Dodavanje digitalnog potpisa u obrazac omogućenih za pregledač

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Digitalni potpis je elektronski ekvivalent rukom pisanog potpisa na potvrdu, kreditnom karticom primalaca ili ugovor, ali je bolje nego pisani potpis. Kada dodajete digitalnog potpisa u Microsoft Office InfoPath 2007 obrazac, potpis se poništavaju ako informacije koje je neko drugi menjaju.

Ovaj članak opisuje kako da dodate digitalni potpis Office InfoPath 2007 omogućenih za pregledač obrascu koja je dizajnirana da ga prihvatite. Pošto dodate digitalni potpis obrasca omogućenih za pregledač zahteva Veb pregledač koji podržava ActiveX, morate da koristite Windows Internet Explorer da biste izvršili ovaj zadatak.

Važno: Ako ste dizajner predloška obrasca tražite informacije o tome kako da omogućite digitalne potpise na obrazaca omogućenih za pregledač, pogledajte sledeće teme:

Ako su popunjavanje obrasca i želite da saznate kako da dodate digitalni potpis, nastavite da čitate ovaj članak. Za opšte informacije o digitalnim potpisima, pogledajte temu Uvod u digitalne potpise.

Dodavanje digitalnog potpisa u obrazac

Pre nego što možete da dodate digitalni potpis obrasca, morate imati digitalni certifikat. Digitalni certifikat je kao tajne koda koji se dodeljuju. Vi ste jedina osoba koja može da dodeli kôd u obrazac, tako da je kada to uradite, kôd digitalni potpis. (Ne morate pamtiti komplikovanu kôd. Videćete kako to funkcioniše uskoro.)

Digitalnih certifikata izdao IT sektor u vašoj organizaciji ili možda ćete morati da dobije jedan od komercijalnog autoriteta za izdavanje certifikata kao što je VeriSign. Obratite se IT sektor da biste saznali kako da pribavite certifikat.

Bilo koji InfoPath obrazac koji je dizajniran sa digitalnim potpisima omogućen možete dodati digitalni potpis. Da biste utvrdili ako digitalni potpisi su omogućene za obrazac, potražite vezu kliknite ovde da biste se prijavili u ovom odeljku.

Digital signature link

Napomene: 

 • Pre nego što možete da se prijavite omogućenih za pregledač obrasca na računaru, morate da instalirate dva programske dodatke koje su ActiveX kontrola koje su neophodne za dodavanje potpisa. Zato što ovaj zadatak zahteva pregledač koji podržava ActiveX, morate da koristite Windows Internet Explorer prilikom dodavanja potpisa u obrazac omogućenih za pregledač.

 • Ovaj članak govori o obrascima otvorite u Veb pregledaču. Možete takođe dodati digitalni potpis obrasca koje otvorite u programu InfoPath, ali koraci se razlikuju od onih opisane ovde.

 1. Otvorite obrazac i dodajte tražene informacije.

  Napomena: Prvi put pokušate da se prijavite na obrazaca omogućenih za potpis na računaru koji radi će tražiti da instalirate dva programske dodatke koje su ActiveX kontrole. Ove dodatke su potrebni da biste dodali potpis. Sledite uputstva u dijalogu koji se pojavljuje da biste instalirali kontrole. Kada je instaliran na kontrolu, otvoriće se obrazac. Da biste mogli da se prijavite ovaj obrazac, morate da aktivirate dva Windows Internet Explorer dodacima. Kliknite na traku informacije u dijalogu, a zatim izaberite stavku Pokreni ActiveX kontrole da biste aktivirali svaki programski dodatak.

 2. Kada budete spremni da se prijavite na obrazac, izaberite stavku kliknite ovde da biste se prijavili u ovom odeljku.

  Napomena: Digitalni potpis se primenjuje samo jedan odeljak obrasca, nije ceo obrazac. Možda postoje dodatne veze za potpisivanje druge odeljke.

 3. Ako vidite poruku koja kaže da sadrži promene koje moraju obraditi pre nego što ga mogu biti prijavljeni, kliknite na dugme u redu da biste ga odbacili.

  Message about processing data

 4. U dijalogu koji se pojavljuje prikazuje sliku na obrascu. Pregledajte informacije da biste se uverili da je obrazac ispravna. Ako informacije nisu ispravne, kliknite na dugme Otkaži, ispravljanje obrazac, a zatim počnite preko u koraku 2.

  Napomena: Ako ovaj dijalog ne pojavljuje automatski, izaberite stavku kliknite ovde da biste se prijavili u ovom odeljku ponovo.

 5. Kada su ispravne informacije, kliknite na dugme Izaberite certifikat.

 6. Na listi koja se pojavljuje izaberite certifikat koji želite da koristite da biste se prijavili na obrazac i zatim kliknite na dugme u redu.

 7. Pomerite se do dna dijaloga potpisa – Veb stranice i potvrdite izbor u polju za potvrdu da potvrdi ovaj sadržaj pre potpisivanja .

 8. Kliknite na dugme Prijavi .

  Signing dialog box showing checkbox and sign button

 9. Kada ste se prijavili uspešno obrazac, videćete odeljka na dnu obrasca koja kaže: važeći potpis - potpisao vaše ime, praćeno datum i vreme informacije za kada ste se prijavili na obrazac.

  Digital signature message

Informacije u odeljku potpisane sada je samo za čitanje. Svako ni ti možete promeniti dok god je priložen digitalni potpis.

Ako morate da izvršite promene, možete da uklonite digitalni potpis, unesite željene promene i zatim se ponovo prijavite u odeljku. Niko ne možete da uklonite digitalni potpis.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×