Facebook Connect više nije dostupan

Facebook je napravio ispravku za grafikon dijagrama koji utiče na Microsoft aplikacije i usluge. Grafička alatka Facebook je alatka koju koristimo za povezivanjeMicrosoft nalog sa uslugom Facebook. Ona unosi kontakt informacije od Facebook prijatelja uOutlook.com iWindows #a2 aplikacije, drћi te kontakte ažurirane i pruža opcije u aplikacijama i uslugama kao što su foto-galerija, Movie Maker iOneDrive za deljenje na Facebook. Kolektivno koristimo ove funkcije kao Facebook Connect.

Zbog ovih promena Facebook Connect funkcije više neće biti podržane. U ovom članku se objašnjava kako će ove promene uticati na povezane aplikacije i usluge.

Outlook.com kontakti

Sinhronizacija Outlook.com, Windows, Windows Phone i Office 365 Calendar

Aplikacija „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 8.1

Aplikacija „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 8

Aplikacija „Kalendar“ u operativnim sistemima Windows 8 i Windows 8.1

Foto-galerija i Movie Maker u operativnom sistemu Windows 8

Windows 8 aplikacija „Fotografije“

Aplikacija „Osobe“ u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

OneDrive u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

Fotografije u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

Windows Live Essentials kalendar i kontakti

OneDrive na mreži

Outlook Social Connector u programu Outlook 2013

Office 365 Outlook Web App

Outlook.com kontakti

Ako ste novi korisnik, nećete moći da povežete Facebook kontakte sa Outlook.com nalogom.

Ako ste prethodno povezali Facebook nalog na Outlook.com, vaši Facebook kontakti se više neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

Outlook.com, Windows, Windows Phone i Microsoft 365 sinhronizovanje kalendara

Facebook događaji više se neće automatski sinhronizovati sa kalendarom na Outlook.com, Windows, Windows Phone i Microsoft 365. Kao zaobilaženje problema, možete da se pretplatite na povezanost koju Facebook pruža iz Outlook.com kalendara.

Kada povežete taj Outlook.com nalog pomoću Windows, Windows Phone ili #a4Microsoft 365 kalendara, događaji na koje se pretplatite sinhronizovaće se u tim aplikacijama.

 1. Prijavite se na Facebook, a zatim odaberite stavku događaji na levoj strani prozora.

 2. U donjem desnom delu stranice, ispod predstojećih rođendana, izaberite stavku predstojeći događaji da biste preuzeli datoteku kalendara.

 3. Prijavite se uOutlook.com iz Veb pregledača i idite na kalendar.

 4. U levom oknu izaberite stavku Uvezi kalendar > iz datoteke

 5. Izaberite stavku Potraži, idite do datoteke kalendara koju ste preuzeli i izaberite stavku Otvori.

 6. Odaberite kojiOutlook.com kalendar u koji želite da uvezete kalendar i izaberite stavku Uvoz.

Windows 8.1 Aplikacija "osobe"

Osobe aplikacija na Windows 8.1 više neće podržavati sledeće funkcije:

 • Facebook Connect – ako ste povezali aplikaciju "osobe" sa uslugom Facebook na Windows 8.1, više nećete moći da vidite bilo kakve ispravke iz vaših Facebook kontakata u aplikaciji od sada. Ako ste novi korisnik, nećete moći da dodate Facebook nalog u aplikaciju „Osobe“ jer funkcija Connect više nije podržana.

 • Sinhronizacija kontakata – Kontakt informacije prikazanih Facebook kontakata se više neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

 • Obaveštenja aktivnih pločica – Obaveštenja pločice aplikacije „Osobe“ koja se prikazuju na radnoj površini više neće obuhvatati novosti iz usluge Facebook.

 • Deljenje pomoću trake sa dugmadima – Deljenje sadržaja sa Facebook kontaktima pomoću aplikacije „Osobe“ više neće biti podržano.

 • Aktivnosti postavljanja, sviđanja, nesviđanja i komentarisanja – Postavljanje novosti vezanih za Facebook kontakte pomoću aplikacije „Osobe“ više neće biti podržano.

Windows 8 Aplikacija "osobe"

Aplikacija za osobe na radnoj površini na Windows 8 nastaviće da radi, ali više neće primati ispravke sa Fejsbuka za povezane naloge. U skladu sa time, odeljci „Šta je novo“ i „Obaveštenja“, kontakt informacije i obaveštenja aktivnih pločica za Facebook kontakte neće se više ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

Ako ste novi korisnik, nećete moći da dodate Facebook nalog u Osobe aplikaciju zato što funkcija Connect više nije podržana.

Windows 8 i Windows 8.1 aplikacija za kalendar

Aplikacija kalendar na Windows 8 i Windows 8.1 više ne prima ispravke za rođendan ili informacije o događaju za Facebook kontakte. U skladu sa time, informacije o rođendanima ili događajima vezane za Facebook kontakte koje se prikazuju na aktivnoj pločici aplikacije „Kalendar“ mogu da zastare.

Windows 8 Foto-galerija i Movie Maker

 • Više nećete moći da objavljujete fotografije ili video zapise direktno u usluzi Facebook. Međutim, fotografije i video zapisi koji su ranije objavljeni u usluzi Facebook pomoću Foto-galerije i dalje će biti objavljeni.

 • Kao privremeno rešenje možete da koristite Movie Maker kako biste objavili filmski projekat na računaru pomoću profila od 1080p, 720p ili 480p, koji su već ugrađeni u aplikaciju Movie Maker. Zatim možete direktno da otpremite konačnu verziju datoteka filma na Facebook pomoću veb lokacije Facebook.

 • Za otpremanje fotografija na Facebook i dalje možete da koristite veb lokaciju Facebook ili aplikaciju Facebook ako izaberete fotografije sačuvane na računaru.

Više informacija potražite u članku forum Community sistema Windows Essentials.

Windows 8 Aplikacija "Fotografije"

 • Više nećete moći da prikažete fotografije i video zapise koji su prethodno objavljeni na lokaciji Facebook.

 • Za otpremanje fotografija na Facebook i dalje možete da koristite veb lokaciju Facebook ili aplikaciju Facebook ako izaberete fotografije sačuvane na računaru.

Windows Phone 7 i 8 aplikacija

Podaci iz feeda za vesti aplikacije „Osobe“ više se neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook. Facebook kontakti i Facebook događaji u aplikaciji „Kalendar“ više se neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

Napomena: Ove promene se primenjuju samo na Windows Phone 7 i Windows Phone 8. Ako koristite Windows Phone 8,1, aplikacija "osobe" nastaviće da radi sa uslugom Facebook.

Windows Phone 7 i 8 OneDrive

Objavljivanje slike ili video zapisa na Facebook zidu ili Facebook profilu na Windows Phone 7,5/8 iOffice više neće funkcionisati. Kao privremeno rešenje možete da postavljate fotografije i video zapise pomoću veb lokacije Facebook ili aplikacije Facebook.

Windows Phone 7 i 8 fotografija

Objavljivanje fotografije ili video zapisa na Facebook zidu ili Facebook profilu na Windows Phone 7 i 8 više neće funkcionisati. Isto tako, integracija vaše Facebook fotografije u foto-galeriju više neće funkcionisati.

Kao privremeno rešenje možete da postavljate i prikažete fotografije i video zapise putem veb lokacije Facebook ili aplikacije Facebook.

Windows Live Essentials Calendar i kontakti

Windows Live Essentials funkcija i funkcionalnost kontakata nastaviće da funkcionišu, ali više neće primati rođendanske događaje ili se kontaktirati sa Fejsbuka za povezane naloge. U skladu sa time, informacije o rođendanima i kontakt informacije vezane za Facebook kontakte, mogu da zastare.

OneDrive Na mreži

 • Veza „Objavi na bočnoj traci“ više neće biti dostupna.

 • Fotografije ili video zapisi koje ste ranije objavili i dalje će biti objavljeni.

 • I dalje možete da koristite Facebook veb sajt ili Facebook aplikaciju za otpremanje fotografija na Facebook tako što ćete izabrati fotografije iz OneDrive fascikle.

Outlook Socijalni konektor u programu Outlook 2013

 • Outlook socijalni konektor (OSC) za Facebook više neće funkcionisati i videćete grešku "Nevažeće korisničko ime ili lozinka" u dijalogu "OSC veza". U skladu sa tim, sadržaj sa lokacije Facebook, kao što su odeljak „Šta je novo“ i vaša Facebook slika profila, više se neće ažurirati.

 • Možete da uklonite Facebook vezu tako što ćete kliknuti na X u prozoru " Outlook društvenog konektora".

Microsoft 365 Outlook na vebu

Sledeće funkcije više neće biti dostupne:

 • Facebook Connect – ako ste se povezali sa uslugom Facebook u Outlook na vebu, vaši Facebook kontakti više neće biti sinhronizovani sa vašim Microsoft 365 nalogom.

  Ako ste novi korisnik, nećete moći da se povežete sa uslugom Facebook pomoću Outlook na vebu.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×