Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Daje binomnu funkciju raspodele. Koristite BINOMDIST u problemima sa utvrđenim brojem testova ili pokušaja, kada rezultat nekog pokušaja može biti samo uspešan ili neuspešan, kada su pokušaji nezavisni i kada je verovatnoća uspešnosti konstantna u celom pokušaju. Na primer, BINOMDIST može da izračuna verovatnoću da li će dva od sledeća tri rođena deteta biti muškog pola.

Važno: Ova funkcija je zamenjena jednom ili više novih funkcija koje mogu da obezbede poboljšanu preciznost i čija imena bolje odražavaju njihovu upotrebu. Iako je ova funkcija i dalje dostupna za kompatibilnost sa prethodnim verzijama, trebalo bi da razmotrite upotrebu novih funkcija od sada zato što ova funkcija možda neće biti dostupna u budućim verzijama programa Excel.

Više informacija o novoj funkciji potražite u članku Funkcija BINOM.DIST.

Sintaksa

BINOMDIST(broj_s,probe,verovatnoća_s,kumulativno)

Sintaksa funkcije BINOMDIST ima sledeće argumente:

 • Broj_s     Obavezno. Broj uspešnih proba.

 • Probe     Obavezno. Broj nezavisnih proba.

 • Verovatnoća_s     Obavezno. Verovatnoća uspešnosti svake probe.

 • Kumulativno     Obavezno. Logička vrednost koja određuje oblik funkcije. Ako argument kumulativno ima vrednost TRUE, funkcija BINOMDIST daje kumulativnu funkciju raspodele, što predstavlja verovatnoću da postoji najviše number_s uspeha; ako je vrednost FALSE, daje funkciju raspodele, što predstavlja verovatnoću da će number_s uspeha.

Primedbe

 • Argumenti broj_s i probe su zaokruženi na cele brojeve.

 • Ako number_s, probne verzije ili probability_s brojevi, BINOMDIST daje #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako number_s < 0 ili number_s >, BINOMDIST daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako probability_s < 0 ili probability_s > 1, BINOMDIST daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako je x = broj_s, n = probe i p = verovatnoća_s, binomna funkcija raspodele je:

  Jednačina

  gde:

  Jednačina

  je COMBIN(n,x).

 • Ako je x = broj_s, n = probe i p = verovatnoća_s, kumulativna binomna distribucija je:

  Jednačina

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke.

Podaci

Opis

6

Broj uspešnih pokušaja

10

Broj nezavisnih pokušaja

0,5

Verovatnoća uspešnosti svakog pokušaja

Formula

Opis

Rezultat

=BINOMDIST(A2;A3;A4;FALSE)

Verovatnoća da je 6 od 10 pokušaja uspešno

0,2050781

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×