Dozvoljavanje ili ograničavanje mogućnosti ugljanja sadržaja na SharePoint stranicama

Administratori kolekcija lokacija kontrolišu da li korisnici mogu da ugljaju sadržaj sa spoljnih veb lokacija pomoću veb segmenta za ugojbu. Ako saradnicima ne dozvoljavaju da ugrađe sadržaj, korisnici koji to pokušaju videće poruku o grešci koja kaže "Ugrađivanje sadržaja sa ove veb lokacije nije dozvoljeno".

Postavke nivoa lokacije

Administratori kolekcija lokacija mogu da isključe ugrađivanje sadržaja, omoguće ugrađivanje sadržaja sa određene liste sajtova ili dozvole ugrađivanje sa bilo koje lokacije promenom postavke bezbednosti HTML polja u postavkama lokacije. Evo kako:

 1. Idite na osnovnu lokaciju kolekcije lokacija.

 2. Izaberite stavku Postavke Postavke iz usluge SharePoint Onlinestavku Lokacija Postavke. Ako ne vidite postavke lokacije, izaberite stavkuInformacije o lokaciji, a zatim stavku Prikaži sve postavke lokacije.

 3. Na stranici Postavke lokacije, u okviru Administracija kolekcije lokacija izaberitestavku BEZBEDNOST HTML polja.

  Izaberite stavku HTML bezbednost Postavke da biste kontrolisali mogućnost korisnika da ugosti sadržaj

 4. Izaberite neku od sledećih opcija:

  • Ne dozvolite saradnicima da umeću iframe iz spoljnih domena kako biste sprečili korišćenje funkcije iFrames za sve lokacije u kolekciji lokacija.

  • Dozvolite saradnicima da umeću iframe sa bilo kog domena da bi omogućili korišćenje funkcije iFrames za sve sajtove u kolekciji sajtova i omogućili prikaz podataka sa bilo koje spoljne veb lokacije u iFrame. Iz bezbednosnih razloga, ne preporučujemo ovu opciju.

   Napomena: Kada je prilagođeno izvršavanje skripti isključeno za vašu lokaciju, ova opcija se odnosi samo na veb segment Uglja. Sva druga HTML polja omogućiće ugrađivanje samo sa navedene liste spoljnih domena opisanih u nastavku. Više informacija o izvršavanju skripti potražite u temi Dozvoljavanje ili sprečavanje prilagođenih skripti.

  • Dozvolite saradnicima da umeću iframe samo sa sledećih domena kako bi dodali veb domen na listu domena čiji sadržaj može da se prikaže na iframe sajtovima u kolekciji lokacija. Da biste uklonili veb lokaciju sa liste, izaberite je i kliknite na dugme Ukloni.

   Postavljanje ograničenja za dodavanje iFrames datoteka

 5. Kliknite na dugme U redu .

SharePoint dolazi sa podrazumevanom listom veb lokacija sa kojih se može prikazati sadržaj. Sajtove možete da dodate ili uklonite sa ove liste.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×