Ako neko napravi dokument na računaru sa verzijom sistema Office na istočnoazijskom jeziku, taj dokument može da izgleda drugačije kada se deli sa nekim ko nema istočnoazijske fontove instalirane na računaru. Office programi će zameniti originalni font najsličnijim dostupnim instaliranim fontom, što može dovesti do neparnog razmaka između znakova. Možete da dodate jezik koji vam je potreban da bi se fontovi ispravno prikazali.

Iako se to može desiti sa svim jezicima, neusaglašenost fonta se može desiti korisnicima novih istočnoazijskih fontova koji se dobijaju uz Office 2016, zato što korisnici starijih verzija sistema Office neće imati instalirane ove fontove.

Napomena: U sistemu Office 2016, novi podrazumevani font za verziju programa Excel, Word, PowerPoint, Outlook i OneNote na pojednostavljenom kineskom jeziku je Dengxian. Ako koristite Office 2010 ili Office 2013, možete da instalirate paket Dengxian fonta iz Microsoft centra za preuzimanje.

Da biste dodali istočnoazijske fontove, morate da instalirate istočnoazijski jezik. Instaliranje istočnoazijskog jezika ne menja nužno podrazumevani jezik koji koristite sa operativnim sistemom Windows; on jednostavno dodaje istočnoazijski jezik kao dodatni jezik i preuzima srodne fontove.

Dodavanje jezika i povezanih fontova

  1. Kliknite na dugme Windows Start , izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Vreme i jezik.

    Postavke jezika i vremena u operativnom sistemu Windows 10
  2. Izaberite stavku Region i jezik, a zatim izaberite stavku Dodavanje jezika.

    Dodavanje jezika u operativnom sistemu Windows 10
  3. Kliknite na jezik za koji želite da dodate font. Svi fontovi povezani sa tim jezikom biće preuzeti i vaš tekst bi trebalo ispravno da se prikaže.

Takođe pogledajte

Promena jezika ili tastature

Paket pribora za jezik za Office

Dodavanje jezika ili podešavanje željenih postavki jezika u sistemu Office

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×