postavite na vrednost Ne, obavezno izvršite sinhronizaciju ručno svaki put kad napravite važne promene beležnica.

Vrh stranice

Rad sa odeljcima na pogrešnom mestu

Odeljci na pogrešnom mestu mogu da se pojave kada OneNote pokuša da sinhronizuje promene u odeljku beležnice, ali ne može da pronađe datoteku odeljka. Kada se to dogodi, ikona „Odeljci na pogrešnom mestu“ pojavljuje se na listi beležnica. Odeljci na pogrešnom mestu ostaju u beležnici sve dok OneNote ne otkrije novu lokaciju odeljka ili dok se odeljak na pogrešnom mestu ne premesti ili izbriše.

Ako odeljak deljene beležnice nije moguće sinhronizovati, ali želite da zadržite informacije koje on sadrži, nesinhronizovani odeljak možete premestiti u drugu beležnicu.

Premeštanje odeljka na pogrešnom mestu u drugu beležnicu

 1. Dodirnite da biste izabrali karticu odeljka na pogrešnom mestu koji želite da premestite.

 2. Prevucite odeljak u željenu beležnicu.

Ako namerno izbrišete odeljak, pa vam sinhronizovanje ili čuvanje promena više nije potrebno, možete da izbrišete odeljak na pogrešnom mestu.

Brisanje odeljka na pogrešnom mestu iz beležnice

 1. Dodirnite da biste izabrali karticu odeljka, a zatim dodirnite dugme Izbrišite odeljak na traci aplikacije.

 2. Potvrdite poruku upozorenja, a zatim dodirnite stavku Izbriši odeljak.

Napomena: Brisanje odeljka je trajno. Ukoliko niste sigurni da to želite, nemojte izbrisati odeljak, već ga premestite u neki drugi deo beležnice.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×