FORECAST.ETS.SEASONALITY (funkcija FORECAST.ETS.SEASONALITY)

Vraća dužinu obrasca koji se ponavlja a koji Excel otkriva za navedenu grupu vremena. Funkcija FORECAST.ETS.Seasonality može se koristiti posle funkcije FORECAST.ETS kako bi identifikovala koja je automatska sezonalnost otkrivena i korišćena u funkciji FORECAST.ETS. Iako može da se koristi nezavisno od funkcije FORECAST.ETS, ove funkcije su povezane pošto je sezonalnost prepoznata u ovoj funkciji identična onoj koju koristi FORECAST.ETS, s obzirom na iste ulazne parametre koji utiču na kompletiranje podataka.

Sintaksa

FORECAST.ETS.SEASONALITY(vrednosti, vremenskaosa, [kompletiranje_podataka], [agregacija])

Sintaksa funkcije FORECAST.ETS.SEASONALITY ima sledeće argumente:

  • Vrednosti    Obavezno. Vrednosti su istorijske vrednosti za koje želite da predvidite sledeće tačke.

  • Vremenska osa    je obavezna. Nezavisan niz ili opseg numeričkih podataka. Između datuma na vremenskoj osi mora da postoji dosledan korak koji ne može da bude nula. Nije neophodno da vremenska osa bude sortirana jer će je FORECAST.ETS.SEASONALITY implicitno sortirati za izračunavanja. Ako u datoj vremenskoj osi ne može da se identifikuje nepromenljiv korak, FORECAST.ETS.SEASONALITY vraća #NUM! grešku. Ako vremenska osa sadrži duplirane vrednosti, FORECAST.ETS.SEASONALITY vraća #VALUE! grešku. Ako opsezi vremenske ose i vrednosti nisu iste veličine, FORECAST.ETS.SEASONALITY vraća grešku #N/A.

  • Kompletiranje podataka    Opcionalno. Iako vremenska osa zahteva stalni stepenik između tačaka podataka, PREDVIĐANJA. E.T.. SEZONSKO podržava vrednosti od 30% nedostaje i automatski će ga prilagoditi. 0 će označiti algoritam za nalog koji nedostaje kao nule. Podrazumevana vrednost 1 uračunava tačke koje nedostaju tako što ih popunjava prosečnim vrednostima susednih tačaka.

  • Agregacija    Opcionalno. Iako vremenska osa zahteva nepromenljiv korak između tačaka podataka, FORECAST.ETS.SEASONALITY agregira više tačaka koje imaju istu vremensku oznaku. Parametar agregacije je numerička vrednost koja ukazuje na to koji metod se koristi za agregiranje više vrednosti sa istom vremenskom oznakom. Podrazumevana vrednost 0 koristi funkciju AVERAGE, dok su druge opcije SUM, COUNT, COUNTA, MIN, MAX i MEDIAN.

Preuzimanje uzorka radne sveske

Kliknite na ovu vezu da biste preuzeli radnu svesku sa primerima Excel funkcije FORECAST.ETS

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Funkcije predviđanja (referenca)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×