Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Daje aVariant koji sadrži niz.

Sintaksa

Array ( arglist )

Obavezna arglistaargument je lista vrednosti razgraničenog zarezima koje su dodeljene elementima niza koji se nalazi u okviru varijante. Ako nema navedenih argumenata, kreira se niz nule.

Napomene

Notacija koja se koristi za upućivanje na element niza sastoji se od promenljiva imena koje slede zagrade koji sadrže broj indeksa koji pokazuje željeni element. U sledećem primeru, prva izjava kreira promenljivu pod imenom A kao varijantu. Drugo saopštenje dodeljuje niz Apromenljive. Poslednje saopštenje dodeljuje vrednost koju sadrži drugi element niza drugoj promenljivoj.

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Dim A As Variant
A = Array(10,20,30)
B = A(2)

Donja granica niza koji je kreiran pomoću funkcije Array se određuje u donjem delu koje je navedeno pomoću izvoda iz osnove , osim ako argument Array nije kvalifikovan sa imenom biblioteke tipova (na primer VBA. Array). Ako je podešen sa imenom "tip", Array nije pogođena bazom opcija.

Napomena:  Varijanta koja nije deklarisana kao niz može da sadrži niz. Promenljiva Variant može da sadrži niz bilo kog tipa, osim niski i korisnički definisanih tipova. Iako je varijanta koja sadrži niz konceptualno drugačija od niza čiji su elementi tipovi Type,elementima niza se pristupa na isti način.

Primer

Ovaj primer koristi funkciju Array da biste vratili varijantu koja sadrži niz.

Dim MyWeek, MyDay
MyWeek = Array("Mon", "Tue", "Wed", "Thu", "Fri", "Sat", "Sun")
' Return values assume lower bound set to 1 (using Option Base
' statement).
MyDay = MyWeek(2) ' MyDay contains "Tue".
MyDay = MyWeek(4) ' MyDay contains "Thu".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×