Očekujete da Office bude bezbedan i da ispravno radi. Da bismo ispunili ovo očekivanje, dok koristite funkcije Kancelarija i OneDrive, prikupljamo dijagnostične podatke koji nam pomažu da pronađemo i rešimo probleme, identifikujemo i ublažimo pretnje i poboljšamo vaše iskustvo. Ti podaci ne uključuju vaše ime ili e-adresu, sadržaj datoteka ili informacije o aplikacijama nepovezanim sa aplikacijama Kancelarija ili OneDrive.

Pod vašom kontrolom

Postoje dva nivoa dijagnostičkih podataka: Obavezni iopcionalni.

Napomena: Dijagnostički podaci mogu da sadrže „lične podatke” kao što je definisano Članom 4 evropskog GDPR propisa, ali ne sadrži vaše ime, adresu e-pošte ili bilo koji sadržaj iz datoteke. Svi dijagnostički podaci koje Microsoft prikuplja tokom korišćenja Kancelarija aplikacija i usluga ima pseudonime, kao što je definisano u ISO/IEC 19944-1:2020, odeljak 8.3.3. 

Obavezni dijagnostički podaci

Obavezni dijagnostički podaci su minimalna količina podataka koje treba prikupiti da bi proizvod bio bezbedan, ažuriran i funkcioniše kao što je očekivano. Na primer, ako Office aplikacija padne, prikupljaju se određeni detalji o padu koji nam pomažu da ustanovimo i rešimo problem.  

Microsoft automatsko ažuriranje na Mac računaru je jedan primer usluge koja mora da prikuplja potrebne podatke kako bi instalirani Microsoft softver – kao što su Kancelarija, Edge, Zaštitnik, Intune Skype za posao ili Udaljena radna površina – ažuriran. Na primer, ako se ažuriranje softvera nije uspešno dovršilo, moramo da možemo da rešimo taj problem.

Detaljne informacije o neophodnim dijagnostičkim podacima potražite u temi Neophodni dijagnostički podaci u dijagnostičkim Kancelarija.

Opcionalni dijagnostički podaci

Opcionalni dijagnostički podaci su podaci koje možete odabrati da obezbedite, ti podaci nam pomažu da poboljšamo proizvod i pružaju poboljšane informacije koje nam pomažu u dijagnostikovanje i rešavanje problema. Na primer, da saznamo koliko je vremena potrebno za prikazivanje sličica slajdova programa PowerPoint tako da možemo da poboljšamo performanse te funkcije. Ako odaberete da pošaljete opcionalne dijagnostičke podatke, oni se prikupljaju uz obavezne dijagnostičke podatke.

Opcionalni dijagnostički podaci zahtevaju vaš pristanak, i možete ih omogućiti pri instaliranju i podešavanju sistema Office ili kasnije tako što ćete posetiti centar za pouzdanost u bilo kojoj Office aplikaciji.

Detaljne informacije o opcionalnim dijagnostičkim podacima potražite u temi Opcionalni dijagnostički podaci u Kancelarija.

Odaberite postavku dijagnostičkih podataka

Važno: Ovo se odnosi na Microsoft Office verziju 1904 ili novije verzije.

U Word,Excel,PowerPoint,Outlook,OneNote,Projekat ili Visio: 

  1. Idite na Datoteka > Nalog > i u okviru Privatnost naloga izaberite Upravljanje postavkama.

  2. Izaberite nivo dijagnostičkih podataka koji vam odgovara.

Tabla "Nalog" koja prikazuje dugme "Privatnost naloga", Postavke".

Postavke koje odaberete će se preneti i na sve druge uređaje, uključujući Kancelarija na Mac računaru, koje možda koristite.

UWord,Excel,PowerPoint,Outlook iliOneNote:

  1. Idite do željene opcije aplikacije (na primer Word > Željene postavke) i izaberite stavku Privatnost.

  2. Izaberite nivo dijagnostičkih podataka koji vam odgovara.

Postavke koje odaberete će se preneti i na sve druge uređaje, Kancelarija na Windows koje možda koristite.

UWord,Excel,PowerPoint,Outlook,OneNote ili Visio:

  1. Idite na Postavke > Privacy Postavke.

  2. Postavite preklopnik Opcionalni dijagnostički podaci na opciju Isključeno ili isključeno.

    Snimak ekrana preklopnog dugmeta "Opcionalni dijagnostički podaci"

Napomene: 

  • Ako koristite Office sa poslovnim ili školskim nalogom, administrator je možda konfigurisao koje postavke ste u mogućnosti da promenite.

  • Ako ste administrator u organizaciji, pogledajte pregled kontrola privatnosti za više informacija o dostupnim postavkama dijagnostičkih podataka.

Takođe pogledajte

Privatnost u korporaciji Microsoft

Korišćenje Prikazivača dijagnostičkih podataka uz Office

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×