Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: Funkcija FORECAST. ETS. CONFINT nije dostupan u programu Excel za veb, iOS ili Android.

Vraća interval pouzdanosti za vrednost predviđanja za navedeni ciljni datum. Interval pouzdanosti od 95% znači da se očekuje da 95% budućih tačaka bude unutar tog prečnika od rezultata koji je predvidela funkcija FORECAST.ETS (sa normalnom distribucijom). Korišćenje intervala pouzdanosti može pomoći da shvatite tačnost predviđenog modela. Manji interval bi implicirao više pouzdanosti u predviđanju za tu određenu tačku.

Sintaksa

FORECAST.ETS.CONFINT(ciljni_datum, vrednosti, vremenskaosa, [nivo_pouzdanosti], [sezonalnost], [kompletiranje_podataka], [skupljanje])

Sintaksa funkcije FORECAST.ETS.CONFINT ima sledeće argumente:

  • Ciljni_datum    Obavezno. Tačka podataka za koju želite da predvidite vrednost. Ciljni datum može da bude datum/vreme ili numerička vrednost. Ako je ciljni datum hronološki pre kraja istorijske vremenske ose, FORECAST.ETS.CONFINT vraća #NUM!. grešku.

  • Vrednosti    Obavezno. Vrednosti su istorijske vrednosti za koje želite da predvidite sledeće tačke.

  • Vremenska osa    Obavezna. Nezavisan niz ili opseg numeričkih podataka. Između datuma na vremenskoj osi mora da postoji dosledan korak koji ne može da bude nula. Nije neophodno da vremenska osa bude sortirana jer će je FORECAST.ETS.CONFINT implicitno sortirati za izračunavanja. Ako u datoj vremenskoj osi ne može da se identifikuje nepromenljiv korak, FORECAST.ETS.CONFINT vraća #NUM! grešku. Ako vremenska osa sadrži duplirane vrednosti, FORECAST.ETS.CONFINT vraća #VALUE! grešku. Ako opsezi vremenske ose i vrednosti nisu iste veličine, FORECAST.ETS.CONFINT vraća grešku #N/A.

  • Nivo_pouzdanosti    Opcionalno. Numerička vrednost između 0 i 1 (isključujući te vrednosti) koja ukazuje na nivo pouzdanosti za izračunati interval pouzdanosti. Na primer, za interval pouzdanosti od 90% biće izračunat nivo pouzdanosti od 90% (90% budućih tačaka biće unutar tog prečnika od predviđanja). Podrazumevana vrednost je 95%. Za brojeve izvan opsega (0,1), FORECAST.ETS.CONFINT vraća #NUM!. grešku.

  • Sezonalnost     Opcionalno. Numerička vrednost. Podrazumevana vrednost 1 znači da Excel automatski prepoznaje sezonalnost za predviđanje i koristi pozitivne, cele brojeve za dužinu sezonskog uzorka. 0 ukazuje na to da nema sezonalnosti, što znači da je predviđanje linearno. Pozitivni celi brojevi ukazuju algoritmu da kao sezonalnost koristi uzorke te dužine. Za bilo koju drugu vrednost FORECAST.ETS.CONFINT vraća #NUM! grešku.

    Maksimalna podržana sezonalnost je 8760 (broj sati u godini). Svaka sezonalnost iznad tog broja imaće za posledicu grešku #VALUE!.

  • Kompletiranje podataka    Opcionalno. Iako vremenska osa zahteva nepromenjan korak između tačaka podataka, FORECAST. ETS. CONFINT podržava najviše 30% podataka koji nedostaju i automatski im se prilagođava. 0 će označiti algoritam da tačke koje nedostaju računa kao nule. Podrazumevana vrednost 1 uračunava tačke koje nedostaju tako što ih popunjava prosečnim vrednostima susednih tačaka.

  • Agregacija    Opcionalno. Iako vremenska osa zahteva nepromenljiv korak između tačaka podataka, FORECAST.ETS.CONFINT agregira više tačaka koje imaju istu vremensku oznaku. Parametar agregacije je numerička vrednost koja ukazuje na to koji metod se koristi za agregiranje više vrednosti sa istom vremenskom oznakom. Podrazumevana vrednost 0 koristiće funkciju AVERAGE, dok su druge opcije SUM, COUNT, COUNTA, MIN, MAX i MEDIAN.

Takođe pogledajte

Funkcije predviđanja (referenca)

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×