Dodavanje kontakta u programu Lync

Kontakti u programu Lync predstavljaju identitete na mreži ljudi sa kojima dosta komunicirate. Te ljude dodajete na spisak kontakata kako biste mogli da im pristupite pomoću jednog klika. Ljude možete da dodajete po imenu, adresi za razmenu trenutnih poruka ili broju telefona, a pored saradnika možete da dodajete i ljude koji su izvan vaše organizacije. Svakom kontaktu koji dodate dodeljuje se članstvo u nekim grupama kontakata. Ako želite, kontaktu možete da dodelite i poseban odnos privatnosti da biste kontrolisali informacije koje ta osoba možete da vidi o vama putem programa Lync. U zavisnosti od ovog i drugih faktora možda bi za sastavljanje spiska kontakata trebalo da koristite jedan od dva metoda koje smo ovde opisali.

Dodavanje kontakta pomoću pretrage

Evo jednog brzog i neposrednog načina da dodate kontakt:

 1. U glavnom prozoru programa Lync, u prikazu „Kontakti“, u polju za pretragu otkucajte ime, IM adresu ili broj telefona koje želite da dodate na spisak. Dok kucate, rezultati pretrage će se pojavljivati ispod polja za pretragu.

  Snimak trake za pretragu

 2. Kad vidite na listi osobu koju želite da dodate, postavite pokazivač na sliku (ili u oblast za prikazivanje slike) i kliknite na dugme Još opcija.

  Snimak menija „Brzi Lync“ koji prikazuje stavku „Više opcija“

 3. Postavite pokazivač na stavku Dodaj na spisak kontakata i izaberite grupu kojoj će novi kontakt pripadati.

  Dodaj u kontakte

Dodavanje kontakta pomoću ikone „Dodaj kontakt“

U nekim situacijama gorenavedeni brzi i jednostavni pristup neće biti prikladan. Na primer, možda vam pretraga nije dala rezultate koje ste očekivali (ovo može da se desi ako osoba koju želite da dodate nije iz vaše organizacije). Možda novom kontaktu treba da pružite pristup informacijama iz kalendara sa više privilegija nego što imaju neki drugi kontakti. U ovom i drugim slučajevima možda će biti zgodnije da dodate kontakt pomoću sledećeg metoda:

 • U glavnom prozoru programa Lync kliknite na ikonu Dodaj kontakt Dodavanje kontakta , a zatim iz padajućeg menija izaberite jednu od sledeće dve opcije.

 • Da biste dodali interni kontakt:

  1. Izaberite stavku Dodaj kontakt iz moje organizacije.

  2. Otkucajte ime ili e-adresu osobe u tablu za pretragu.

  3. Kliknite desnim tasterom miša na listu, izaberite stavku Dodaj na spisak kontakata iz padajućeg menija, a zatim izaberite grupu u koju želite da dodate kontakt.

 • Da biste dodali kontakt izvan vaše organizacije:

 • Izaberite stavku Dodaj kontakt izvan moje organizacije.

 • U drugom padajućem meniju izaberite IM uslugu koju će novi kontakt najverovatnije koristiti da bi komunicirao sa vama. (Lista koju vidite zavisi od usluga koje je vaše preduzeće podesilo za rad sa programom Lync.) Ako niste sigurni koju IM uslugu ova osoba koristi, izaberite stavku Drugo.

 • Sad se pojavljuje dijalog Dodavanje kontakta. U polje IM adresa na vrhu dijaloga unesite ispravno oblikovanu adresu za razmenu trenutnih poruka za novi kontakt. (Znaćete da je adresa ispravno oblikovana kad sa njene desne strane ugledate zelenu oznaku potvrde.)

 • Kliknite na strelicu za padajući meni Grupa i izaberite grupu u koju želite da dodate novi kontakt.

 • Kliknite na strelicu za padajući meni Odnos i izaberite odnos privatnosti za novi kontakt.

 • Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×