Dodavanje kontakta

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Ovaj članak objašnjava kako da dodate interne kontakte i spoljne kontakte na spisak kontakata i kako da kreirate grupe u koje ćete ih dodavati.

U ovom članku

Dodavanje internog kontakta na spisak kontakata

Dodavanje kontakta izvan preduzeća

Kreiranje nove grupe

Dodavanje internog kontakta na spisak kontakata

Interni kontakti su osobe iz vaše organizacije do kojih možete da dođete preko interne komunikacione mreže. Da biste dodali interni kontakt na spisak kontakata, uradite sledeće:

  1. U polje za pretragu unesite ime, pseudonim e-pošte ili broj telefona osobe koju želite da dodate kao kontakt.

  2. Pomerajte se kroz listu rezultata pretrage dok ne dođete do osobe koju želite da dodate.

  3. Kliknite desnim tasterom miša na stavku osobe na listi, izaberite opciju Dodaj na spisak kontakatai zatim izaberite grupu u koju ćete dodati kontakt.

  4. Ako ćete sa tom osobom često da kontaktirate, kliknite na padajuću strelicu na dugmetu Dodaj i zatim izaberite Zakači na česte kontakte.

Dodavanje kontakta izvan preduzeća

Ako je vaša organizacija podešena za povezivanje sa javnim uslugama za razmenu trenutnih poruka, na spisak kontakata možete da dodate osobe izvan vaše organizacije koje koriste usluge e-pošte kao što je Windows Live mreža internet usluga (uključujući MSN i Hotmail) i koji su pridruženi programu Lync. Da biste dodali spoljni kontakt na spisak kontakata, uradite sledeće:

  1. Unesite e-adresu osobe u polje za pretragu.

  2. Prevucite ime iz okvira sa rezultatima pretrage na spisak kontakata.

Kreiranje nove grupe

Organizovanje Lync kontakata u grupe pomaže vam da ih lakše pronađete. Možete da kreirate grupe i da zatim prema potrebi u njih dodajete kontakte ili ih iz njih uklanjate. Svaki kontakt može da se nađe u više grupa. Da biste kreirali grupu, uradite sledeće:

  1. Izaberite Grupe iz oblasti za prikaz iznad spiska kontakata. (Ako taj izbor nije prikazan, kliknite na padajuću strelicu odmah ispod polja za pretragu.)

  2. Na spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na ime bilo koje grupe (na primer, Česti kontakti), izaberite Kreiraj novu grupu i zatim dajte grupi ime.

Kad ste podesili grupu možete da dodate nove kontakte u nju tako što ćete kliknuti prvo na stavku kontakta na listi, pa na Dodaj na spisak kontakata i zatim izabrati ime grupe.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×